Anasayfa
5 Ocak 2022, 3:27
sizden1
Abone

Hayattan umudu kesmek, Allah katında günahmı?

Hayattan umudu kesmek, Allah katında günah’mı?

Zorunluyolcu
Yaşım 30 işim yok, dışardan sağlıklı gözüksemde Allah’a şükür, sağlığım yerinde değil, bu yaştan sonra hayata başlasam ne başlamasam ne, kısmetim karşıma çıksa bile şimdiye kadar yüzlerce sevgilsi ve 30 kere evlenip boşanmıştır, yani benle aşk sevgi evliliği değil mantık evliliği yapacaktır cinselliğede romantizmede doymuştur hayat arkadaşı gibi diyim.

Ne yapmalıyım hayattan umudu keseyim’mi, intihar etmiyorum ama yaşamıyorumda ölümü bekliyorum, Allah katında günah’mı bu, kendimi değerlide hissetmiyorum Allah benim gibi hıyarı neden yarattı bilmiyorum, 2007 de namaza başladım sonra bıraktım, 6 ay önce tekrar başladım ilk 2 ay sağa sola selam verirken kendimi sorguladım neden selam veriyorum Allah benim gibi hıyarın sağına soluna melek bile vermemiştir diye, sitede Allah beni sevmiyor konularının aksine beni sevdiğini çok iyi biliyorum ve hissediyorum hissettiriyor ama sıkıldım bu hayattan cidden sıkıldım zorla yaşıyorum.


Yorum: Hayattan umudu kesmek, Allah katında günah’mı?

Dumam
Elif Şafağın Aşk adlı kitabını okuyun belki kendinizi ve amacınızı bulmanıza yardımı dokunur.


Yorum: Hayattan umudu kesmek, Allah katında günah’mı?

Zorunluyolcu
Dumam kardeşim sağol alıp okuyacam, ne zaman biri öldüğünü duysam neden ben ölmedimde o öldü diyorum yazdım mı bilmiyorum en sonuncusu gittiğim camide hoca kuran kursuna gelen çocuklardan birinin babası ölmüş benim yaşlardaymış, söylediğinde hemen dedim kendime bu ölen adamın ter temiz karısı var pırlanta gibi çocukları var yetiştiriyorlar neden o öldüde benim gibi gereği olmayan hayatta amacı olmayan biri hala yaşıyor diye.

Okudunuz mu?  Evrim ile ilgili vesvese

Benim en büyük günahlarım ne oldu biliyor’musun Dumam kardeşim, o üç hayat kadını ile yaptığım alkol almam, 2007 de namaza başlayıp sonra bırakmam, ve hep kendimi yermem kendimi solucan olarak görmem insanlarıda kartal olarak görmem.

Ömrüm boyunca kimseye zararım olmadı ne yaptıysam kendime yaptım, çok büyük zararlar verdim kendime, 6 ay önce namaza tekrar başladım kendime yaptıklarımdan dolayı Allah’tan af diledim tövbe ettim kabul ettiğine inanıyorum Allah affetsede ben kendimi bir türlü affedemiyorum.

Son iki gündür her vakitte Allah’ım beni 33 yaşımda al bu dünya’dan diyorum.

Dünyada en büyük üç isteğim var.

1- sağlığıma kavuşmak

2- tamamen kendi karakterimde benim gibi bir eş, beni sevecek birbirimize bağlı olacağımız bir eş ve olursa çocuk.

3- yine çok önemli daimi bir iş

İsteklerimin hepsi bu, bunlar hiç bir zaman olmayacak gibi geliyor ama olsa dahi maksimum 33 yaşımda bunların hepsinin olmuş olmasını istiyorum çünkü daha geçi çok geç, aslında 5 sene önce olmuş olması lazımdı.


Yorum: Hayattan umudu kesmek, Allah katında günah’mı?

Güzel Ahlak
Günahtır neden günahtır ben konuşmayayım şunlara bak istersen : < “Allah’tan ümidini kâfirlerden başka kimse kesmez.” (Yusuf-87) Allah’tan ümidi kesmek büyük günahlardan biridir. İnsan, dünya hayatında bazı maddi veya manevi zorluklarla karşılaşabilir, şahıs bazen öyle bir duruma gelir ki artık bütün çıkış kapılarının kapanmış olduğunu hisseder. Tam bu sırada insan her şeyden elini çeker ve sonunu bekler. Bazen de sonunu kendisi getirerek yaşamına son verir. İşte bu durum, yani ümitsizliğe kapılmak; artık çıkış yolunun olmadığını düşünmek büyük günahtır. çünkü ümitsizlik içerisinde unutulan bir şey vardır o da Allah’tır.” ” >
.
Sen Hayattan umudu kesince binevi Allah’tan da haşa ümidi kesiyosundur.O yüzden bunu yapmamak lazımdır kardeşim.

