Anasayfa
7 Ağustos 2021, 14:25
kadin
Yönetici

Modern tesettür – giyinik fakat çıplak kadınlar

Modern tesettür – giyinik fakat çıplak kadınlar

maria
TESETTÜR

İnsan sormadan edemiyor, aşırı dikkat çeken renkleri, hatları belli eden hatta belirginleştiren kesimiyle modern tesettür modelleri, tesettür kavramını içerden çökertmeyi mi hedefler?

Yüce Mevlâ’nın insanoğluna cennet hatırası olarak bahşettiği giysi ve giyinme, en temel insanî değerlerden biridir. Hz. Âdem a.s.’ dan beri bütün peygamberler, insanlığa bu gerçeği anlattılar. Geçen sayıda bu konu üzerinde durmuştuk, hatırlarsınız…

Erkeğin ve kadının yaradılış özellikleri gereği örtmeleri gereken asgari sınırlar farklı olmakla birlikte, genel olarak nebevî terbiyeye uygun olan, yüz, el ve ayak hariçindeki bölgeleri örtecek şekilde giyinmektir.

Ölçüleri kim belirler?

İnsanlığın son peygamberi ve bütün alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz s.a.v ., Cenab -ı Hakk’ın razı olduğu örtünmenin en güzel şeklini detaylarıyla öğretmi ş, ölçüleri belirlemiş ve bu konuda hayatî uyarılar yapmıştır.

Okudunuz mu?  Lezbiyenlik (İslamda lezbiyenlik hakkında bilgi)

Artık O’na iman eden, O’nu rehber kabul eden, hesap gününde O’nun şefaatini uman kadın-erkek herkes bu ölçülere uymak, bu uyarıları dikkate almakla yükümlüdür.

Giyinme konusunda meşru sınırların ne olduğu, dinimizin bizden ne istediği genel olarak hepimizce bilinir. Ne var ki çeşitli etkenlerle bu ölçülerin göz ardı edildiği, müslümanların bir savrulma yaşadığı bir gerçek. Biz burada Efendimiz’in bir uyarısını hatırlatmak istiyoruz. Kendimize kılık-kıyafet alırken hatırlamamız gereken, son derece sarsıcı bir uyarıyı.

Hz. Peygamber s.a.v. Efendimiz şöyle buyurdu:

Cehennem halkından iki sınıf insan var ki, ben onları görmedim:

Birinci grup, ellerinde sığır kuyrukları gibi kamçılar olan, onlarla insanları dövenlerdir.

İkinci grup ise: Giyinmiş fakat çıplak olan, erkeklerin kalplerini kendilerine meylettiren, vücutlarını sağa-sola eğip çalımlı yürüyen kadınlardır. Onların başları Horasan develerinin hörgüçleri gibidir. Bunlar cennete giremezler, onun kokusunu bile alamazlar. Oysa o koku çok ama çok uzun mesafelerden duyulmaktadır. (Müslim)

Okudunuz mu?  Saç uzatmak caiz midir bir sakıncası varmı veya sünnete uygun saç uzatma şekli var mı

Psikolojik baskı altında

Hadis-i şerif son derece açık ama birlikte düşünelim:

Kadınlığın ticarî bir unsur haline dönüştüğü çağdaş kültürde, giyinme konusunda ne yazık ki müslüman hanımlar da büyük etki altında. Çeşitli yerlerdeki tesettür yasağını kasdetmiyoruz , müslüman hanımların kalpleri ve zihinleri baskı altında; psikolojik baskı. Tüketim odaklı çağdaş güzellik ve estetik anlayışı, moda, medya ve daha pek çok unsurun bir arada oluşturduğu baskı ağından söz ediyoruz. Artık pek çok dindar hanım örtünmesine örtünüyor ama ne yazık ki dininin istediği ölçülere yeterince dikkat etmiyor. Sanki dikkat çekmek için giyiniyor.

İslâm’ın meşru saydığı, emrettiği örtünme, tenin gözükmesini engelleyecek ve vücut hatlarını belli etmeyecek elbiseler giymekle mümkün. Teni gösteren veya vücut hatlarını ortaya çıkaracak kadar dar olan elbiseler islâmî örtünme sayılmıyor. Ne tuhaf, artık tesettür kıyafetleri kesimiyle, dikişiyle tam da buna göre tasarlanıyor.

