Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:36
missa09
Abone

Evliya olduğu iddaa edilen kişilerden dua istemek doğru müdür?

Evliya olduğu iddaa edilen kişilerden dua istemek doğru müdür?

kastamonu37
Arkadaşlar diyelim ki bir hastalık bir dert bir sıkıntımız var maddi manevi veya sağlık konusunda kendi dualarımız ile ulaşamadığımız ve tıbbi olarak yada imkan olarak mümkün olmayan durumlar var bu şekilde bir durumda evliya olduğu iddaa edilen tarikat şeyhleri veya bilinmeyen gizli tutulan evliyalara gitmek caiz midir?

Okudunuz mu?  Konut ön biriktirim fonuna girdim, fakat bunun faiz olduğunu bilmiyordum

Bununla beraber ciddi manada bu zamanın evliyaları olduğunu keramet ehli olduğunu bildiğiniz isimler var mıdır? Eğer gizli isimler veya bilindik isimler var ise bana hayrına söyleyebilir misiniz yalnız gizli biri ise özel yollarla söyleyin çok ihtiyacım var çok büyük iyilik yapmış olursunuz. Teşekkürler şimdiden cevapları bekliyorum.

Okudunuz mu?  Rızık duaları

Yorum: Evliya olduğu iddaa edilen kişilerden dua istemek doğru müdür?

Omer Faruk
Allah’ın muhatap almadığını kim aracı olursa olsun Allah muhatap almaz. Allah’ın muhatap aldığı insanın da hiçbir aracıya ihtiyacı yoktur. Bununla ilgili Kur’an’da onlarca ayet vardır:

Casiye Suresi’nin 34’üncü ayeti şöyledir:

Okudunuz mu?  Müezzinin toplu halde tesbihat yaptırması caiz mi

O gün şöyle denilir: ‘Siz dünyada bugüne kavuşmayı nasıl unuttuysanız, Biz de sizi öylece unutacağız. Yeriniz ateştir ve sizin için yardımcılardan hiç kimse de yoktur.’

Maide Suresi, 74. ayet: Yine de Allah’a tevbe edip bağışlanma istemeyecekler mi? Oysa Allah bağışlayandır, esirgeyendir.

Okudunuz mu?  İçki veya alkolün elbiseye dökülmesi?

En’am Suresi, 63. ayet: De ki: "Sizi karanın ve denizin karanlıklarından kim kurtarmaktadır ki, siz (açıktan ve) gizliden gizliye ona yalvararak dua etmektesiniz: -Andolsun, bizi bundan kurtarırsan, gerçekten şükredenlerden oluruz."

Enbiya Suresi, 90. ayet: Onun duasına icabet ettik, kendisine Yahya’yı armağan ettik, eşini de doğurmaya elverişli kıldık. Gerçekten onlar hayırlarda yarışırlardı, umarak ve korkarak Bize dua ederlerdi. Bize derin saygı gösterirlerdi.

Okudunuz mu?  Rufai Tarikatında Rabıta

İnşirah Suresi, 7. ayet: Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.


Yorum: Evliya olduğu iddaa edilen kişilerden dua istemek doğru müdür?

Kayıtsız Üye
Bahsettihin ayetler soylediklerine delil değil diye anliyorum.

Rasulullah (sav)e kör biri geliyor ve kendisi için dua etmesini istiyor bu bildigimiz bir olay ya orda Rasulullah (sav)senin verdiğin cevabi vermemis, Allah muhatap almayacagi kimseyi muhatap almaz dememis.

Okudunuz mu?  Zevk suyu nasıl akar

Istersen dua edeyim demis secenek sunmus.

Burda suna dikkat etmek gerek "evliya" kime denilir yada kim gercek evliyadir ona dikkat etmek gerek.


Yorum: Evliya olduğu iddaa edilen kişilerden dua istemek doğru müdür?

kastamonu37
Misafir e katılıyorum herkes dua ediyor ama kendisi çare bulamadığı zaman Allah’ın duasını reddetmeyecegini düşündüğü çok sevgili kullarını arıyor. Peygamber efendimiz ve sonrasında anlatılan birçok evliya ve onlardan dua isteyen derdi olan insanlar..

Okudunuz mu?  İslamla ilgili hadis-i şerif

Peygamber efendimiz kimseye sen dua etmişsin kabul olmamış biz neden bu dua edelim senin için dememiş.

Bu kategoride yer alan Namazı hangi tarafa kılıcağini bilmemek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evliya olduğu iddaa edilen kişilerden dua istemek doğru müdür? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.