Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:26
missa04
Abone

Bir dua kaç defa okunmalı!

Bir dua kaç defa okunmalı!

BlackPearlXV
Selamın Aleyküm. Bazı yerlerde görüyorum, mesela bir duayı şu kadar okursan duaların bağışlanır veya dileklerin kabul olur gibisinden. Mesela 324 kere ya hayy deyince istediğin kişinin kalbini kazanıyormuşsun. Bu doğru mudur?
Yani kısaca sorum bir duayı belirtilen sayı içeresinde okumak Allah’ın emrettiği bir şey midir?


Yorum: Bir dua kaç defa okunmalı!

kastamonu37
Benim bu yaşıma kadar hiçbir duam kabul olmadı ve son zaman büyük sıkıntıya düştüm intiharın eşiğindeyim ve yüzlerce defa tekrarladım Allah’ın isimlerini veya belli duaları süreleri kuran ve sünnet yolunda birçok şey denedim Kur’an’ı hadisleri okudum defalarca uyguladım ve hiçbir geri dönüş olmadı. Hiçbir yardım eli veya bir ses isitmedim çok ihtiyacım varken yalnızken kendimi aylarca eve kapatıp çaresizce ağlarken yaptım bunları ve cidden tamamen istem dışı bir çaresizlik hissi Allah’ı kandırmak gibi ağlayim da Allah acisin bana diye değil.

Okudunuz mu?  Tevekkül nedir niçin tevekkül etmeliyiz

Yani demem o ki istediğin kadar oku kabul olmayacaksa olmuyor ne yaparsan yap olmuyor ömrün geçse de olmuyor ama kabul olacaksa Hz Yunus’un duası gibi bir anda saniyesinde mucizeler yaşıyorsun.

Tabi bu aşamada bana yaşadığım bildiğim bu dönemde hiçbir olağanüstü hal mucize veya gözle görülür elle tutulur ilahi bir destek görmediğim için Kur’an da yazan mucize ve keramet dolu olayların gunumuzde olmadığını olmayacağını zamanımıza yakın gerçekleşen evliya hallerinin de abartılı durumlar olduğunu düşünmeye başladım.

Burada çok kişiye sordum hayırlısı nasılsa öyledir diye bir anlayış var söz konusu şifa ise sifasizlik kimse için hayırlı değildir maalesef ne ibadetini ne dünya ve ahiret çalışmasını yapamazsın rahat kafa ile ve dinden çıkma ihtimalin olur bela musibet gibi yorucu ve ömür boyu sürecek azaplar ile

Birde ibadet ve iyiliklerin önemli olduğu söylenir dua ederken yalnız gerçekliğini bilmediğim ve İslam dünyasında örneğini zamanımızda duymadığım bir kaç dua kabulü olay var;

Okudunuz mu?  ŞehidAllahü ennehu la ilahe illa hüve vel melaiketü ve ülül ilmi kaimen bil kıst, la ilahe illa hüvel azizül hakim.

Ateist doktorun ölümcül hastalığa yakalanan kızının dua etmesi sonucu 15 dk da iyileşmesi mucizesi

Hristiyan kanser hastası adamın kiliseyi gönüllü tamir etmesi ile iyileşmesi mucizesi

Hristiyan bir küçük kızın ölümcül hastalığa yakalanıp birgün kaza geçirip baygın halde ilahi bir şekilde iyi olması ve Allah ile konuştuğunu iddaa etmesi bunun filmi de var cennetten gelen mucize filmin adı

Yani dua kabulü için gerçekten istemek ve muhtaç olmak önemli sanırım bunun dışında dinin ve inancın ne olursa olsun Allah yardım ediyor Yahudiye de rızkını veriyor ateiste de müslümana da. Ahiretteki durum ne olur onu Allah bilir ama bu olaylar doğru ise duası kabul olan şanslı kullardan olmak gerekiyor yoksa 100 sene dua etsen sonuç değişmeyecek istediğin kadar muhtaç ol öl geber 4444 salâtı tefciriye oku vs vs

Okudunuz mu?  Vaaz kürsüsü nedir?

