Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:20
missa06
Abone

Çevremdekilerin aklımı çelmesinden nasıl kaçınırım? İmanımı güçlendirmek istiyorum

Çevremdekilerin aklımı çelmesinden nasıl kaçınırım? İmanımı güçlendirmek istiyorum

Misafir1913
Hayirli geceler hocam. Ben hafiz bir dede ve komsularina ese dosta kuran okumayi ogreten bir babaanne ile buyudum. Annem babam calisiyordu kalabalik bir ailede iman duygusuyla buyudum. Fakat lisede kotu rüyalar gormeye basladim. Isledigim gunahlarin sonucu nasıl olacak ahirette onu gosteriyormus gibiydi Allahu Teala ve daha sonra oyle rüyalar da gormez oldum. Su an ogretmenim universiteyi bitirdim ama ic huzurum yok sanki o eski imanim yokmus gibi namaz bile kilamiyorum utaniyorum sanki Allah’tan onca gunahim var nasıl cikarim karsisina diye ve arkadaş cevrem beni çok etkiliyor hep kafirlerle tovbe haşa ateistlerle kayniyor ortalik ben bunlari nasıl yenebilirim? Imanimi yeniden nasıl guclendirebilirim? Bayanim diye gidip camiide imamla da konusmaktan cekiniyorum. Kimle konusabilirim? Lutfen yardımcı olun Allah rizasi için.

Okudunuz mu?  Zihnimi ömür boyu açık tutacak dua

Yorum: Çevremdekilerin aklımı çelmesinden nasıl kaçınırım? İmanımı güçlendirmek istiyorum

mum
Sevgili Hocam selamünaleyküm camiye imamla görüşmeye belki gitmeyebilirniz ama size en yakın il veya ilçe müftülüğüne gidin Orada vaize hanımlar var oturup durumunuzu anlatın mutlaka size güzel bir yol göstereceklerdir.
Allah’tan utanmak güzel lakin Günah işlemekten dolayı namaza durmamak kadar değil çünkü şeytan namaz kılmamanız için bir sürü bahane gösterir Örneğin günah işliyorsun Allah’ın huzuruna nasıl utanmadan çıkarsın gibi sağdan yaklaşır iyi niyetle adamı yoldan çıkarır namaz konusunda asla nefsinizi ve şeytandan gelen vesveseleri dinlemeyin namazı mutlaka kılın.

Okudunuz mu?  10. sınıf arapça kitabındaki metinler ve tercümeleri

Yorum: Çevremdekilerin aklımı çelmesinden nasıl kaçınırım? İmanımı güçlendirmek istiyorum

Güzel Ahlak
Çocukluğumda daha gençken forumlarda dolaşırdım.Ateistlerlerin yazdığı şeyleri okurdum (okumaz olaydım.)Onlar gerçekten aklı çeldiriyor.Var olan hadisi şerifleri değiştirip bakın dini ve hadisi şerifleri birbiriyle çeliştiriyorlar.Senin yapacağın şey bu kişilerle konuşmak.Onlara Allah’ın varlığını kanıtlaman lazım.Eğer inanmıyorsa onların sorunudur.Ama onlar başka bir şeye inanıyor diye onlarla aranı uzak tutman doğru değildir kardeşim.İslam dini dinde insanları zorlamamıştır çünkü

Bu kategoride yer alan Peygamberlerde bulunması gereken özellikler nelerdir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çevremdekilerin aklımı çelmesinden nasıl kaçınırım? İmanımı güçlendirmek istiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.