Okudunuz mu?  Vücutta kanama varken gusül abdesti alınır mı

Kayıtsız Üye
Al benden de o kadar. Henüz genç olsam da dünyanın bu hali midemi bulandırıyor ?


kastamonu37
Yasitin olmayan 23-25-28 yaşlarında düzgün bayanlar bulabilirsin ama eş konusunda acele et abi kim olduğu belli olsun işini gücünü de bir şekilde geçici iş bul çalışırken iş ara boş dururken aramak daha zordur. Allah gönlüne göre versin


Kayıtsız Üye
Saglik sorunu,issizlik,essizlik bunlar zor elbette de iyilikle ilgili istegin hayalin yok mu?

Bu darma duman duzenin,durumun,zalimlerin dunyasinin sona ermesiyle ilgili isteklerin yok mu?

senin bu hallerinde dogrudan veya dolayli olarak sana zulmedenlerle ilgili isteklerin yok mu,olmali mi?

Simdi burda birileri duzenin bunla ne alakasi var diyorsa eğer zayif olana dunyanin dar oldugu bir duzense duzen bir alaka kurabilirsiniz belki!

Allah kullarini imtihan ediyor,kimini kiminden ustun kilmis ve ihtiyac sahipleri için de mallardan bir pay ayrilmasini istiyor.(bunu kişiyle ilgili değil ortamla ilgili yaziyorum)

Ama imkan verilenler hepsi degilse de cogu ellerinde bulunan yardim yapip yapmama serbestisini kendilerine hak sayiyorlar,yani imkan olarak serbestler ama aslinda buna haklari yok cunku Allah yardimlasmayi emrediyor.

Okudunuz mu?  Çalıştığım iş yerinde darp edildim kimse beni korumadı öteki tarafta hesabını nasıl soracağım

Simdi bir baba iki kardesten buyuk olana para verse ve beraber harcayin dese bu para sadece buyuk kardesin mi?

Para vermek soyle dursun ise almada calitirmada vicdan gozetilse belki çok sey degisecek(herkes için demiyorum ama vicdanlilarin az oldugunu düşünüyorum)

Belki de gozetilmesi gereken vicdan zulmetmekten biraz taviz vermek seklinde olacak!

Herseyin iyisi kotusu vardir ama insanlar standarttir,o yuzden de isler de belli bir standarta oturtulmus durumda sen bu standartlari tasimiyorsan sen de bir anormallik var yoksa isverenler o standartlardan taviz veremez!

Bi de su var adam yillik 700 trilyon kar acikliyor iscilerine zam yaparken kili kirk yariyor mesela kari 700 degilde 698 bile olsa iscilerin hayatinda çok sey degisecek belki ama olmaz o kendi karindan taviz verirse yanlis yapmis olur alin size genel kultur!

Diger biri fabrikada calis calis bel fitigi olmus fabrika isten cikariyor bu adamda emek verdi bu adam ne yapacak onlar onu ilgilendirmez o karina bakmak zorunda onun için daha iyi kosacak birilerine ihtiyaci var!

Genel kultur boyle olunca farkli sorunlar cikiyor ortaya tabi bazilari bu devirde namusla para kazanmak çok zor deyip farkli yollara sapiyor mafyalik vb gibi sonra basina bela aliyor onun hayati da oyle karariyor!

Okudunuz mu?  Allaha isyan etmek

Sonra doguda veya baska yerde insanlar dunyanin boyle olmasi zenginlerin yuzunden onlar malini paylassa boyle olmazdi gibi sozlerle kandirilip bambaska bir zulmun içine cekiliyor!
kendisine bu telkin edilen kisi ya olur mu ben falanca zenginden soyle iyilik gördüm diyebiliyor mu aklina boyle bisey geliyor mu ki var mi oyle bisey?

Sonra saglik sorunu olup da standartlari karsilayamayanlarsa buyuk suclu,cevrelerinde tembel sorunlu artik ne derseniz!

Bide ulke capinda da isci arayip bulamayanlar da çok cunku iste bu standartlari karsilayamayanlar varya onlar is begenmiyor?(sozde)

Halbuki adam issizlik yuzunden bunalima girmis evlenemiyor hatai zindana donmus zorla yasiyor ama yok onlar muhim değil is begenmiyor?

