Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:33
missa1
Abone

Kalben inandığımızı nasıl anlarız?

Kalben inandığımızı nasıl anlarız?

Kayıtsız Üye
Allah’a ınanıyorum ve müslüman olarak ölmemekten çok korkarım cehennemden kabir azabından içime hep durduk yere şüpheler geliyor ya öyle değilde ya böyleyse diye ve bu şüpheleri düşünmek istemiyorum rahatsız oluyorum ıçimden haşa ya tövbe tövbe diyip duruyorum bu benim kalben inandığımin göstergesi midir acaba yoksa nedir iç sesimle konuşup duruyorum ya kalben inandığımı nasıl anlarım

Okudunuz mu?  Bir insanın iki yüzlü olduğunu nasıl anlarsın?

Yorum: Kalben inandığımızı nasıl anlarız?

duzgunomer
Allah’ı kendine kanıtlamaya çalış, youtube’tan hayalhanem, çay house gibi iman sohbetleri(gençlere yönelik) dinleyebilirsin.

"Ey iman edenler! Allah’a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği Kitab’a ve daha önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkâr ederse sapıklığın en koyusuna düşmüş olur."(Nisa, 4/136)

Okudunuz mu?  Yanlış yazılan ve okunan Salavat Duaları

İmanı boş bırakmamak gerekir, boş bırakınca o iman düşer.


Yorum: Kalben inandığımızı nasıl anlarız?

Kayıtsız Üye
bence şundan kaynaklanıyor küçükken bize yanlış öğretildi Allah din inanç çocukken ne dediler onu yapma Allahtan kork seni cezalandırır halbuki doğrusu onu yapma Allah görüyor yaptığını bu hiç hoşuna gitmez onu incitir ona layık bir kul olamamaktan kork. bize Allahın haşa kibirli olduğunu öğrettiler Allah a ibadet etmezsen seni cehenneme atar diyip korkuttular doğrusu Allah seni yarattı o kadar çok seviyorki seni sana el kol ayak göz verdi ona teşekkür etmek için ibadet et Allah ın senin yaptığın ibadetlere ihtiyacı yok kendi huzurun için Allah a teşekkür etmek için namaz kıl. Tabi bunları bilerek böyle öğretmediler bize yalnız istemeden de olsa bizi Allah ın gazabından korkuttular ona layık bir kul olamamaktan değil. Korkunun olduğu yerde sevgi olmaz insan doğasında vardır kimse korktuğu bir şeyi sevemez yalnızca nefret eder anne ve babamız aslında bize sevgiyi aşılamadı nefreti aşıladı ki görüyorsunuz insanların durumunu cinayerler dinsiz insanların çoğalması eğer samimi olmak istiyorsanız önce yaradanı tanımaya başlayın. Rivayetler okuyun kıssalar okuyun hadisler okuyun O nun merhametini sevgisini bağışlayıcılığını cömertliğini şefkatini öğrenin bunları öğrenince kimsenin size hissettiremeyeceği sevgiyi aşkı hissediyor olacaksınız. Allah bizden rahmetini sevgisini esirgemesin yardımcımız olsun.

Okudunuz mu?  İslamda doğum günü kutlamak günah mı ?

Yorum: Kalben inandığımızı nasıl anlarız?

Kayıtsız Üye
anlayamasın çünkü kalben inanırsın

Bu kategoride yer alan Hz. Muhammedin güvenilirliği ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kalben inandığımızı nasıl anlarız? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.