Anasayfa
23 Eylül 2022, 12:14
sizden3
Abone

Hayattaki şanssızlığım kadersizliğim nedendir?

Hayattaki şanssızlığım kadersizliğim nedendir?

kastamonu37
Merhaba sevgili abilerim ablalarım ve kardeşlerim,

Bildiğiniz gibi benim bir sıkıntım var hatalı bir ameliyat sonrası burnumun görüntü ve nefes olarak tahrib edilmesi ile ilgili.

Ben bu sıkıntım sebebiyle sürekli dua ediyorum ve en son üzeri kapalı anlatacağım bir talihsizlik yaşadım.

Birkaç evliya zatı ziyarete gittim. Benim için dua etmelerini isteyecektim. Kendi dergahlarında namaz kılıyorlardı ikindi namazı sonrası kalabalıktan fırsat bulamadım görüşemedim. Akşamı bekledim bu sefer önde saf tuttum yine görüşemedim yatsıyı bekledim bu sefer gideceği kapıda durdum o geçerken önüne atlar görüşürüm dedim bu sefer de gelmedi namazı başkası kıldırdı. Bende isteğimi bir kağıda yazıp kendisine yakın birilerine verdim artık adam çöpe mi attı verdi mi ne oldu bilmiyorum nedir bu bahtsızlık bendeki :))

Okudunuz mu?  Telefondan KUR'AN OKUYARAK HATİM OLUR MU?

Yorum: Hayattaki şanssızlığım kadersizliğim nedendir?

Kayıtsız Üye
Kastamonulu kardeş bence sen bazen fazla şikayet ediyorsun hayatından. Unutma ki Allah sevdiği kullarına dert vermektedir. Nitekim dünyada en fazla sıkıntı ve musibete uğrayan insanlar da Peygamberlerdir. Her türlü imtihana elhamdülillah diyip sabredersen Rabbimde seni hiç beklemediğin bir anda mükafatlandırır inşaAllah. Bu ameliyat olma konusunda kimse seni zorlamadı sanırım onun için sürekli şikayet edeceğine şükret. Bu arada kadersizliğim lafınız da çok yanlıştır. Kader ne demek önce onu iyice öğrenin.

Okudunuz mu?  Gıybet ve dedikodu arasındaki fark nedir

Yorum: Hayattaki şanssızlığım kadersizliğim nedendir?

1393mk
Allah seni bir hatadan korumuş, Allah’ın dualarını duymadığını mı zannediyorsun, duysa dahi aldırış etmeyeceğini mü düşünüyorsun, rahmetinin yüceliğine güvenemiyor musun? Ben kimim ki duam kabul olsun, Allah duamı neden kabul etsin zaten kabul de edilmiyor diye düşünerek birilerini aracı yapmaya çalışman, Allah’tan umman gereken yardımı başkalarını vesile kılarak istemen hatadır.

Okudunuz mu?  Kainatın efendisi demek doğrumu?

Şu yanlış anlaşılmasın, insanların birbirlerine dua etmeleri, dua istemeleri güzeldir ancak şu zat evliyadır dua etse işim çözülür psikolojisi İslam dininin yasakladığı bir takım tehlikeli mecralara kapı açabilir. Allah’tan başkasından istenmez ve Allah’ın rahmetinden ümit kesilmez. Bir din adamımız uçakta türbülans olduğunda övünerek "Ya Allah" dedim uçak düzelmedi "Ya Gavs-ı Azam, Abdulkadir Geylani" dedim uçak bir anda düzeldi diye anlatarak şirkin kapılarını aralamıştır. Allah hepimizi bu psikolojik esaretin içine düşmekten muhafaza eylesin. Bu belki de sana bir işarettir kardeşim insanlardan dua istemen kötü değil hatta güzel bir şey biz de sana ezcümle dua edelim

Okudunuz mu?  Burun Ameliyatı olmak caizmidir ?

"İnşaAllah burnunla ilgili gerek şifai gerek görsel tüm sorunların Allah’ın "Şafi" ve "Musavvir" sıfat-ı ilahileri ile çözülür."

Bu dua ile birlikte senin fiili duaya da kalkışman gerekir, elbette araştırmışsındır ancak bu problemi çözebilecek plastik cerrahi uzmanlarına danışarak hangisinin işinin ehli olduğunu sorgulaman ve işin gerçekten ehli bir doktora yeni bir operasyon için görünmen sanırım dualarını gerçeğe dönüştürebilir inşaAllah. Unutma ki şifa doktordan değil Allah’tandır.


