Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:20
sizden3
Abone

İstem dışı uyumak ve namazı kaçırmak

İstem dışı uyumak ve namazı kaçırmak

PadmeAmidala
Yatsi okunduktan sonra çok agir uyku basiyor biraz uzanip kilayim diyorum bazen 5,10 dk uzanip namaza duruyorum ama uyuyakaldigim zamanlar oluyor. Mesela ben bu gece yine uyuyakaldim gece kalktim saat 2.30 falan iyi imsaga var dedm ama yemin ederim sarhos gibiyim kafayı sabit tutamiyorum uykudan neyse kalktim abdest aldigimi hatirliyorum odaya geldim gerisi yok 0 hicbisey hatirlamiyorum ama namazı kılmamisim bir kalktim saat 4 imsak girmiş ben de bu çok ama çok fazla olmaya başladı anaokulunda staj yapiyorum ya ondan çok yoruldugum için uyuyakalıyorum ya da gunahlar isliyorum ki Allah bana namazı nasip etmiyor. Ben uyku basinca bazen 5,10 uzanip kalkayim diyip istemeden uykuya dalinca namazı bilinçli terketmiş mi oluyorum? Bundan çok korkuyorum çunku banane ya namaz kilmicam uyucam demiyorum aklimda hep namazı kılma niyeti var ama uykum vucudumu engelliyor. Bir de abdest aldiktan sonrasini hatirlamiyorum geri yatmisim ama kendi istegimle bir uyku sersemiyle mi bilmiyorum yardımcı olun lutfeb

Okudunuz mu?  Oyun indirmek günah mı?

Yorum: Ciddi bir sorunum var yardımcı olun lutfen.

vel Fecr
şimdi sen kendi sorununu tespit etmişsin bundan sonra tedavini hayata sokup uygulaman gerek.
yapacağın şey eve gelip yemeğini falan yedin şayet yatsı vakti girdiyse kalkıcan abdest alcan güzelce hemen namazını kılıcaksın.

Okudunuz mu?  Haftada bir rüyamda bir şeyler görüyorum ve gusül abdesti almam gerekiyor.

ya nasıl olsa kılarım uzanayım dersen yptığın gibi, Allah korusun bile bile namazı terketmiş bile olma durumun var.
ve dediğin gibi günahkar olduğundan Allah sana bu namazı neden nasip etmiyor diyede tefekkür etmen gerekir. bu hepimiz için geçerli.
biraz daha dikkat et. şeytanın vesveselerine kulak asma o sana namazı kılma demez ama biraz daha geciktir uzan dinlen öyle kıl der. öyle oluncada kazanan şeytan oluyor zaten. bunlara dikkat edelim inş.

Okudunuz mu?  Farz namazında 2.rekatda salli okudum yanlışlıkla

Yorum: Ciddi bir sorunum var yardımcı olun lutfen.

bbgbbg
Eğer erkek iseniz yatsılarda camiye gidin.Uyuya kalma ihtimaliniz kalmaz inşaAllah.Eğer bayan isenizde direk ezan okunur okunmaz namaza durmaya çalışın.Hatta ezan okunurken bile namaza durabilirsiniz.Bol bol dua edin.Eğer dua eder ve çabalarsanız inşaAllah namazlarınız düzene girer.

Bu kategoride yer alan Peygamberimize farz olup bize haram olan ibadet nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstem dışı uyumak ve namazı kaçırmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.