Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:33
missa1
Abone

Namazda kafa karışıklığı ve namaza baştan başlamak

Namazda kafa karışıklığı ve namaza baştan başlamak

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm ve hayirli cumalar,
Ben namazımı çok fazla tekrarliyorum. Aklima sürekli ISTEM DIŞI seyler geliyor, mesela namaza niyet ederken tanidiklarimin, sevdiklerimin simaları. Tövbe haşa sanki onlar için kiliyor gibi hissediyorum Allah muhafaza, ve yine tövbe edip bastan başlıyorum namaza. Bunlar ama istem disi.
Yada dilim çok takiliyor sureler dualar okurken. Fatihada takildigi an hemen namazı kesip bastan namaza başlıyorum. Ama sunu da belirteyim, Ben kendim yabanci dil üzeri egitim aliyorum şuan ve kendimce dilime hakim olma konusunda bir problemim oldugunu düsünüyorum çok hafif. Bazi kelimelere dilim kolay dönemiyor. Ama doktor tehşisi değil bu, dedigim gibi, Bence öyle. Bunu en iyisi böyle seylere uzmanlasmis doktora sorayim. Burda bir tanidigimiz hoca var, kendisine anlattim, bana temel dersleri vermeyi teklif etti dualari doğru okumayi ögrenebilmem için. Allah ondan da razı olsun, insaAllah hayirlisiyla onu yapmak istiyorum.
Herneyse, böyle tür seylerden dolayi sürekli namazima bastan başlıyorum. Veya bazen niyetten sonra ellerimi acaba actim mi diyorum subhaneke’den önce. Bunu hatirlamayinca, haydi yeniden bastan.
Tüm bunlari gectim, aklim çok dolu oluyor namaz esnasinda. Sürekli insanların simalari, vs. Ama bunlari düsünmek istemedikce sanki daha çok düsünüyorum.
Ayetel kürsi okudum, daha sonra hafifledi çok sükür bu düsünceler. Belki de uykusuzluktanda oluyor, bilmiyorum.
Ama bana tavsiyeleriniz var midir? Yanlis yoldaymisim gibi hissettiriyor, haşa Allah korusun.
Simdiden Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Su aygırı eti yemek caiz mi?

Yorum: Namazda kafa karışıklığı ve namaza baştan başlamak

duzgunomer
Vesveseye girdin diye namazı bozuyorsun ama namazı namazı bozan durum ve zaruri durum olmadıkça bozmak haram.

Namazın sünnetlerini, vaciplerini, farzlarını, müstehaplarını falan öğren. Durduk yere namazı bozuyorsun.

Bu kategoride yer alan Kocam çok ağır hakaretler ediyor ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda kafa karışıklığı ve namaza baştan başlamak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.