İnşAllah duanız kabul olur duası kabul olan şanslı kullardan olursunuz 🙂


Yorum: Bir dua kaç defa okunmalı!

vel Fecr
< Selamın Aleyküm. Bazı yerlerde görüyorum, mesela bir duayı şu kadar okursan duaların bağışlanır veya dileklerin kabul olur gibisinden. Mesela 324 kere ya hayy deyince istediğin kişinin kalbini kazanıyormuşsun. Bu doğru mudur?
Yani kısaca sorum bir duayı belirtilen sayı içeresinde okumak Allah’ın emrettiği bir şey midir? >

Allahı zikretmek öncelikle kalp için sağlıktır. nasıl aracın motoru bakımlıysa daha iyi gider. müminin kalbinin bakımıda zikirden geçer. Allahı zikreden kalp diri kalır. yolda yürürken haram bir şey varken o an kalbi zikirle meşgul olan mümin dönüp yoluna devam eder. bir anlık gafletler olabilir.

şimdi şu sayı böyle bu sayı böyle demek insanları asli mecradan çıkarabilir.
bizim birinci görevimiz Allah tealaya kul olabilmektir. bunun içinde farzlardan başlar sünnetlerden devam ederiz.
şimdi dinin asıllarını inşaasını yapmadan şu kadar şundan okuyayım bu kadar bundan diyip sadece dünyalık hedeflere göre dua edip ona sahip olma çabasına girmek eksik bir anlayıştır. eksiktir çünkü eksik olmasa buraya konu açma gereği duymazdınız.

Okudunuz mu?  Mevlut veya Kuran Okumadan önce Yapılacak Tevbe Duaları

evet Allahı zikretmeliyiz ama bunun karşılığını sadece Allah teala bilir ve verir. duan kabulda olabilir mahşerede kalabilir. senin için şer ise duan kabulde olmayabilir. en doğrusunu alim olan Allah subhane ve teala bilir.

vesselam.
Şüphesiz ki beden de bir parça vardır; o düzgün olursa bedenin tamamı düzgün olur,bozuk olursa bedenin tamamı bozuk olur.Dikkat ediniz ki o kalptir. (C.Sağir-3856 ,Buhari-iman 39

Şükreden bir kalp, zikreden bir dil ,saliha bir hanım din ve Dünya işlerinde bunların hepsi insanın sahip olduğu en hayırlı şeylerdir.

Okudunuz mu?  Büyü ile ilgili sorular

Kalbe nur girince genişler,rahatlar. Bunun alameti nedir Ya Rasulullah dediler? Dedi ki;Ahiret’e yöneliş,Aldatma yurdundan (Dünya) uzaklaşma,Ölüm gelmeden ölüm için hazırlık. (Tirmizi)


Yorum: Bir dua kaç defa okunmalı!

duzgunomer
Belkide Allah’tan bu kadar çok şey isteyeceğimize, verdiği şeylere hiç durmadan şükretmeliyiz.

Kolu olan güzel bir telefon ister.
Kolu kırık olan sağlam bir kol ister.
Kolu olmayan, kolu olanlara bakıp, değerini bilmiyorlar diye yaşlar döker.


kastamonu37
Evet ama genelde maddi dualar kabul olur o da durduk yere kabul olmaz para isteyen çalışmalı araba isteyen telefon isteyen çalışmalı dua ederek gökten telefon inmez denir buda fiili duadır ama kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim e göre Allah’tan herşey istenebilir ve o olduğu gibi verebilir mesela Hz Meryem e cennetten meyve geldiği gibi kendisi peygamber değildir ve cennetten meyve gelmesi için para kazanmamış veya meyve ağaçları dikmemiştir tamamen ibadet ve dua ile olmuştur bunlar. Demek ki dinde bu imkan var asıl olarak istenilecek şeyler sınırsız günümüzde olmaması insanların şüpheye düşmesine sebep olan şeyler benim gözümle gördüğüm en büyük mucize Hilmi babanın tavuğa muska takıp vurması Kuran’da beni zikredin benden yardım isteyin ki bende size vereyim diyor ve dua ile ilgili örnek sunulan tüm olaylar olağanüstü sıradışı şeyler

Okudunuz mu?  İnsanları sevmemek cennete girmeye engel midir

Kur’an da şunu gördünüz mü hiç?

Hani İbrahim işsiz kalmıştı da bize dua etti ya rab işim olsun dedi biz de ona rızkını kazanacağı bir iş verdik okudunuz mu böyle bişey ben okumadım Allah insanlara sıradışı bir şekilde sebeplere ve aracılara ihtiyaç duymadan direkt olarak melekler vasıtası ile yardım etmektedir Kur’an’ı kerime göre.