Okudunuz mu?  Kötü İçerikli Film Ve Resimler

Alimlerimiz hadiste geçen giyinik fakat çıplak kadınlar tanımını şöyle açıklıyorlar:

Elbise giydikleri halde gözükmemesi gereken yerlerinin bir kısmını açanlar,

Vücut hatlarını belli edecek şekilde dar giyinenler,

İçini gösterecek şekilde ince giyinenler. ( Nevevî, Şerhu’n – Nevevî alâ Sahih-i Müslim, c.17, s.190)

İnsan sormadan edemiyor, aşırı dikkat çeken renkleri, hatları belli eden hatta belirginleştiren kesimiyle modern tesettür modelleri, tesettür kavramını içerden çökertmeyi mi hedefler? Çünkü bir taraftan Yüce Mevlâ’nın örtünme emrini uygulamak isteyen müslümanların arzusunu yerine getiriyor gibi gözükürken, diğer taraftan bütün sınırları berhava ediyor.

Okudunuz mu?  Adetli (regl) İken Namaz Kılınabilir mi?

Bu noktada şunu özellikle belirtmek gerekir: Bütün bunlardan müslümanların bir giyim tarzının olmadığını, giyimlerinde güzelliğe, uyuma, zerafete önem vermedikleri sonucu çıkarılmamalıdır. Aksine, müslümanların her konuda insana yaraşanı yapmaları Yüce Mevlâmız’ın emridir. Efendimiz s.a.v ., insanlığa bunu öğretmiştir. Burada hassas nokta, yakışanla meşru olmayanı birbirinden ayırmaktır. Tarz arayışlarında ölçüler dikkate alındığında elbette buna göre çözümler bulmak mümkündür.

Yine hatırlamak lazım, Cenab -ı Mevlâ’nın koyduğu sınırları aşmada ne güzellik vardır, ne de bir hayır. Haramı güzel gösteren nefs ve şeytandır.


Cevap: modern tesettür – giyinik fakat çıplak kadınlar

cananım
Yine hatırlamak lazım, Cenab -ı Mevlâ’nın koyduğu sınırları aşmada ne güzellik vardır, ne de bir hayır. Haramı güzel gösteren nefs ve şeytandır

ALLAH razı olsun kerdeşim:(


Yanıt: modern tesettür – giyinik fakat çıplak kadınlar

rana
< “Cehennem halkından iki sınıf insan var ki, ben onları görmedim:

Birinci grup, ellerinde sığır kuyrukları gibi kamçılar olan, onlarla insanları dövenlerdir.

İkinci grup ise: Giyinmiş fakat çıplak olan, erkeklerin kalplerini kendilerine meylettiren, vücutlarını sağa-sola eğip çalımlı yürüyen kadınlardır. Onların başları Horasan develerinin hörgüçleri gibidir. Bunlar cennete giremezler, onun kokusunu bile alamazlar. Oysa o koku çok ama çok uzun mesafelerden duyulmaktadır.” (Müslim)

Cenab -ı Mevlâ’nın koyduğu sınırları aşmada ne güzellik vardır, ne de bir hayır. Haramı güzel gösteren nefs ve şeytandır >
Allah c.c. razı olsun maria
Rabbim her hareketimizde dinimizin emirlerini hakkıyla uygulayan kullarindan eylesin
Peygamber Efendimiz (sav) hadisi seriflerinde El hayaü minel iman: Hayâ(utanma duygusu) imandandır. buyuruyor.

Rabbim salih kullarinda eylesin


Soru: modern tesettür – giyinik fakat çıplak kadınlar

maria
Allah sizlerden razı olsun. amin

Okudunuz mu?  Tesettür eşofman modelleri....

HEMŞİRE
İslam a karşı açıktan savaş bitti birileri farketsin artık içten çökmeye başladık tıpkı üç kıtaya hükmeden OSMANLILAR GİBİ hasta adamız artık ………
keşke müslüma kızkardeşlerimiz farkına varsa ………

hidayet bekliyoruz Rahman dan………


maria
< İslam a karşı açıktan savaş bitti birileri farketsin artık içten çökmeye başladık tıpkı üç kıtaya hükmeden OSMANLILAR GİBİ hasta adamız artık ………
keşke müslüma kızkardeşlerimiz farkına varsa ………

hidayet bekliyoruz Rahman dan……… >
varacaklar ama birileri imanlarına dokunmdan bu olmayacak galiba. biri hakaret etmeden bir olamıyoruz ne acı bir durum.
yorum için teşekkürler

Okudunuz mu?  Kadın ihtilam olur mu?

emektar
Tesettürle ilgili yazı,gerçekten kur’an ve sünnete dayanılarak kaleme alınmış çok güzel bir yazı. Kaleme alan kardeşimizden Allah (c.c) razı olsun. Ancak kadın ve kızların islami ölçüler içinde giyinip hareket etmesinden ve ailenin her şeyinden sorumlu olan,ailenin reisi (çobanı) baba bu görevini maalesef yerine getiremiyor. Bu kutsal görev yerine getirilmeyince de, kadınlar,ipi değil zenciri kırmışcasına; diledikleri gibi giyinip,diledikleri gibi gezip,tozarak,diledikleri ile gezerek, başına koyduğu bir parça bez ilede örtündüğünü sanan zavallı giyinik çıplaklar,şeytanı bile şaşırtıyorlar.Heyhat..Başını iki elinin arasına alıp düşün reislik görevini yapabiliyormusun?????????

