Anasayfa
20 Mayıs 2022, 23:03
sizden3
Abone

Allahtan fazlasını istemek

Allahtan fazlasını istemek

Dumam
Selamun aleyküm bu siteyi kendim için çok meşgul ediyorum sürekli konu açıyorum kirlilik yaratıyorum hakkınızı helal edin değerli yöneticiler. Dün akşam yaşadığım bir olay var hikmeti nedir merak ettim. Allahtan sürekli daha fazla iman daha fazla tevekkül istiyordum dün akşamda dua ettim ve tevekkül etmeye çalıştım bir noktadan sonra üzerime bir halsizlik ne olduğunu anlayamadığım bir hal çöktü rahatsızlık verici bir hal sanki aklımı kaçıracak gibi oldum bir süre sonra vücudum ruhundan ayırılıyormuş gibi olmaya başladı böyle betimleyebilirim iman ve tevkkül konusunda haddimi aşmış ve Allahın bana verdiği hidayetten fazlasını isteyerek hata mı ettim benim gönlüme fazlasını isteyerek hata etmişim gibi düştü hikmeti nedir değerli islam bilgini kardeşlerim.

Okudunuz mu?  Müslüman birine kafir dedim tevbe ettim kabul olur mu

Yorum: Allahtan fazlasını istemek

vel Fecr
yaratmak Allah’a mahsustur. lütfen yazıyı düzeltin.

ilerlemek için kuran ve sünneti hayatınıza geçirmeye başlayın.


Yorum: Allahtan fazlasını istemek

Türkİslam
Ve Aleyküm Selam. Öncelikle kardeşim bize verilen sevgi duygusu sonsuzdur. Biz bu yüzden bir şeyi sonsuz sevebiliriz. Ve bu sonsuz sevgi duygusu sonsuzu yani Allah(C.C.)’Yİ sevelim diye verilmiştir. Bunun için iman gerekir. Yani sonsuz sevdiğimiz bir şey için imanımızın da sonsuz olması kadar doğal bir şey yoktur. İman sonsuzdur. Sen yeter ki et! Kendinden geçmen herhalde kafan karıştığı için olacaktır. Böyle durumlarda seni saracak bir kitap okuman böyle şeylere iyi gelebilir. Kendine iyi bakman dileğiyle. Vesselam.

Okudunuz mu?  Tahta kalemi boyası gusle engel midir

Yorum: Allahtan fazlasını istemek

Dumam
O niyetle yazmamıştım ama. Direk olarak mesajı düzeltmeyi bilmiyorum. Kirlilik oluşturuyorum diyeyim.

Ben tevekkülü ve nasıl ilerleyebileceğimi sormamıştım tam olarak. Allahın bana nasip ettiği maneviyattan fazlasını istemek doğru mudur? Bana ağır gelmesi yanlış olduğunun bir göstergesi değil midir?

Okudunuz mu?  Gusül kabul olurmu ?

Sünnet derken hangilerinden bahsediyorsunuz?


vel Fecr
şimdi maneviyatın artması için yaptığın amelin kendisini yaşaman gerekiyor. amel içinde dinini daha fazla öğrenmen, ilim gerekiyor.
kuranı kerimi yaşayan rasulullah efendimiz sav’di. bizim örneğimizde o’dur. yolumuz böyle olmalı.

sünnet rasulullah efendimizin yaptıklarını yapmak, yapmadıklarını yapmamaktır.

Okudunuz mu?  Kaza orucu bozulunca toplam kaç gün kaza oruç tutacağım?

Dumam
Maneviyat konusunu söylediklerinizden şöyle anladım; benim acizliğimden ağır geldi ve fazlasını istemekte sorun değil size güvenerek dualarıma devam edeceğim Allah razı olsun.


Kayıtsız Üye
Kardeşim imanın da tevekkülün de sınırı yoktur sen Allah’tan hayırlı şeyler istemişsin hem dünyan hem ahiretin için. İçine gelen sıkıntı da şeytanın vesvesesi olabilir senin imanın ve tevekkülün ne kadar artarsa şeytanın seni yoldan çıkartması da o kadar zorlaşır o yüzden sana böyle sıkıntı yaşatacak vesveseler verebilir. Kafanı takma böyle vesveselere.. Duana devam et inşAllah.

Okudunuz mu?  Can mal ve namus için adam öldürmek

vel Fecr
< Maneviyat konusunu söylediklerinizden şöyle anladım; benim acizliğimden ağır geldi ve fazlasını istemekte sorun değil size güvenerek dualarıma devam edeceğim Allah razı olsun. >
demek istediğim şu aslında. sen ilmini arttırınca otomatikman maneviyatında artacaktır. çünkü yaptığın amellerin ilmini bilerek yapıyorsun.

Okudunuz mu?  Herşeyden sıkıldım hayattan soğudum

Kayıtsız Üye
Veren BÜYÜK olunca küçük şey istenmiyor.. istemeli insan ilminde en yükseğini ama hemen eklemeli arkasından ALLAHım hazm ettir kolaylaştır senin kolay kıldığından başka kolay yokkk.

Bu kategoride yer alan Cennet hakkında müthiş şeyler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allahtan fazlasını istemek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.