Anasayfa
20 Mayıs 2023, 23:38
Cocuk
Yönetici

Çocuğumun konuşması için ne yapmalıyım

Çocuğumun konuşması için ne yapmalıyım

Tohat
Çocukların gelişim süreleri farklı olabiliyor. Anne ve babaların hiç bir zaman çocuklarını diğer çocuklarla kıyaslama yoluna gitmeden çocuğun gelişim ve durum ihtiyacını karşılayacak şekilde yaklaşmaları gerekir. Ortalama bir buçuk yaşından sonra çocuklar basit kelimeleri çıkartabiliyorken bazı çocuklar üç yaşını geçmesine rağmen konuşmazlar.
Anne ve babaların ya uzmanlardan yardım almalı ya da çocuğun en çok sevdiği nesne, oyuncak veya herhangi bir şeyi baz alarak oyun niteliği kazandırıp sürekli tekrarlatabilir. Örneğin; Arabaları seven çocuklar için araba geldi, gitti, kırmızı araba gibi basit kelime ve cümleler kurulabilir. Ya da bebeğin saçı, ayakkabısı gibi tekrar yoluna gidilebildiği gibi en sevdikleri şarkıları birlikte söyleyerek de konuşmaları sağlanabilir.

Bu kategoride yer alan Allahın ibadetleri kabul etmesinin şartları nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çocuğumun konuşması için ne yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.