Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:33
missa0
Abone

Yetenek kabilliyet duası

Yetenek kabilliyet duası

Kayıtsız Üye
Selam herkese, ben müzik bölümü kazandım, ama şarkı söylerken yanlış nota ile söylüyorum kötü oluyor ve enstrüman çalarken yanlış çalıyorum. Sizden istediğim sesimin çok güzel duyulması, yanlışsız notalarla şarkı söylemek ve enstrüman çalmak, duyduğum notaları doğru yazmak için bildiğiniz duaları yazar mısınız? Elbette ki Allah’ın izniyle bayramdan sonra evde de çalışacam ama etkisi tesir edecek duaya da ihtiyacım var.

Okudunuz mu?  ŞehidAllahü ennehu la ilahe illa hüve vel melaiketü ve ülül ilmi kaimen bil kıst, la ilahe illa hüvel azizül hakim.

Yorum: Yetenek kabilliyet duası

arifselim
Aleykum selam. Yetenek ve kabiliyet için elbette çok güzel ve çok özel dualar vardır. Ancak hem müziğin hemde bir çok müzik aletlerinin caiz olmadığını bilmelisin. Öncelikle helal ve meşru olan şeylerle meşgul olmalıyız. Hem bize hemde tüm topluma faydalı olacak meslekleri tercih etmeliyiz.

Okudunuz mu?  İslamda boşanıp tekrar evlenmek olurmu?

Yetenek Duası:

Okunuşu, "Rabbişrah li sadri. Ve yessir li emri. Vahlul ukdeten min lisani. Yefgahü kavli"

Anlamı, "Rabbim! Yüreğime genişlik ver, işimi bana kolaylaştır, dilimden bağı çöz ki, sözümü anlasınlar"


Yorum: Yetenek kabilliyet duası

Omer Faruk
Kardeşim,

İslam’ın haram kıldığı işlerde kullanmamak şartıyla müzikle uğraşmanda hiçbir engel yoktur.

Okudunuz mu?  Üçbin (3000) Seçme Fetva - Mehmet Emre kitabı

Her enstrümanı çalabilirsin. İslam maalesef sihirli bir din değil başarı tamamen müslümanların çalışmasına bağlıdır. Dolayısıyla bu tür hap cinsinden dualar yoktur. Çaldığın enstrümana çok çalışacaksın, sesini de geliştirmek için gereken çalışmayı yapacaksın. Son olarak da Rabbin’den yaptığın işin seni Cennete götürmesi için yardım dileyeceksin. Duanın sözcükleri çok önemli değil, içinden gelmesi ve Rabbinle başbaşa olduğunu hissetmen önemli.

Okudunuz mu?  Banyoda cinsel ilişki Olur mu?

Eğer bu tür dualar olsaydı, Hz. Peygamber savaş için hazırlık yapmaz, başı, dişi kırılmaz hemen bir savaş duası okur, müşriklerin anasını ağlatırdı.

Bu tür özel dualar sonradan uydurmadır. Kur’an’da "Rabbena diye, başlayan Rabbimiz tarafından öğretilen dualar" vardır onları kullanabilirsiniz ama onlar da sonuçta AMELE dayanır. Bugün Kafirler bizden üstün ve zenginler niçin? Çünkü AMELİ DUAYI iyi yapıyorlar. Biz müslümanlar ise habire dua ediyoruz ve hala fakiriz, biryerlerde yanlışlık yok mu?

Okudunuz mu?  Çık git hayatımdan demek nikah düşürür mü

Allah’a emanet olun, Allah’tan emin olun.


yetenek geliştirme duası

Bu kategoride yer alan Kocamla sürekli kavga ediyoruz ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yetenek kabilliyet duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.