Anasayfa
30 Eylül 2021, 18:49
Namazlar
Yönetici

Ailem namaz kılmıyor. Ben onlardan gizli kılıyorum

Ailem namaz kılmıyor. Ben onlardan gizli kılıyorum

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm,
Benim söylemek istediğim şu: Annem de babam da namaz kılmıyor. İçki içiyorlar. Annem bir ara fal falan da baktırmış açık bir kadın. Hani böyle bir ailede yaşıyorum. Kardeşime söylesem namaz kıldığımı güler mi ne yapar bilmiyorum. Ailem namaz kılmayı bir fazlalık olarak görüyor bence. Sadece iyi olmak yeter gibi. Böyle dini inancı olan bir ailede büyüdüm. Ergenliğe girmeden önce yavaş yavaş dini sorumluluklarımı öğrenmeye başladım. Namazı kılmam gerektiğini orucu tam tutmak gerektiğini vb…Kuzenlerime gidip Kuran kursuna başladım. Sorumlu olunca hep namaz kılmak istedim. Ailemden korktuğum için başlayamadım. Anneme söylesem baya bir tepki verirdi herhalde. Babam belki daha beter. Ailede beni savunan olur mu bilmem. Yaklaşık 1 yıl kılmadım belki. Sonra artık yeter deyip gizli gizli kılmaya başladım. Hatta bir ara kılcaktım evde başörtüsü bulamadım. Halimi düşünün. Bundan 2 ay önce falan günde 2 vakit kılmaya başladım. Bazı günler kılamadım. Annemler evdeydi. Bir kere kardeşim yakaladı. Annem çok tepki göstermedi aslında ama baya şaşırdı ve afalladı. Aramıza sanki bir soğukluk girdi. Bilmiyorum. Bu aralar yaz geldi günde 5 vakit kılmaya çalıştım. En azından 3’ünü vaktinde kılmaya çalışıyorum. Sonra gece herkes yatınca kaza ediyorum. Ama mesala şuan akşam namazını kılamadım. Artık herkes gece yatınca kılıcam galiba. Herkesin yatmasını bekliyorum. Gizlice abdest alıyorum. Kapımı kitliyorum ama kimse duymasın diye neler neler yapıyorum bir bilseniz. Sonra banyoya giriyorum sırf ailem beni üstümü değiştiriyor gibi düşünsün diye. Gerçekten çok zor şekilde kılıyorum. Bu yüzden şuanlık sadece farzlarını kılıyorum. En azından borçtan kurtulayım diye. Gerçekten üzülüyorum. Çoğu gün dua ediyorum annemler namaza başlasın diye. Bide namaz kılarken hem çok hızlı okuyorum annemler gelmesin diye hem de her an aklım kapıda oluyor. Kalbim küt küt çarpıyor kapıyı açarlar diye.
Galiba tüm hayatımı falan özetledim. Sizce şuanlık ne yapmalıyım? Bir tavsiye istiyorum.? Ya da benim gibi olan biri varsa siz ne yaptınız? Sorularıma cevap verirseniz çok mutlu olurum. Biliyorum baya bir uzun oldu ama.
İyi günler…

Okudunuz mu?  Namazda fatiha suresinden önce okunan dua

Yorum: Ailem namaz kılmıyor. Ben onlardan gizli kılıyorum

vel Fecr
Allah sana yardım etsin kardeşim.
mücadelen zor ama bir okadarda kolay.

çekil odana kıl namazını rahatça görürlerse görsünler. sonuçta namaz sana seni yaradan seni nimetlerle kuşatan Allah tealanın emri.
utanılacak birileri varsa onlarda ailendiklerdir. sen yolunda samimi ol Allah sana kapılarını açacaktır kardeşim. yeterki niyetimiz iyi olsun.

