Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:17
missa06
Abone

Çok boş bir hayat yaşıyorum

Çok boş bir hayat yaşıyorum

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm başlıkta olduğu gibi hayatım çok boş arkadaşım var ama onlarla buluşmak istemiyorum islamdan uzaklar çünkü gittikleri ortam nargile sigara ve okey ortamı o yüzden onlardan uzak duruyorum evim merkeze uzak o yüzden çok dışarı çıkamıyorum arabam yok buradan gitmek eziyet namazımı 4 aydır kılıyorum dua da ederdim ama dualarım ve isteklerim olmuyor bende boşuna ümit vermemek için duayı çok azalttım kardeşlerim her daim geziyor tozuyor eğleniyorlar benim için bu geçerli değil sevenim yok bu yaşıma kadarda olmadı sadece ailem seviyor onun dışında herkes bana ters bakıyor soğuk ve itici davranıyorlar bu yüzden kendimi bilgisayar oyunlarına verdim herkes onu bir şer olarak görsede ALLAH’ın bana verdiği bir nimet kafamdakilerden uzaklaşıyorum sorunlarım yok oluyor üzülmem geçiyor derdime derman oluyor kafamda hep bir vesevese düşünce var ALLAH seni sevmiyor o yüzden bu haldesin sevmeyecekte diye geçiyor aldırmıyorum ama sonra yaşadığım olaylar aklıma geliyor üzülüyorum hak vermeye başlıyorum 4 vakit camide 1 vakit (sabah)evde namaz kılıyorum namazda bile bana baskı geliyor sorunlar aklıma geldikçe uyuyorum rahatlıyorum sakinleşiyorum sinir krizim var ailem inanmıyor buna bir şey yok diyor bilgisayardan önce çok sosyalleşmeye çalıştım 2 sene denedim insanlar çok ön yargılı dıl görünüşüm yüzünden dışlanıyorum insanlar canavarmışım gibi bakıyor neden kimse beni sevmiyor hep aklıma nedenli sorular geliyor yardım edin

Okudunuz mu?  Abdest Sonrası kurulanmak gereklimidir?

Yorum: Çok boş bir hayat yaşıyorum

Müptezel
Çoğu bilmez, azı şükreder
Allahü teâlâ, insanlara bol nimet vermiştir; fakat insanların çoğu şükretmez. (Bekara 243, Yunus 60, Neml 73, Mümin 61)

Allahü teâlâ, çeşitli nimetler verdiğini, fakat şükredenlerin az olduğunu, az şükredildiğini bildiriyor. (Secde 9, Sebe 13, Araf 10, Müminun 78, Nahl 78, Mülk 23)

Okudunuz mu?  Amenerrasulü ne zaman okunur

Kıymetli şeyler ekseriya az olur. Mesela altın pek çok olsa, bu kadar kıymeti olmaz.

Azların kıymetli olduğunu bildiren âyet-i kerimelerden birkaçı şöyle:
Emrimiz gelip, tandırdan sular kaynamaya başlayınca, [Hazret-i Nuha] "Her cinsten birer çifti ve aleyhine hükmedilmiş olanın dışında kalan çoluk çocuğunu ve inananları gemiye bindir" dedik. Pek azı, onunla beraber iman etmişti. (Hud 40)

Okudunuz mu?  Eşler arası dialog adabı nasıl olmalıdır?

İnanıp yararlı iş işleyenler bunun dışındadır ki sayıları da çok azdır! (Sad 24)
İsrailoğullarından, "Allah’tan başkasına kulluk etmeyin, ana-babaya, yakınlara, yetimlere, düşkünlere iyilik edin, insanlarla güzel konuşun, namazı kılın, zekatı verin" diye söz almıştık. Sonra pek azınız müstesna, sözünüzden döndünüz. (Bekara 83)

Okudunuz mu?  Lanet okumak günah mı?

Sual: Görünüşüm çok bozuk, aşağılık duygusuna kapılıyorum. Ne yapmalıyım?
CEVAP
Sıhhat, afiyet, zenginlik, asalet, güzellik gibi nimetlere sahip olmak ve bunları yaratılış gayesine uygun kullanmak çok iyidir. Fakat bunlar maksatları dışında kullanılırsa çok kötü olur. Bunlar bir bıçak gibidir. İyi iş de yapılır, kötü iş de yapılır. İnsana verilen nimet çok olunca şükrü o nispette zorlaşır. Rabbimiz size iki göz vermiştir. Sağır ve dilsiz değilsiniz. Eliniz kolunuz sağlam. En mühimi deli değilsiniz, aklınız vardır. Hepsinden daha mühimi de imanlısınız. Daha bizim bilmediğimiz ne nimetlere sahipsinizdir. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruldu ki:
(Allah’ın nimetlerini saymaya kalksanız, bitiremezsiniz.) [Nahl 18]

Okudunuz mu?  Müdrik mesbuk lahik kavramları

Bunca nimetlere acaba hakkıyla şükrediyor muyuz? Sizin durumunuzda olmayan çok insan vardır. Acaba bu hallerine şükrediyorlar mı? Sizde ise, başkalarında bulunan sakatlık yoktur. Bunun için şükrediyor musunuz? İnsanlar şükür yönünden gafildir. O nimet gitmeyince kıymetini bilemez. Nimet içinde yüzen şükrü kolay hatırlayamaz. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruldu ki:
(Kullarım içinde hakkıyla şükreden azdır.) [Sebe 13]

Okudunuz mu?  Çocuğun ailedeki yeri ve önemi

İnsanlar zayıf, aciz yaratıldığı için sabrı da şükrü de azdır. Binlerce nimete şükretmez, fakat bir bela gelince feryat ve figan eder. Hasta olup gece uyuyamazsa, hep Allah’ı anar. Fakat sağlam iken hiç Onu hatırlamaz. Müslüman Allahü teâlânın dostudur. Dostluğun alameti, dostun belalarına sabretmektir. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Kimi çeşitli nimete kavuşunca, Allah’ı anmaktan yüz çevirir, [hastalık, fakirlik gibi] bir şer dokununca da [Allah’ın rahmetinden] ümidini keser.) [İsra 83]

Okudunuz mu?  Evimizin huzuru için okunacak dualar

(Andolsun sizi biraz korku, biraz açlık, mal, can ve mahsulün eksilmesiyle imtihan edeceğiz. Ey Habibim, sabredenlere [lütfumu, ihsanımı] müjdele!) [Bekara 155]

Kardeşim bunları oku ve haline her zaman şükret. Allah şükreden kullarına daha iyi nimetler verir. Sen haline şükret, kafana takmamaya çalış. Dinimize uy ve kimseye takılma. Herkes mutlu gözüküyor ama hepsi berbat haldeler. Emin ol ki insanların çoğu böyledir.

Bu kategoride yer alan Oğlum 7 yaşında ve altına kaka yapıyor nedeni ne olabilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çok boş bir hayat yaşıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.