Burada bunu görebilmek için kaç bin dua okumalı bu da önemli değil zannimca önemli olan gerçekten istemek ve Allah’ın da isteğini kabul etmesi belki çok iyi bir muslumansin sana hiç vermez bir hristiyan yada ateist dua eder anında kabul eder orası Allah’ın bileceği iş.

Okudunuz mu?  Helal para kazanma duası

Kayıtsız Üye
kastamonu37 dinden çıkma yolunda ilerliyorsun kendine çeki düzen ver senin yolun yol değil. hiçbir kul Allah’ı kandıramaz içimizde sakladıklarımızı da dışa vurduklarımızı da en iyi bilen odur. Peygamber Efendimiz der ki; bir kul benim dua kabul olmadı deyipte dua etmeyi kesmediği sürece Allah o kulun duasını kabul eder. 7.5 milyar insanın olduğu bir dünyada yaşanan mucizeleri kabul olan duaları bilme şansın yok. yok bu zamanda dualar kabul olmuyor evliyaların ki kabul oluyor şunun ki kabul oluyor diyemezsin Allah kafir kulunun bile duasını kabul ediyor. nihat hatipoğlunun yapmiş olduğu bir sohbette şu sözleri var insana huzur veriyor. inşAllah senide tatmin eder.

Okudunuz mu?  Kendini Beğenmemek Ve Allaha Sormak?

capscroll
Zaten o yüzden İslam’da “Tesadüf” Diye bir şeyin yeri yoktur. Telefon almak için para gerekir, para kazanmak için iş gerekir, ama çalışacağın iş seni tesadüfen bulmaz. Her şeyin yeri ve zamanı vardır, geleceğindeki yeri ve zamanı geleceğini bilenden istemelisin, işte biz buna dua diyoruz. Attığın her mesajda her konuda Allah’a bir isyanın var, bu kadar kasma kendini biraz gevşe ve iste.


duzgunomer
< Hani İbrahim işsiz kalmıştı da bize dua etti ya rab işim olsun dedi biz de ona rızkını kazanacağı bir iş verdik okudunuz mu böyle bişey ben okumadım Allah insanlara sıradışı bir şekilde sebeplere ve aracılara ihtiyaç duymadan direkt olarak melekler vasıtası ile yardım etmektedir >
Buradan çıkardığım şey o evliyalar, veliler falan dünyalık değil, ahiretlik veya müslümanlara yapılan zulümlere dua ediyor 🙂


Kayıtsız Üye
Hocam selamunaleyküm
Bismillâhirrahmânirrahîm.

Okudunuz mu?  Hırsızlık yapanı şikayet etmeli miyiz?

< Ve ezzin flnnâsi bil hacci ye’tûke ricalen ve alâ külli damirin ye’tîne min külli feccin amîkın. Liyeşhedû menâfıa lehüm Allâhümme bisirri ismikel azîmil a’zami sevdiğinin kişinin ismi ve Senin İsmin bisirri kef he ye ayın sad ha mim ayın sin kaf ve bihakkı esmâikel husnâ ve sıfâtikel ulyâ en teb’ase hamilete kitâbî hazâ be’lan salihan lihıtbetihâ ve zevâcihâ inneke alâ külli şey’in kadîr. Bi rah-metike yâ erhamerrâhimîn. Ve sallallâhü alâ seyyidinâ ve nebiyyinâ ve mevlânâ ve habîbinâ ve şefı’inâ ve nûri ebsârinâ ve kurrete uyûninâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm. >
Benden gelip özür dilesin bana yaptığı kötülüklere pişman olsun istiyorum. Beni sevsin aramızdaki sorunlar problemler bitsin istiyorum bu dua işe yarar mı benim için? İnternetten buldum etkili olduğunu yazıyor doğru mudur? Cami imamı işe yarayacağını söyledi. Ama 1 günde kaç defa okumam gerekiyor Hocam?

Okudunuz mu?  Bağışlama ve hoşgörü ile ilgili hadisler

arifselim
Aleykum selam. Doğru ve hak olan bir konu için ellerini açarak dua edebilirsin. Ama bu senin isteklerin için özel bir dua ayeti olduğunu bilmiyoruz. Sana tavsiyemiz 5 farz namazın ardından ihlasla ellerini açarak dua etmendir. Farz namazlardan sonra edilen dualar makbul olur inşalllah.


subhanellahu duasını kaç kez okumaliyiz, hangi dua kaç defa okunmalı, dua kackere okunur

Bu kategoride yer alan İlim ve bilim ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir dua kaç defa okunmalı! Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.