Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:20
missa06
Abone

Bir kadın kıyafetin üzerine sade plastik kolye takabilir mi

Bir kadın kıyafetin üzerine sade plastik kolye takabilir mi

Kayıtsız Üye
15 yaşındayım yaşıtlarim süslenip dışarı çıkıyor ve onkara özeniyorum ve yanlarında kendimi cirkin gıbı hissediyorum.Bu hisleri bastirmak için sade bir kiyafet giyip üzerine plastik basit bir kolye takabilir miyim?Koltem uzun yabi gerdanim görünmeyecek şekilde.

Okudunuz mu?  İslam'ın inanç esasları nelerdir?

Yorum: Bir kadın kıyafetin üzerine sade plastik kolye takabilir mi

mum
Bir kadın bir kız dışarı çıktığında örtünmesi süslerini gizlemesi Allah’ın emridir elinden geldiği kadar dışarıda süslemeye çalış.

Zinet süs demek.

"Mümin kadınlara da bakışlarını kısmalarını ve edep yerlerini günahtan korumalarını söyle! Yine söyle ki mecburen görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Başörtülerini yakalarının üzerini kapatacak şekilde örtsünler. Zinet takılan yerlerini kocaları, babaları, kocalarının babaları, oğulları, üvey oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, mümin kadınlar, ellerinin altında bulunanlar (köleler), erkeklikten kesilip kadınlara ihtiyaç duymayan hizmetçileri veya henüz kadınların mahrem yerlerini anlamayan çocukları dışında kimseye göstermesinler. Saklı zinetlerine dikkat çekmek için, ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz toptan Allah’a tövbe ediniz ki felaha eresiniz."

Okudunuz mu?  Akraba evliliğinin sakıncaları ile ilgili özlü sözler

(Nur suresi, 31. ayet)

Bu kategoride yer alan Mescid-i nebi'nin eğitim ve öğretimdeki rolü kısaca başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir kadın kıyafetin üzerine sade plastik kolye takabilir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.