Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:19
missa06
Abone

Gözün harama kayması

Gözün harama kayması

Kayıtsız Üye
Ben cocuktum 15 yasındaydım teyzemde etek giymisti bişeylerle ugrasıyodu gözüm avret yerine kaydı 2 3 kez ama iç camasırı vardı ben tövbe ettim buda 2 yıllık olay şehvetle kesinlikle bakmadım belkide gözüm çarptı ama kaymısta olabilir ben pişmanım bu olaydan ötürü teyzemden helallik almalımıyım yoksa tevbe etmek yeterlimi gerçi bunu söyleyecek yüzümde yok nasıl diyeceğim çocuktum zaten şeytanın şerrine kapıldım

Okudunuz mu?  Müceddid ve vazifeleri nedir bu asrın müceddidi kimdir?

Yorum: Gözün harama kayması

duzgunomer
Kul hakkıyla alakası yok, istemsizce gördüysen, bakışı tekrarlamadıysan ve hemen gözünü çevirdiysen vebali olmaz. Ama emin olamadıysan tövbe et.

Hz. Peygamber (a.s.m) Hz. Ali (ra)’ye hitaben şöyle buyurmuştur: < İlk bakışa ikinci bakışı ekleme. Çünkü birincisi senin lehinedir, ikincisi ise senin lehine değildir. (Ebu Davud, Nikah, 44).

Okudunuz mu?  Peygmber Hüküm Koyar Mı?

Alimler bu hadisi şöyle anlamışlardır. İnsana vebal getirmeyen ilk bakış, aniden karşılaşmaktan doğan kasıtsız bakıştır. Eğer hemen yüzünü çevirirse, bir vacibi işlediğinden sevap kazanır. Bu anî / kasıtsız bakışın ardından eklenen ikinci bakışta, yüzünü döndürse bile, iradî bakışın verdiği vebalden kurtulamayacaktır. Çünkü, kasdî bakış için bir ilk ruhsatı yoktur. (bk. Hattabî, Mealimu’s-Sünen, ilgili hadisin şerhi-Ebu Davutla birlikte-). >

Okudunuz mu?  Sarmaşık Bakımı nasıl yapılır?

Kadınlara göz kayması

7velh0
""Selamunaleyküm""
Malum her yerde haram var.
Herhangi bir sitede gezerken açık kadın görüyorum hemen gördüğüm an gözümü ondan çeviriyorum. (ilk bakış) Sonra ise gözüm yine kayıyor (ikinci bakış) bazen üçte olabiliyor.Resmen gözüm kayıyor ama 1-2 saniye bakıyorum sonra hemen tövbe ediyorum.Bu günde başıma sürekli geldiği için her aynı şey olduğunda tövbe ediyorum ve artık sürekli ettiğim için aynı şeye resmen içten tövbe edemiyorum.Sizce bu her başıma geldiğinde tövbe etmelimiyim dediğim gibi 1 günde sürekli başıma geliyor ve tövbe etsem insan sürekli tövbe ettiği için hem sıkkınlık geliyor hemde içten edemiyor.

Okudunuz mu?  Kovulmuş şeytanın kötülüklerinden Allah'a sığınırım ne demek

NOT:Gözüm kayıyor bende istemiyorum bakmak ama nefis işte 🙁

Tövbe edilmeli mi bu durumda ?

Allah razı olsun şimdiden.


Yorum: Gözün harama kayması

Medina
va aleykumusselam va rahmetullahi ve berakatuhu

SIk SIk estagfirullah de, her baktiginda öyle de ve Allahin seni gördügnü hatirla.

Okudunuz mu?  Dua ederken yapılan yanlışlar

7velh0
Sağolasın 🙂

Bu kategoride yer alan Dayı yeğen evliliği mümkün mü bazı sitelerde resmi nikah kıyıldığı yazıyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gözün harama kayması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.