Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:28
Diyanet
Yönetici

Çabuk ezberliyorum çabuk unutuyorum

Çabuk ezberliyorum çabuk unutuyorum

Veysel Yazar
selamun aleyküm sizi yorduğum için kusura bakmayın hafızlığa başladım lakin şöyle bir sıkıntım var mesela fetih suresini ezberledim 1 gün sonra okuyamıyorum ama tekrar edince aklıma geliyor ama mesela siz direk bana oku deyince okuyamam bu normalmidir.

Okudunuz mu?  Cuma Hutbesi: İnsanın Yaratılış Gayesi ile ilgili

birde ben şuan 7 tane sure + 30. cüz ezberledim şimdiden böyle ise tura geçtiğim de ne yapacağım vakit ayırıp yardım ederseniz Allah sizden razı olsun


Yorum: Çabuk ezberliyorum çabuk unutuyorum

arifselim
Aleykum selam. Bu konuda sana yardımcı olabilmek için kendin hakkında kısaca bilgi vermelisin. Örneğin kaç yaşındasın? nasıl ve hangi ortamda ezber yapıyorsun?

Okudunuz mu?  Esselatu hayrun minen nevm ne demek

Hafızlık yapılacaksa bunun bir usulü ve düzeni vardır. Unutmamak için bu düzene göre ezber ve tekrar etmek şarttır. Örneğin hafızlar ilk önce her cüzün son sayfasını ezberleyerek otuz cüzü tamamlarlar. Daha sonra geri baştan ama bu sefer hem ilk sayfayı ve hemde ikinci sayfayı ekleyerek devam ederler. Sonra 3 ve dört ta ki 20. sayfaya kdar böyle devam ederler. Böylece hem ezberler sürekli tekrar edilir ve unutulmamış olur.

Bu kategoride yer alan Küfür Olan Davranış ve Sözler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çabuk ezberliyorum çabuk unutuyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.