Anasayfa
20 Mayıs 2023, 23:38
Cocuk
Yönetici

Çocuğumun ders çalışması için ne yapmalıyım

Çocuğumun ders çalışması için ne yapmalıyım

Tohat
Çocukların ders çalışmak istemesi değil ders çalışmayı istememesi olağan bir durumdur. Çünkü etraflarındaki ilgi odakları onlara daha cazip gelir. Ders çalışmaları için çocukla iletişim kurup ortak amaçlar belirlenmeli. Örneğin ne kadar çalışmak istediğini ona bırakarak ona sormalı nitelikli olan bir zaman dilimi belirlenmeli. Bu zaman dilimi zamanla oturtulunca ders çalışma süresinin artırılması konusu ona bırakılmalı.
Her çocuğun motive olma şekli farklı olduğundan bazıları yönlendirilmeyi beklerken bazıları bazıları ise kendilerine amaç belirlenmesini sever. Çocuğun ihtiyacı iyi kavranarak nabza göre şerbet verildiğinde çocuk ders çalışma alışkanlığını kazanacaktır.

Okudunuz mu?  Zaman ile ilgili yazılar

ders çalışma

Bu kategoride yer alan Çocuğumun konuşması için ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çocuğumun ders çalışması için ne yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.