Anasayfa
24 Eylül 2022, 6:01
missa01
Abone

Cenaze evine cenabet gitmek

Cenaze evine cenabet gitmek

Kayıtsız Üye
Merhabalar.Mustakil bir iki katıda içerden bağlı olan içinde cenaze olan bir cenaze evine başsaglıgı dilemek için cünüp gidilip altkata girip rahmetliye bakmadan ust kata cikilsa.Bu durumun merhum ve cünüp olan kişi için bir sakincasi olurmu?

Okudunuz mu?  Gelin Uğurlama Duası - Diyanet İşleri Başkanlığı

Yorum: Cenaze evine cenabet gitmek

Ebû Mansur
Niye olsun? Merhum için bir şey olmaz sizde temizlenin bir namaz vakti gecmeden.Uygun bir durumda değil durumunuz.


Yorum: Cenaze evine cenabet gitmek

Kayıtsız Üye
Allah’a şukur temizlendim.Bu benim için bir günahmı?Şeytanın şerrinden Allah’a sığınirım.Tevbeler edip islam yoluna girdim fakat hayatimi rahat birakmiyor.

Okudunuz mu?  Allah ile ünsiyet kurmak ne demektir? Üns makamına nasıl çıkılır?

Cünüp Cenazeye Katılmak

free26
İyi geceler kafamı kurcalayan ve içten içe beni çok rahatsız eden bir konuyu size danışmak istiyorum. Bügün evde iken henüz 2 namaz arasına denk gelen bir zamanda cünüplük durumum oldu ve o sırada covid-19 teşhısı ile hastanede yatmakta olan abimim kaynanasının ölüm haberını aldım acilen hastaneye gitmem gerektiği söylendi. Gusul abdestı alma fırsatı bulmadan apar topar evden çıkmak zorunda kaldım. Hastaneye gittiğimde yıkama işlemleri devam ediyodu bittikten sonra 4 erkeğin gelip cenazeyi tabuta yerleştirmesı istendı. Kendimi her ne kadar geri çekmeye kalkışsamda cenazede 3 erkeğin dışında erkek olmadığı için 4 kişi olarak mecburen ben gittim. Özel koruyucu elbiselerımızı giydıkten sonra kefenlenmış cenazeyi kaldırıp tabuta yerleştırdık. ve cenazenin defin edilirken sadece koruyucu elbisesi olan 4 kişinin taşıması gerektiği uyarısı verıldı, o şekılde mezarlıktada tabutun altına girmek zorunda kaldım mezara yerleştırme olayına kadar ben yardım ettim, ve bunların hepsini cünüp ve gusulsuz bir şekılde yaptım içim içimi yiyor ve şuanda kötü bir psıkoloji içindeyim kendımı lanetlenmış gibi his ediyorum. Lütfen bu yaptığım şeyin hükmü nedir bana yardımcı olursanız sevinirim. İyi geceler dilerım

Okudunuz mu?  Rufai Tarikatında Rabıta

cenaze evine cenabet gidilir mi, cünüp iken cenazeye gidilirmi, cunupluk halinde cenazeye gidilirmi

Bu kategoride yer alan Kayınvalidem bana ve kocama büyü yapmış ne yapmam lazım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cenaze evine cenabet gitmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.