Islere bir ceki duzen vermek kimsenin aklina gelmiyor!

Uzun oldu ama daha da uzar!

Bide bazen sunu merak ediyorum ve size de soruyorum gunumuzde yardima muhtac insanlar varken hayat standartlari çok farkliyken bazilarinda standart diye bisey kalmamisken bu hayranlari olan milyonluk evi arabasi olan tatile gitti mi geceligi bilmem ne kadar yerde kaldi diye olay olan (ki sirf o parayla nicelerinin derdine derman olabilirdi) kisiler ihtiyac sahiplerini nasıl bir gozle goruyo ki onlar o haldeyken onlar da oyle yasayabiliyo?

Ihtiyac sahipleri onlarin gozunde pislik mi dusman mi ne ki bazen hayvanlara bile onlardan daha çok kiymet veriliyor?

Ama onlarin da favorisi var ogrenci okutur onlar!

daha elit?

Okudunuz mu?  Şehid, şehadet hakkında arapça-türkçe hadis lazım

avam takimiyla ugrasamazlar!

Herkesi en iyi Allah bilir!

Vicdan onemlidir!


Zorunluyolcu
Arkadaşlar sağolun rahatlattınız, iş tamam ama eş ha deyince bulunmuyor bana yanlış olacak kişiyle evlenemem, annem bulur İnşAllah, Allah karşıma benim karakterimde birini çıkarır, herkes içinde öyle olsun.


Dumam
Zorunluyolcu, işten çıktınız çok yorgunsunuz eve gidiceksiniz hava çok soğuk kar yağıyor ve 3 km yol var yürüyorsunuz üşüyorsunuz vücudunuz acı çekiyor ama sabrediyorsunuz çünkü evde karınız çocuğunuz bekliyor eve attınız kendinizi kızınıza sarılıp öptünüz sıcacık yemeğinizi yediniz uzandınız çayınızı içiyorsunuz o yorgunluk ne olur. 3 km yolu zorunluluktan yürüdünüz ama sonucunda ne yorgunluk kaldı ne mutsuzluk. Zorunluyolcu yerine Sabırlıyolcu olalım sonucunda mükafatı var değil mi. Bu yolculukta Allah yar ve yardımcımız olsun.


Kayıtsız Üye
Allah’ın rahmetinden ümidi kesmek büyük günahtır.Bir insanın şeytan ve cin gibi düşmanları ile imtihanı ölene kadar devam eder.Vesvese türü hastalıklar ancak hastalık boyutunda ise tedavi edilebilir.Yani ilaç kullanmadan yaşama devam edilemeyek oranda ise tedavi edilir.İlaç ile veya dini yöntemler ile tam bir sağlık söz konusu olmaz.Ancak ahiret için umudu olmayan insan ile şeytan uğraşmaz.Çünkü onun dostu ve sevgilisi olmuştur.Hz. Muhammed’in şeytan ile konuşması, şeytanın en büyük on düşmanı,en sevdiği ve en sevmediği kişileri araştırmak yarar sağlar.Her günaha tövbe nasip olmasını dilemek gereklidir.


kastamonu37
Dumam verdiğin örnek içimi ısıttı


Kayıtsız Üye
Merhabalar, yaşım 20 olmasına rağmen yinede birşeyler söylemek istedim. Benden 10 sene fazla şey görmüşsünüz neşer yaşadınız neler gördünüz bilemem ama düşünceniz yanlış bence Allah her kulunu sever, ne yaparsa yapsın ne olursa olsun bizden umdunu kesmez. Doğru kelimeler mi kuruyorum bilmiyorum ama herkesin bir imtihanı vardır. Belki sizin ki de bu şekildedir. Umudunuzu yitirmeyin derim hiç beklemediğiniz bir anda öyle şeyler olur ki beklediğinize ve sabrınıza değeceğinin farkına varsınız. Hastalığınız nedir bilmiyorum ama Allah şifanızı versin. Siz herşeye rağmen hayata tutunun. Dünya ya iyi bir insan kazandırın. Bunu okurmusunız bilmiyorum ama Sevgiyle kalın.

Okudunuz mu?  Günlük Allah Zikri

1393mk
kardeşim aynı durumdayız, cevap veren dostlarımıza teşekkür ediyorum ancak insanın kalbini mutmain edecek cevaplar bunlar mı zannetmiyorum. Problem daha çok ahir zamanın içinde olmak ile ilgili, Allah yardımcımız olsun.


