Anasayfa
8 Ağustos 2021, 16:51
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Dua Etmek

Rüyada Dua Etmek

BlackPearlXV
Selamın Aleyküm. Rüyamda; Bir akşam vakti evdeyim daha doğrusu gece yarısı ve yatıcam ama yatmadan önce ise dua edicem sevdiğime ve Allah’a. Sonra telefonumdan onun resmini açıp sevdiğim kıza dua ediyordum.
(Sizce bu rüya ne anlama geliyor olabilir. Açıklarsanız minnettar kalırım, şimdiden teşekkürler.)


Yorum: Rüyada Dua Etmek

arifselim
Aleykum selam. Bu rüya güzel ve hayırlı anlamda tabir edilir. Rüya sahibinin Allah’ın izniyle tüm sıkıntı, zorluk ve dertlerinden kurtulmasına işaret olarak yorumlanır. Sende gördüğün rüyanın Allah’tan hayırlısını dilemelisin bu en güzelidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Davul görmek (İmam Nablusi)

Yorum: Rüyada Dua Etmek

BlackPearlXV
Selamın Aleyküm. Rüyamda; Yine aynı şekilde yatmadan önce dua ediyordum ve bu sefer önümde sevdiğim kızın resmi değil de önümde duaların yazılı olduğu kağıtlar vardı ve hepsini sırayla okuduktan sonra Allah’tan benim tövbelerimi kabul edip, dileklerimi ve sevdiğimi bana nasip etmesini söyledim, tabi ayrıntılı bir şekilde söyledim. Ondan sonra içime ya bir his düştü ya da birisi bana dualarımın ve dileklerimin gerçek olacağını söyledi aynı şu kronolojik sırada ilerledi:
Bir tane duayı okuyup dileğimi diledikten sonra bana görünmeyen birisi "tamam gerçekleştirdim zaten" dedi.
2. dileğime geldiğimde yine aynısını dedi yanlış hatırlamıyorsam ve sonra 3. ye geldim. Üçüncüsünde ise ben sevdiğim kişinin benle olmasını istiyordum ve o da bana "tamam gerçekleştireceğim" dedi.
Rüyamı böyle hatırlıyorum, ondan sonra ise içimi içten içe bir sevinç kapladı.
Yaklaşık 6 gün önce kadar artık her şeyden tövbe edip yapmamaya gayret gösteriyorum ve iyi de gidiyorum bence. 5 vakit namazımı da kılmaya başladım. Neredeyse hiç kaçırmadım 5 vakit namazından bir tanesini bile(bugün hariç, o da akşam namazı ve düğün var çok sesli. Zaten size soru olarak sordum. Ayrıntısıyla.), tabi bazen geç başlamış olabilirim namaza ama bunu da düzelteceğime söz verdim. Küfür etmiyorum ki zaten önceden de etmiyordum, hatta az kullanıyordum, artık namaz kılmaya başlayıp işlerime çok çalışacağımın sözünü verdiğim zamandan beri cinsel açlık bile hissetmedim. Eleştirmiyorum, kötülüklerden uzaklaşıp, iyiliklere yaklaşmaya çalışıyorum. Bunu neden yazdım ben de bilmiyorum ama mutluyum, çünkü sanırım tüm kötü şeyler iyiye dönüşüyor. Teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Rüyada Direk görmek (İmam Nablusi)

Yorum: Rüyada Dua Etmek

arifselim
Aleykum selam. Bu gördüğün rüyan yine aynı şekilde yorumlanır ve hayırlıdır. Dua ve dileklerin kabulüne ve kendini huzurlu hissedeceğine işaret olarak yorumlanır. Önemli olanda Allah’a dönüş yapmak, ibadetlerini yerine getirmek ve tövben de sabit kalmaktır. Allah’a tevekkül et ve hayırlısını dile. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Diş Fırçalamak görmek (İmam Nablusi)

Evren-41135
kardeşim açık alanda Allahtan bir şey istiyor ve davul sesi duyuyor sonra yanındaki gül Kuran-ı Kerime dönüşüyor. sonra Annem ve benim yanıma gelip Tekrar Birşey istiyor. Ama İsteği Kabul Olmuyor. Allahım bunların yüzünden mi olmadı diye soruyor ? davul sesi duyuluyor.

Okudunuz mu?  Rüyada deprem olduğunu görmek

rüyasını aynen böyle anlattı. bu duruma göre annem ve ben amelsiz miyiz ? bizden uzak durması mı gerekiyor ?
kardeşimin bu rüyasının tabiri nedir ? yardımcı olur musunuz ?


arifselim
Tam tersine sizin açınızdan da bu hayırlıdır. Her iki şekilde de duaların kabulüne, sabırlı olmak gerektiğine ve isteklerine Allah’ın izniyle kavuşacağına işaret olarak tabir edilir. Allah’tan hayırlısını dilemek en doğrusudur. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada diş düşmesi ne demektir?

Kayıtsız Üye
S.a. Rüyamda köyümde oluyorum. Beyaz bir kağıda alt alta Allahima güzel sözler yazıyorum. Senden başka kimsem yok Ya Rabbim gibi. En son satırda Türkiye haritasının çizilmiş. Ben bu Türkiye haritasının ortasına Allahım dualarımı kabul et yazıyorum. Ne anlama gelir acaba. Tşk ederim.

Okudunuz mu?  Rüyada doğum yaptığını görmek ne demek?

Tohat
Ve aleyküm selam. Rüyanda ettiğin dua hayatındaki bazı konularda beklenti içinde olduğunu gösterir ki bu beklentilerin karşılığını yakın zamanda göreceğini gösterir.


selims
Sa. Rüyamda uzun süredir dua ettiğim bir konuda Allah’a içten bir şekilde ve ağlayarak dua ettim. Ve yine aynı rüyamda duamın kabul edildiğini gördüm, çok sevindim. Yorumu nedir? Teşekkürler

Okudunuz mu?  Rüyada Defter görmek (İmam Nablusi)

Tohat
Ve aleyküm selam. Dua etmek ve duanın kabul edilmiş olduğunu görmek gerçekte içten ve tüm samimiyetle edilmiş olan dua ve isteklerin hayırlı olan zamanda gerçekleşeceğine muradına ereceğine ve bu anlamda rahatlık yüzü göreceğine delalet etmektedir. Allah en iyisini bilendir tabi.

Okudunuz mu?  Rüyada dünyanın sonunu görmek

dua etmek

Bu kategoride yer alan Rüyada duvar görmek (İmam Nablusi) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Dua Etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.