Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:33
missa1
Abone

Kendimi artık samimi bulmuyorum ne yapabilirim?

Kendimi artık samimi bulmuyorum ne yapabilirim?

Mustafa01
Selamünaleyküm arkadaşlar kendimi samimi bulmuyorum din konusunda artık bilmiyorum vesvese midir? vehim midir? bilemiyorum neden diye sorarsanız anlatıyorum Benim namaza başlamamın sebebi benim çekingen olmamdı sınıfta konuşmam yüzünden hep ezilen kişi oldum kendimi savunamaz hale geldim bende dini konulara yöneldim bu sadece okul hayatında değil amatör spor yaparkene normal arkadaş çevresinde’de sokakta’da vs böyle idi böyle oluncada özgüvenim azaldı moralmen çöktum sonra hep Allah’a sığındım namaza başladım dua süre öğrenmeye başladım 15 yaşından sonra öğrenmeye tam anlamı ile başladım. Ve tabi ki şimdi diyorum Hiç flört sevgilim olmadı bunla zaten övünmüyorum bile bende bu saydığım özgüven probremleri olmasa idi kesinlikle olurdu bende ve ben namazı dahi ara sıra veya hiç kılmazdım sözde müslüman olurdum özde değil. ve namaz kılıyorum diye arkadaş çevrem bile çok azaldı hani bir çevreye gitsem namaz kılıyorum diye onlara ayak uyduramam diye arkadaşlık yapmıyorum buda beni dışarıdan yalnız kalmama sebep oluyor artık Kendimi hiç samimi bulmuyorum diyorum ki eğer özgüven olsa idi para olsa idi konuşmam düzgün olsa idi Sevgilide olurdu çevremde olurdu belkide şuanda konumum çok farklı olurdu diyorum ve sevgilisi olanların veya çevresi olanlardan ben takva olarak daha aşağıdayım kesinlikle onlardan üstün değilim çünkü bende imkan olsa idi biliyorum bende kesin kez öyle olacaktım zaten o arkadaşlarımın sevgilisi olanların zina edenlerin içki içenlerin arkasından bile dua ederim Kendimi samimi bulmuyorum ne yapmalıyım Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Piri reis kişisel özellikleri

Yorum: Kendimi artık samimi bulmuyorum ne yapabilirim?

Tevbe
Aleyküm Selam. Mustafa kardeşim sana sadece şunu söyleyeyim bu imkansızlık yapamadığını düşündüğün şeyleri yapanların sonraki pişmanlıklarımı görseydin haline binlerce kez şükrederdin. Bu düşüncelerin vesveseden ibarettir. Sen namazına sıkı tutun, ve şunu da düşünme namaz seni sadece kötü şeylerden alıkoyar asla bir güzellikten alıkoymaz. Mevlaya şükret ve herzaman kendine güvenin olsun. allah-ü Tealanın bağışlamayacağı kul yoktur yeterki kul Allah’tan ümidini kesmesin. Allah bizleri affeder, biz O’nu ve Habibini kabul ettik, sevdik.

Okudunuz mu?  Türkçe mevlid duası

Namaza Başladım Arkadaşım Azaldı

Bu kategoride yer alan Kuranı Kerimdeki 6 Şifa Ayeti Arapça ve Türkçe Yazılışı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kendimi artık samimi bulmuyorum ne yapabilirim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.