Anasayfa
30 Ağustos 2022, 0:58
missa09
Abone

Yemin kefareti için verilmesi gereken 10 günlük kefaret sadakası ard arda mı ödenmelidir

Yemin kefareti için verilmesi gereken 10 günlük kefaret sadakası ard arda mı ödenmelidir

Kayıtsız Üye
Merhaba. Ben bir hususta yemin etmiştim ve yemini yıllar sonra bozmak zorunda kaldım. Şimdi yemin kefareti ödüyorum. Hastası olan fakir bir aileye 10 gün boyunca para yollayacağım kendileri uzakta olduğu için banka hesaplarına günlük para yolluyorum. 40-50 lira. Şu an 5. günümdeyim ancak haftasonları bankalar kapalı olduğu için cumartesi-pazar yollayamayacağım. Bu 10 gün para yollama şartı peşpeşe ara vermeden mi olmak zorunda acaba öğrenebilir miyim?

Okudunuz mu?  ALLAH Teala nın ezeli ilmi ne demek?

Merhaba arkadaşlar
Bundan yıllar önce bir yemin etmiştim. Asla yapmam demiştim ancak maalesef yeminimi bozmak durumunda kaldım. Kefaret hükümlerine göre verebilecek durumda olanlar için kefaret borcu maddi olarak ödenmelidir deniyor. Ben de çok ihtiyacı olan ve evinde küçük bir hastası olan bir aileye 10 gün boyunca her gün 40-50 lira yollamaya niyetlendim ve kefareti bu şekilde ödeyeyim diye düşündüm. Uzakta oldukları için bir banka hesabına havale yapıyorum ancak bankalar hafta sonu kapalı olduğu için cumartesi ve pazar günleri havale yapamayacağım. Pazartesi günü tekrar para yollasam olur mu? Yoksa bu 10 günlük şart ard arda ara vermeden mi yollanmalıdır? Zaten rabbime verdiğim sözü tutamadığım için vicdan azabı çekiyorum. Bari kefaretini düzgün yerine getireyim de bir nebze de olsa içim rahatlar mı artık bilmiyorum ama görevimi yerine getireyim istiyorum.

Okudunuz mu?  Pamuk Pecete Kullanmak

Cevap verenlerden şimdiden Allah razı olsun.


Yorum: Yemin kefareti için verilmesi gereken 10 günlük kefaret sadakası ard arda mı ödenmelidir

mum
Alimler yemin kefaretini birden ödeyebilir sınız diye fetva vermişlerdir. O 10 gün boyunca uğraşmanıza gerek yoktur, hepsini birden yatırabilirsiniz.
Kefaretin hepsini birden ara vermeden ödenmesi şart değildir, dilediğiniz miktarda dilediğiniz zaman ödeyebilirsiniz

Okudunuz mu?  Esmaül hüsna uzun anlamları

Yorum: Yemin kefareti için verilmesi gereken 10 günlük kefaret sadakası ard arda mı ödenmelidir

Kayıtsız Üye
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Ancak pek çok yerde kefaretin şayet 1 fakire verilecekse tek seferde değil ancak 10 güne bölmek koşuluyla verilmesi gerektiği söylenmekte. Gerekçe olarakta kişinin verilen sadaka ile fakirlik durumundan çıkacağı bu sebeple amacın yerine tam olarak getirilmiş olmayacağı belirtiliyor. Bu sebeple ben 10 güne bölerek veriyordum. Öte yandan cevabınız için tekrar teşekkür ederim. Ben cevabımı aldım önemli olan ard arda ödemek değilmiş ki pazartesi günü tekrar yollamaya devam edeceğim.

Okudunuz mu?  Gerçek ilk yazılan kuranı kerim kitabı şu an nerededir?

Yorum: Yemin kefareti için verilmesi gereken 10 günlük kefaret sadakası ard arda mı ödenmelidir

ACİLSERVİS
190 lirası olan zengin ise dünyada fakir yok o zaman. Öyle bir şey yok bin beş yüz tl maaş alana da verebilirsin. Parayı tek seferde verebilirsin.

Okudunuz mu?  Arefe günü günah olan şeyler nelerdir?

Kayıtsız Üye
Yemin kefareti yerine getirildikten sonra o verilen yemini tutmadığım için yine de günaha girmiş oluyor muyum yoksa sadece yemin mi ortadan kalkmış oluyor hocam? Bir de ben bir haramı yapmamak için Allah’a söz vermiştim eğer sözümü tutmazsam başıma şu iş gelsin dedim:( 4 yıl boyunca sözümde durdum ancak şeytana uydum. Zayıf noktamdan yakaladı beni. Rüyalarımda hep o haramı işlediğimi görüyordum ancak uyandığımda hep sözümden dönmeyeceğim diyordum. Bu arada o haram olan şeyi de yazayım; alkol. Çok soru soruyorum bu konuda belki kusura bakmayın lütfen ama çok huzursuzum rabbime verdiğim sözü tutmadığım için..

Okudunuz mu?  Hicri takvim resmi

Hocam Bir de ben bu sözü verirken içimden söyledim yani dil ile kelimelere dökmedim. Bir kaç yerde yeminin geçerli olması için kelimelere dökmek gerekir denmiş. Ben yine tövbe edip kefaretini ödeyeceğim bir daha harama yaklaşmamaya gayret edeceğim ancak, sadece içimden söylediğim bu söz dini anlamda yemin yerine geçiyor mu?

Okudunuz mu?  Evde muhabbet kuşu beslemek günah mıdır?

mum
Allahım sana söz veriyorum. Birdaha alkol kullanmayacağım diyen kişi Sözünü bozduğunda bir yemin kefareti verir ve artık yemin ortadan kalkmış olur yani her günah işlediğinde yeniden yemin kefareti vermesine gerek yoktur.
İçki kötülüklerin anasıdır İçki içen her türlü kötülüğü işleyebilir. Onun için rabbimizi dinleyin ve asla eskiye ağzınızı sürmeyin

Okudunuz mu?  Zekatın toplumsal ve bireysel faydaları

yemin

Bu kategoride yer alan Allah ölmek isteyenin duasını kabul eder mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yemin kefareti için verilmesi gereken 10 günlük kefaret sadakası ard arda mı ödenmelidir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.