Zorunluyolcu
Kardeşlerim hepinizden Allah razı olsun, gerçekten hepimiz birbirimize yardımcı oluyoruz, özellikle Dumam kardeşim Allah razı olsun.

Şimdi ben şöyle söyleyim, benim şu şekilde diyorumki, hastalığım’mı? Geçmeyecek, aile kurabilecek’miyim? Hayır kuramayacam, 3, 5 tane çok yakın can dostlarım olacak’mı? Hayır olmayacak, hadi bunlar oldu olursa 33 yaşımda bunların hepsi olmuş olsun istiyorum çünkü 33 ten sonra olursa bir hayrı olmayacağını düşünüyorum, bilöiyorum.

Tamam işte bu şekilde yaşayıp vakti geldiğinde ayrılacaksın bu dünyadan diyorum kendime Allah’ım şuan 30 yaşımdayım 33 yaşımda bundan 3 sene sonra beni bu hayattan al diyorum son bir haftadır tüm vakitleri kıldıktan sonra bu duayı ediyorum kendime.

Okudunuz mu?  Ahzab suresi 50. ayetin güvenilir bir kaynaktan tefsirini yapar mısınız

Gerçekten Rabbim 3 sene sonra beni bu dünyadan alacağını bilsem her günü huzur içinde yaşardım herhalde.

İnşAllah dilediklerim olur, hepinizinde hakkınızda hayırlı olacak tüm dilekleri gerçekleşir İnşAllah.


kastamonu37
Ben 27 yaşındayım evlenecektim işim var sevdiğim de vardı birçok sorun da vardı özel hayatımda ve maddi olarak tam evleneyim derken burun ameliyatında doktor hayatımı mahfetti ve şuan senin gibiyim abi bir ölü dese ki sen gel yat bu mezara ben çıkayım vAllahi kabul ederim 🙂 ölmek istiyorum kıyamet kopsun diye dua ediyorum artık. Mucize bekledim aylarca ama hiçbir mucize bulamadım Osmanlı veya peygamber zamanları oluşan mucize ve kerametler günümüzde masal gibi geliyor insanın kulağına hayat bu zamanda çok zor insanlar ruhsuz acımasız


Zorunluyolcu
kastamonu37

Kıymetli dostum konunu okudum yazdım sonra sildim, Allah yardımcın olsun konunda yaşınıda soracaktım 27 imiş, bak inan bana benim yaşadığımın 10/1’ini yaşamamışındır, benim yaşadığımı benim psikolojimi yaşasan cidden canına kıyardın, gerçi herkesin sınavı kendine büyük, bak ben 30 yaşındayım benim için evlilik hayatı bitmek üzere 3 sene içinde ailemi kuramazsam birdaha hiç kuramam, kurulsada bir manası yok, hayatımın en güzel yıllarını eş olmadan yaşadım, bundan sonraki yıllarda bitiyor herşey ömrüm boyunca bir kere bile sevilmek nedir tadamadım sevmedimde bu dünyalıkta o kadar çok içimde kaldıki anlatamam büyük bir ihtimallede yaşayamadan toprak altına girip gidecem bu dünyadan, Allah’a binlerce kez şükürler olsun çok sağlıklı dursamda esasen çok hastayım, hergün ölümü bekliyorum.

Okudunuz mu?  Boy abdestinde üçten fazla ağza ve burna su çekmek

Bu dünyayı artık geçtim, eğer cennet nasip olursa ilk gittiğimde başta hiçbir şey istemiyorum cennete sadece bir kız beni sevsin ilk gördüğü erkek ben olayım haliyle benimde ilk tanıdığım kız olacak sadece beni sevsin yeter uzun süre cennette başka bir şey istemiyorum ve bu sevgiyi sonsuza kadar yaşamak istiyorum sonra yavaş yavaş cennetteki nimetleri istemeye başlarım.

Öyle işte


kastamonu37
Bende bunu isterdim. Sevilmek sevdiğim kızın karşısına çıkan ilk erkek olmak vs. Günümüzde maalesef herşey çok kötü kızlar 13-15 yaşında başlıyor sevgili olmaya 25-30 a kadar kaç sevgilisi oluyor artık ruhsuz duygusuz bir varlığa dönüşüyorlar. Bu yüzden sevgiler aşklar da yalan oluyor. Ben bugüne kadar çok sevildim sevdim de çok aşk da yaşadım ama emin ol abicim bunlar da boş şeyler ve ne olursa olsun bir kız seni ne kadar severse sevsin olay orda bitmiyor sadece kızın ailesi de önemli kafa yapısı vs vs birsuru olay var ve bunlar evlenmeyi zorlaştırıyor. Allah nasibini en kısa zamanda versin bütün kardeşlerimize eline el değmemiş ahlaklı güzel eşler nasip etsin.


