Anasayfa
1 Şubat 2024, 21:44
missa1
Abone

Bayrağa selam durmak caiz midir?

Bayrağa selam durmak caiz midir?

Muvahhid2018
Okulda olsun, askerde olsun, devlet dairesinde olsun, insanlar bayrağa selam duruyor ya da durmaya zorlanıyor. Bu fiil caiz midir? Kendi ülkemizden bahsedecek olursak, diyeceksiniz ki selam durduğunuz bayrak Hristiyan, Yahudi, putperest bir ülkenin bayrağı değil. Ama bir İslam ülkesi de değil, Allah’ın(cc) kanunları uygulanmıyor. Sonuçta devlet düzeni laik, yani dinsiz. Bu düzeni temsil eden ülkenin bayrağına selam durmak insanı şirke sokar mı? Put kavramının sadece taştan, ağaçtan yapılmış heykeller olmadığını biliyorum; yani pekala bir insan ya da hayvan resmi de put olabilir; başka bir şey de olabilir. Bu konuyu açıklayabilir misiniz?

Okudunuz mu?  Dini yenileyen Müceddidler Kimlerdir? İsimlerini yazarmısınız?

Yorum: Bayrağa selam durmak caiz midir?

mum
Bayrağa selam durmak, ibadet kastı olmadığı sürece şirk olmaz. Devletin zorunlu tutuğu bayrak selamına duran müslüman, ben Allahın razı olmadığı kanunları kabul ediyorum veya bayrağa tapıyorum diye asla durmaz.
Her hal ve hareket şirk olmaz.

Okudunuz mu?  Çevre Temizliği ile ilgili Ayet Ve Hadis‎

Yorum: Bayrağa selam durmak caiz midir?

vel Fecr
pek mum hocam bir müslüman bayrağa hangi hallerde selam durmalı ?


Yorum: Bayrağa selam durmak caiz midir?

mum
Zorlandığı zaman 🙂


vel Fecr
< Zorlandığı zaman 🙂 >
🙂

arkadaş güzel konu açmış, benimde şahsi fikrim şudur. konu içinde aslında cevabı zaten vermiş pek detaya girmeye gerekte yok.
bir müslüman kıyamını Allah teala için yapar. fazlaca zorlamayalım 🙂

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin üye olduğu derneğin adı nedir?

La ilahe illAllah aslında Allah tealayı tanımak ve emir yasaklarına uymak demektir.
benim kural koyucum Allah tealadır. islamın karşısında duran her bir izm, benimde karşımdadır. müslümanın safı Allah tealanın şeriatı olmalıdır.

gerisini kardeş tefekkür etsin 🙂

Bu kategoride yer alan Üzülüyorum, Haram mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bayrağa selam durmak caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.