Okudunuz mu?  Okulda namaz kılmasam evde kaza kılsam olur mu

sen şimdi kalkıp ben namaz kılıyom ehehe diyecek biri değilsin demede zaten. ama normal vakit girdiğinde kalk abdestini al rahatça odanda kıl.
bir şey diyeceklersede bu bana Allahın emri dersin. meseleyi direk üste çekince onlarda bir şey dememeleri gerekir.

benim engelli kardeşim vardı, ona namazı vs öğrettim ilk başlarda ailesi dışında herkesden çekiniyordu, babamın amcama demesine bile müsade etmiyordu utanıyordu ama şimdi elhamdulillah kimse umrunda değil, o koltukta namazını hiçbirşeyi takmadan rahatça namazını kılar seviyeye geldi.

Okudunuz mu?  Yeni Namaz Kılmaya Başlayanların Hataları

senin gibi bizde küçükken düşünürdük. namaz kılmak isterdik ama çevremiz bizi riyakar düşünmesin diye geri dururduk aslında utanması gereken onlarken biz utanırdık ama konu bu değil emin ol. sen gerekirse namazı gözlerine sok. korkma, HasbunAllah ve ni’mel vekil.


Yorum: Ailem namaz kılmıyor. Ben onlardan gizli kılıyorum

kastamonu37
Bence namazını normal kıl bu ayıp değil ben hristiyan bir aile dahi olsa çocuğu namaz kılıyor diye dislayacagini düşünmüyorum hatta belki senin sayende onlar da namaz kılar doğru yolu bulurlar şöyle düşün cennette ailen ile birlikte olmak istemez misin? Onları da doğru yola çekmelisin 🙂

Okudunuz mu?  Sadece ihlas suresiyle namaz kılınır mı

Yorum: Ailem namaz kılmıyor. Ben onlardan gizli kılıyorum

zzeki
Dostum bende senin gibiyim ailemden hiç kimse namaz kımmıyor ibadet etmiyor ben kuranımı okuyorum namazımı ara sıra kılıyorum günümün çoğunu peygamberimizi kıyameti hadisler okumakla geçiriyorum ailem namaz kıldığımı gördü taktir ettiker ama ben görmelerini istemem çünkü ibadetin gizli yapılması daha sevaptır ailen bunu bilmezse senin için sevabı daha fazladır.Allah günahlarını af eylesin kendine iyi bak 🙂

Okudunuz mu?  Sabah namazında imam sesli mi okur?

Kayıtsız Üye
Kardeşim Allah sana yardım etsin biliyorum bende senin gibi olmasada ailemden 3 kisi biliyor ama biraz zor senin için Allahdan duanı eksik etme
Bi de sana şöyle güzel bir taktik vericem😉
Yakınınizda güvendiyin sırrını ona aça bildiyin ailende tanıdığı birisi varsa ona git ona anlat oda ailene anlatsın

Okudunuz mu?  Namazda selam vermek ne anlama gelir

duygusal29
yaw kardeşim sen nasıl güzel bir insansın öyle bir aile yetiştiğin halde hakikat onlara değil sana nail olmuş..hiç kendini bozma devam et..hiç olmazsa farzlarını kıl ilerde kendine göre biriyle evlenirsin zaten o zaman daha korkmana çekinmene gerek kalmaz..senin bu temiz kalple zorluk içinde yaptığın ibadetin mükafanının ALLAH CC katında ne kadar büyük olduğunu bilsen dersinki hayatım boyunca hep korkarak ibadet edeyim dersin..ALLAH yar yardımcın olsun..senden bir ricam var banada özel dua edersen sevinirim..saygılar sevgiler..

Okudunuz mu?  Namaz kılarken unutkanlık

namaz., ailemde sadece ben namaz kılıyorum, aileden gizli namaz kılmak

Bu kategoride yer alan İlk oturuşta tahiyyattan sonra salli barik ve rabbena duaları okunsa sehiv secdesi gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ailem namaz kılmıyor. Ben onlardan gizli kılıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.