Anasayfa
22 Ağustos 2023, 13:54
sizden09
Abone

İnternetten tanıştığın biriyle evlenmek

İnternetten tanıştığın biriyle evlenmek

duran5836
Selamun aleykum,

Ben avrupada yaşıyorum, türkiyeden bir kız buldum facebook da, yaklaşık bir buçuk aydır yazışıyoruz. Facebook da evlilik sitesinden buldum. Kız önce ille çocuk olsun diye tutturuyordu, çocuğunun olmasını çok istiyormuş. Güzel bir yuvamızın olmasını istiyordu önce. Ailesi kızın daha okumasını istiyormuş bu yüzden yaşı 23 olana kadar evlendirmek istemiyormuş, kızın yaşı 19. Bir de çocuk olursa ailesi evlendiğini mecbur kabullenirmiş bu yüzden ailesinden gizlice evlenip çocuğunun olmasını istiyordu. Ben ona dedim evlendikten sonra avrupada kalacağız diye, o bir süre avrupada kalabileceğini, daha sonra türkiyeye tekrar gitmek isteyeceğini söyledi. Yani bir süre avrupada kaldıktan sonra temelli türkiyeye gidelim diyordu. Çok çocuğun olmasını bile istiyordu, çok güzel anlaşıyorduk, ben türkiyeye gidince hemen evlenip çocuk olsun istiyordu, daha sonrada avrupaya yanıma geleceğini söyliyordu.

Okudunuz mu?  Kök hücre tedavisi caiz midir?

Hatta benim türkiyeye taşınmamı orada yaşamamızı istedi avrupaya hiç gitmek istemiyormuş. Sebebi nedense bilmiyom ama çocuğun asla avrupada doğmasını istemiyor, türkiyede doğmasını istiyor.

Aradan bir süre geçtikten sonra, şimdi birdenbire nedense fikri değişti bu sefer 3 – 4 sene hiç çocuk olmasın sadece evlenelim diyor ve avrupadada kalabilirmiş ama hiç çocuk olmassa, çocuk olursa hemen türkiyeye gidermiş. Eğer ben türkiyede yaşarsam, çocuk olabilirmiş.

Okudunuz mu?  Sevdiğimiz kafirler var onların ahirette durumu ne olacak?

Bunun ben ne istediğini çözemedim, aklında ne olabilir, evlenip boşanıp paramı mı yemek istiyor, evim var sanıp boşanma davasıyla evimi mi almak istiyor? Bunun aklında ne olabilir bana lütfen yardımcı olun, yoksa bu kız gerçekten ciddi evlenmek mi istiyor?? Benim bu boşanma davalarıyla hiç bir bilgim yok. Bilgisi olan varsa yardım etsin lütfen.

Okudunuz mu?  Gusül öncesi bevl etmek hakkında

Yorum: İnternetten tanıştığın biriyle evlenmek

Kayıtsız Üye
Kardeşim kimsenin günahını almak istemem ama 1 buçuk ayda kimse kimseyle tanışıp evlenmez hele ki sosyal medyada tanışıp hatta ve hatta bir evlilik sitesinde tanışıp. Ben 3 yıldır birini tanıyorum sosyal medyada, Allah (c.c) şahit ona sesimi dahi yollamadım daha. Kızın amacı ne, neden böyle yapıyor bilmiyorum ama bir an önce çocuğu olsun isteyen biri aniden karar değiştirip vazgeçtim çocuğum olmasın demez bence. Ne bileyim 1 buçuk ayda kim kimi tanımış ki siz de tanıyasınız. Hele ki böyle ciddi bir konu (evlilik) söz konusu ise tekrar tekrar düşünün. Düşünün ki sonra pişman olmayasınız. Ayrıca aceleniz ne ki ? İnsan 1 ayda birine nasıl güvenir evlilik konusunda anlamış değilim. Ben de o kız yaşındayım ve büyük konuşmak gibi olmasın ama ölsem de 1 aydır tanıdığım biri ile evlenmem. En az 1 yıl gerekli bence tanıyıp, güvenme açısından. Kendisi ciddi düşünseydi böyle kısa bir zamanda sizinle evlenir miydi acaba ? Kimsenin günahını almak istemem ama benim fikrim böyle.

Okudunuz mu?  Abdestte vesveseler ve sıkıntı

Yorum: İnternetten tanıştığın biriyle evlenmek

duran5836
Şimdide evlendikten sonra avrupaya hiç gitmeyecekmiş. Ben avrupada kalacakmışım o türkiyede. Istersen türkiyeye gelirsin diyor. Anlamadım ben bunu.


Yorum: İnternetten tanıştığın biriyle evlenmek

Kayıtsız Üye
Bizim arkadaş da oyle biriyle tanisti meger kiz dolandiriciymis:)aman dikkat et!
Simdi sana atar yapiyosa belki kacan kovalanir taktigi uyguluyodur!

Okudunuz mu?  İnancımızı güçlendirmek.bereketli rızk için dualar ve selavatlar.

Yuzdeyuz bilemeyiz ama durust biri olma olasiligi velev ki oyle olsa mutlu olma ihtimaliniz çok cok uzak!


kastamonu37
Sosyal medyada her kızın dm ve fb Messenger lerinde hatta Whatsapp da birçok mesajları olur birsuru erkek olur konuştuğu senden önce senleyken senden sonra vs o yüzden sosyal medya dan tanışan kızlardan hayır gelmez sosyal medyayı akraba arkadaş vs çevresi ile kullanan ve kimseye yanıt vermeyen kızlar vardır istesen de seni eklenmez ve konuşmazlar. Sana tavsiyem kendi köyünden tanıdığınız bildiğiniz iyi birilerini bulun uzaktan akraba bile olabilir yabancı insanlarla yabancı ailelerle anlaşmak da zor. Gerçekten zor adetleri yeme içmeleri herşey sorun. Şimdiki aklım olsa akrabalarım ile evlenirdim önceden şuan bekarım ama bekar olma sebebim de tanıştığım kızların kendilerinin veya ailelerin düzgün olmaması

Okudunuz mu?  Kendime Vesvese İle Kötüü Dualar Ediyorum Yada Yakınıma

internetten tanistiginla evlenmek

Bu kategoride yer alan Tesettüre girip tekrar açılmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnternetten tanıştığın biriyle evlenmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.