Okudunuz mu?  Edep yerleri neresidir?

gül:)
Ey Rabbimiz; en sevdiğin hürmetine Bizleri en güzeliyle dost eyle kendine, Dost eyle sevdiklerine, dost eyle sevenlerine…
Rabbim bizleri şaşırtmasın ,yanlışyolda olan kardeşlerimi ıslah etsin İNŞALLAH
birçok insan yanlışların farkında değil bizlere düşen en hafi örnek yol göstermek bazı kardeşlerimizi bu bilinmezliğe iten şeytanın şeri muhafazasından korumak Rabbim hepimizin yardımcısı olsun unutmayınki bu savaş zorda görünse başarılacaktır Rabbimin izni ile inşAllah Uhud savaşını unutmayın saygılar dua ile…..

Okudunuz mu?  Adetliyken Hangi Dualar Yapılır

bureyde07
Allah razı olsun kardeşim


Hasret Rüzgarı
Peygamberimiz gösteriş ve şöhret için giyinenleri şu hadisleriyle uyarmaktadır: “Kim dünyada şöhret için elbise giyerse, Allah ona kıyâmet gününde zillet elbisesi giydirir Sonra da onu cehennemin alevli ateşlerinde yakar” (Ebû Dâvud, Libas 5, h No: 4029, 4030)


theforsakeofGOD
Allah herkesin kalbıne tesettür sevgisi versin, hayalı kullarından eylesın.Ozellıkle bır bayan ıcın bu konuda ceza almak utancların en büyüğü.
paylasım ıcın Allah razı olsun…


ravza 2
RABBİM razı olsun tesettürü tam manasıyla örtünenlerden olalım inşALLAH


Ecrinim
ancak nefsini terbiye edebilen hakkıyla örtünebilir,bunu başaramayan tesettürün ne mahiyetini kavrar ne de hakkını verebilir..Rabbimizin razı kalacağı şekilde setretmek duasıyla..
isabetli konu için Allah (c.c.) razı olsun kardeşim,emeğine sağlık..

Okudunuz mu?  Adetli iken amentü okunur mu ?

maria
Allah sizlerden razı olsun. amin


chidotuka
bana sorarsanız tesettürde modernlik olmaz modern tesettür bile çoksaçma geliyor bana tesettür dediğiniz şey kuranı kerimde nur ve ahzab sürelerinde geçtiği gibidir
oradada bir modern giyim veya modern örtü yok
keşke o giyinik çıplaklar örtülerinin gereklerinin farkında olsalar
gözlemlerime dayanarak söylüyorum tesettüre bürünmek isteyen bir bayan etrafında modern tesettür diye adlandırdığımız türden giyinenleri görünce hele de bir nasıl örtünmesi gerektiğini bilmiyorsa eyvah!!!
ki böyle bir sürü insan varbu şekilde de çoğunlukta oluyorlar

Allah razı olsun
paylaşım çok güzeldi emeğinize sağlık…


emektar
Müslümanım diyen bir kadın,gerçekten Allah (c.c.) a inanıp,inandığı gibi yaşamak istiyorsa,Allah’ın emrettiği gibi giyinip,emrettiği gibi yaşamalıdır.Tesettür ,yüce kitabımız ve peygamberimizin (SAV) belirttiği gibi giyinip,karşı cinsi tahrik etmemektir.Modern tesettür demek abestle iştigaldir.Ne yazıkki günümüzde herkes kafasına göre müslüman olmuş,şeytanı sevindirmektedir…

Okudunuz mu?  Kadının kocası için yapması gerekenler

Hoca
Dandik örtünme tesettür değildir


gözyaşı
Peygamberimiz gösteriş ve şöhret için giyinenleri şu hadisleriyle uyarmaktadır: “Kim dünyada şöhret için elbise giyerse, Allah ona kıyâmet gününde zillet elbisesi giydirir Sonra da onu cehennemin alevli ateşlerinde yakar” (Ebû Dâvud, Libas 5, h No: 4029, 4030.


tesettürlü çıplak kadın resimleri, tesettürlü ciplak, tesettürlü çıplak kadınlar

Bu kategoride yer alan Özel günler için Türban Modelleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Modern tesettür – giyinik fakat çıplak kadınlar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.