Yorum: Hayattaki şanssızlığım kadersizliğim nedendir?

kastamonu37
Misafir konu başlığına ben bahtsızlık yazmıştım konu içeriğinde ise talihsizlik olarak nitelendirdim. Kadersizlikten kasıt da kötü kaderdir aslında. Kelimelerin çok önemi yok anlatılmak istenen belli. Ameliyat konusunda kimse zorlamadı tabiki kimse kimseyi ameliyat konusunda zorlayamaz ki ama dinimiz tedavi olmamızı emrediyor ve çocukken kaza oldu arkadaşım çelme taktı burnumun üzerine yere düştüm içeride eğrilik oluşmuş. Allah herşeyi bilir Allah istemeden kimse intihar etmekte bile başarılı olamaz dimi? Allah’ın izni ve bilgisi ile benim burnum kırıldı Allah isteseydi bana çelme takan yere düşerdi ben ise hiçbir sorun olmadan devam ederdim. Allah korumuş deriz mesela biri bişey olmadan bir olayı atlatırsa beni bugüne kadar hiç koruyan olmadı çocukken günahım bile yokken düşün yani ben bu herşeyi Allah’tan geldi diyerek olduğu gibi kabul etmeyi saçma buluyorum insana ne gelirse kötü insanlar yüzünden gelir Allah dilerse korur dinlemezse korumaz. Bugün elden ayaktan düşüp hayatınız mahfolsa bir doktor hatası sonucu felç kalsanız bunu Allah’tan mı bileceksiniz?

Okudunuz mu?  Peygamberimiz insanları açıktan ilk defa islam'a davet ettiğinde ilk büyük tepkiyi veren kimdir

kastamonu37
1393mk ettiğin dua için Allah razı olsun hastaların duası makbuldür derler Allah seni dünya ve ahirette afiyetli sağlık sıhhat içinde zengin varlıklı ve hayırsever bir kul eylesin inşAllah.

Ben şunu düşünerek sürekli ibadetle ömrünü geçirmiş büyüklerimizden yardım istiyorum vakti zamanında Peygamber efendimiz’e derdi olanlar gelip dua istermiş o da dua edermiş o peygamber olduğu için duası makbul bu yüzden daha hızlı ve mucizevi şekilde gerçekleşirmiş.

Okudunuz mu?  Kefaretin ne demek olduğunu bilmeyip orucu bilerek bozardım ne yapmam lazım ?

Bilirsiniz ki birçok evliyanın da bu şekilde benzer olayları vardır. Görmedim ama duyduğumuz okuduğumuz birçok konuda bunlar anlatılır.

Size bizzat dayımın şahit olduğu bir olaydan bahsetmek isterim;

Bizim köyde bir türbe var. Bu türbedeki zat çeşme yapmış kaynağı nereden geliyor bilmiyorum dedenin suyu diyorlar.

Okudunuz mu?  Bungee jumping yapan bir insanın kazara ölmesi

Bizim köyden birileri ile İstanbul’da çocuğu olmayan bir arkadaşları konuşurken biz köye gideceğiz orda bir zat var suyu vs var o sudan içip yıkanan dua eden Allah’ın izni ile şifa bulanlar oldu istersen sana da getirelim demişler adam getirin bende içerim hanıma da iciririm demiş. Sonra bizim köylüler köye geliyor sonra İstanbul’a dönerken Bolu da dedenin suyundan götürecektik nasıl unuttuk diyolar ah vah ederken bir şişeye dışardan bir yerden su dolduruyorlar adam da İstanbul’a varınca suyu soruyor bizim köylüler de doldurdukları suyu veriyor. Adam suyu içiyor eşi de içiyor ve 10 ay sonra nur topu gibi çocukları oluyor.

Okudunuz mu?  ALLAH ın sopası yok demek dinden mi çıkarıyor?

Burada önemli olan o su değil edilen niyet ve aradaki zatın Allah katındaki makamı sebebiyle duada aracı olabilmesi.

O su ile ilgili olarak annemin küçükken burnu kanarmis sürekli ve anneannem annemi dedenin suyuna götürüp burnunu yikamis oluk oluk kan akmış annemin burnundan suyla yıkar yıkamaz sonra birdaha da hiç kanamamış burnu.

Okudunuz mu?  Dinden çıkan insan nasıl tekrar dine gelir duası var mıdır?

Herşey tabiki Allah’tan ama Allah herşeyi bir vesileyle bağlamış peygamberler de birer vesiledir veliler de melekler de ben böyle düşünüyorum belki siz de bir vesilesiniz burda yorum yazıp dua ettiniz belki bu duanız bana vesile olacak yanlışım varsa affola teşekkürler 🙂

Bu kategoride yer alan Başka dilden yemin etmek yemin sayılırmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayattaki şanssızlığım kadersizliğim nedendir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.