Zorunluyolcu
Amin kardeşim sağol Allah razı olsun cümlemiz için, İnşAllah evleneceğim kızda ilk defa beni sever benim onu ilk defa seveceğim gibi hatta son olur ölene dek.

Okudunuz mu?  Müdevvene Kitabı

Hocam insanlar evlenip boşanıyorlar hiçbir şey olmamış gibi ben buna gelemem aklımı kaçırırım, eşimde İnşAllah öyle olur.


bilgin007
: İNSAN NİÇİN YARATILDI
AYETLER:

1) Ben cinleri ve insanları bana kulluk etmelerinden başka bir şey için yaratmadım.(ZARİYAT 56)
2) Hanginizin daha iyi iş işleyeceğini denemek için ,ölümü ve yaşamı yaratan O’dur.(MÜLK 2)
3) Andolsun ki,sizi biraz korkuyla,biraz açlıkla,mal,can ve ürün eksilmesiyle deneyeceğiz.Dayananları müjdele!.(BAKARA 155)
4) Mallarınızın ve çocuklarınızın bir sınama olduğunu ve büyük ödülün Allah katında bulunduğunu bilin.(ENFAL 28)
5) İçinizden cihat edenleri ve dayananları öğrenmek ve durumunuzu ortaya koymak için sizi deneyeceğiz.(MUHAMMED 31)
6) Sizi yeryüzünün halifeleri kılan ve size verdikleri ile sizi denemek için,mertebe bakımından kiminizi kiminizden üstün kılan O’dur.(ENAM 165)
7) Allah gökleri ve yeri bir amaç için yaratmıştır; herkese,kazandığının karşılığı verilir,onlara haksızlık edilmez.(CASİYE 22)
8) O’ na(Allah’a) kulluk et ve ona kullukta sabırlı ol.(MERYEM 65)
9) Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize kulluk ediniz.Böylece saygılı olursunuz.( BAKARA 21)
10) Rabbiniz (dedi ki): ”Bana kulluk etmeyi yüklerine yediremeyenler(Yani büyüklenenler) alçalmış olarak cehenneme gireceklerdir.” buyurmuştur.(MUMİN 60)

KONUNUN DÜŞÜNCE VE YORUMLARI
1) İnsan, Allah’a kulluk görevini yapması için gönderilmiş,yani ona ibadet etmek,onun emirlerine boyun eğmek. İbadet yalnızca namaz,oruç,zekat tan ibaret değildir,Allahın emir ve yasaklarını yerine getirmektir ,nimetlere karşı teşekkür borcunu yerine getirmektir veya tüm söz,davranış ve uygulamalarımız da Allahın rızasını kazanmaktır.
2) Kulluk insan için gereklidir,nasıl ki hastanın ilaçları içmemesi doktora değil insana zarar verir ise,bizim kulluğumuzda yaratılış gereğidir,Allahın kulluğumuza ihtiyacı yok,bizim var.
3) Bir çok insan niçin yaratıldığının farkında değil,çoğu para kazanmak ,televizyon seyretmek,maç izlemek,eğlence için yaratılmış olduklarını zannederler.

Okudunuz mu?  Kuranda Namazın farzları geçer mi

Kayıtsız Üye
abi ben 11 yaşındayım kur’an-ı kerim okuyorum Namaz kılıyorum kıldım bayabi sonra aklımı kötü şeyler gelmeye başladı Haşa aklıma ALLAH ‘ küfür geldi Ağladım ilk başta günah sanıyordum sonra annem bana vesvese dedi yani şeytan söylüyor dedi sonra biraz iyi oldum gibi oldum ama ama aklımdan çıkmadı bir türlü namaza devam ettim ama gene geliyordu sonra annem bana sordu dedi ki: vantiratör açtığında serinletiyor dedi sıcaklığın gidiyor dedi bu dert ise gidecek dedi sonra ben dedim ki gitmiyor dedim 1 ay sürüyor 1 yıl sürüyor gene gitmiyor dedim ümitsizliğe düşmüş oldum mu? düşmedim İŞŞALLAH yardım edin dua falan söyleyin cevap verin kurtulmam lazım şu vesvese den


hayattan umudu kesmek, kastamonu37

Bu kategoride yer alan Bir günah tevbe edip bozmak tekrar tövbe etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayattan umudu kesmek, Allah katında günahmı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.