Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:06
Oruc
Yönetici

Dudak ıslatmak orucu bozar mı

Dudak ıslatmak orucu bozar mı

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum Hayırlı Ramazanlar
Benim sualim şudur etrafımda birkaç kişide gördüm arada sırada dil ile dudak kuruyunca dudağını ısladığını bunun oruca herhangi bir zararı var mıdır ?
Saygılarımla


Yorum: Dudak ıslatmak orucu bozar mı

Tevbe
Aleyküm Selam. Oruca bir zararı yoktur Allahın izniyle.

Okudunuz mu?  Hamilelik döneminde tutulmayan oruçlar kaza edilir mi

Dudak ıslatmak

Kayıtsız Üye
Öncelikle selamun aleyküm bir sualim olacaktı oruçlu iken dudak ıslatmanın herhangi bir sıkıntısı olurmu dudak kuruduğu için


Yorum: Dudak ıslatmak orucu bozar mı

Tohat
Aleyküm selam
Dudağınızı su ile ıslattıktan sonra dilinizi dudağınıza götürürde dudaktaki suyu yutarsanız kaza gerekir. Bu tükürük için de geçerlidir zira ağız içindeki tükürük dışarı çıkar da tekrar yutulursa kazası gerekir.

Okudunuz mu?  Nihat hatipoğlu banyo yapmak orucu bozar mı

Kayıtsız Üye
Hocam ben soru sormuştum sizlere dudakta kalan tükürüğü mendil ile silsen ve sonra da ıslak olan mendil tekrardan dudağını silsen ve o dudaktaki ıslaklıkta dolaylı olarak yutulsa oruç bozulur mu diye sağ olsun hocalarım bozulmaz dedi ama sizin tekrar ağızdan çıkan tekrar tutulduğunda oruç bozulur dediniz tereddüte kaldım buna bir cevap yazarsınız çok sevinirim oruç şimdi bozuldu mu ?

Okudunuz mu?  Abdest alınca veya ağzımızı yıkayınca kalan yaşlığı yutmak orucu bozar mı?

ACİLSERVİS
Soru vesveseli bir soruya benziyor.
Bir soruyu da birden fazla yere sorarsa bu işin içinde batar gidersin.
Şimdi tüm mesele şudur dışarıdan bir şey yutmak orucu bozar. Bu şey senden ayrılmış tükürük olabilir veya bir çok şey olabilir. Tükürüğü dışarı attıktan sonra geri yalayıp yutarsan elbette her hangi bir sıvı yutmaktan bir farkı yoktur. Şimdi artık kararı kendin ver. Yol budur.

Okudunuz mu?  Vajinal ultrason orucu bozar mı?

Hocaların demiş olabileceği şey nemli bir mendili dudaklarına sürdün dudaklarına bir şey gelmez haliyle bir şey de yutmazsın.


Tukuruk oruc, Dudak oruc, dudak ıslatmak orucu bozar mı

Bu kategoride yer alan Geniz akıntısı orucu bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dudak ıslatmak orucu bozar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.