Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:38
sizden1
Abone

Yecüc Mecüc Tarafından Öldürülen Şehit Olur Mu ?

Yecüc Mecüc Tarafından Öldürülen Şehit Olur Mu ?

7velh0
Selamünaleyküm
Cumanız mübarek olsun 🙂
Yakın zamanda izlediğim yecüc mecüc videosundan etkilendim ve aklıma bu soru takıldı.
Bilginiz var mı yok mu bilmem ama düşüncenizi de yazarsanız sevinirim 🙂
Allah Razı Olsun


Yorum: Yecüc Mecüc Tarafından Öldürülen Şehit Olur Mu ?

vel Fecr
şehit kime denir ?

Okudunuz mu?  Kendimi çok büyük bir boşlukta hissediyorum

Yorum: Yecüc Mecüc Tarafından Öldürülen Şehit Olur Mu ?

7velh0
< şehit kime denir ? >
Soruya soruyla cevap vermişsin 🙂
Ancak aradığım cevap bu değil. "Allah yolunda öldürülenlere YECÜC MECÜC KAVMİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLEN MÜMİNLER DAHİL EDİLEBİLİR Mİ ?"


Yorum: Yecüc Mecüc Tarafından Öldürülen Şehit Olur Mu ?

bbgbbg
Ve Aleyküm Selam;seninde geçmiş Cuman mübarek olsun 🙂
Kardeşim bu tarz videolardan çok etkilenmemelisin.Tevekkül et ve çok üstünde durmadan devam et.Allahu Teala sana bir bela gelmesini isterse ve bunu Yecüc Mecüc vesilesiyle yapacaksa zaten o başına gelmeden ölmezsin.Çok düşünme bunları.Düşüneceğin daha muhim şeyler olabilir.Örneğin ümmet niye bu halde ? Allah’ın(azze ve celle) bizlerden kurmamız istediği sosyal yapıdan neden uzağız ? İslam’ın hükümlerine dünyada olan ihtiyaç.İslam’ın hükümlerinden ödün vermeden İslam’ı insanlara güzelce nasıl anlatabiliriz ? Bu konularda düşünelim inşaAllah.Diğer konular gaybi konulardır ve bizim bilgimiz olmayan şeylerdir.Tabiki merak duygusu olabilir.Aklımıza binbir türlü sorular gelebilir.Ancak bunları tevekkül ile aşmalıyız.Ben bilmem sen bilirsin ya Rabbim diyip geçmek lazım bu tarz yoruma açık konulara.

Okudunuz mu?  Soğuk su ile gusül almak

vel Fecr
< şehit kime denir ? >
cevap basit. Allah yolunda ölenlere şehit denir. yecüc mecüce karşı Allah yolunda savaşan ve ölen şehittir. cevap aslında çok basit.
üstte kardeşin dediği gibi. biz kıyametten önce kendi küçük kıyametimizi düşünmemiz gerekiyor. biz ne hazırladık kendi kıyametimize. ?

Okudunuz mu?  Sabah kalktığında annemin elinde kına vardı bu ne demek?

7velh0
< Ve Aleyküm Selam;seninde geçmiş Cuman mübarek olsun
Kardeşim bu tarz videolardan çok etkilenmemelisin.Tevekkül et ve çok üstünde durmadan devam et.Allahu Teala sana bir bela gelmesini isterse ve bunu Yecüc Mecüc vesilesiyle yapacaksa zaten o başına gelmeden ölmezsin.Çok düşünme bunları.Düşüneceğin daha muhim şeyler olabilir.Örneğin ümmet niye bu halde ? Allah’ın(azze ve celle) bizlerden kurmamız istediği sosyal yapıdan neden uzağız ? İslam’ın hükümlerine dünyada olan ihtiyaç.İslam’ın hükümlerinden ödün vermeden İslam’ı insanlara güzelce nasıl anlatabiliriz ? Bu konularda düşünelim inşaAllah.Diğer konular gaybi konulardır ve bizim bilgimiz olmayan şeylerdir.Tabiki merak duygusu olabilir.Aklımıza binbir türlü sorular gelebilir.Ancak bunları tevekkül ile aşmalıyız.Ben bilmem sen bilirsin ya Rabbim diyip geçmek lazım bu tarz yoruma açık konulara. >

< cevap basit. Allah yolunda ölenlere şehit denir. yecüc mecüce karşı Allah yolunda savaşan ve ölen şehittir. cevap aslında çok basit.
üstte kardeşin dediği gibi. biz kıyametten önce kendi küçük kıyametimizi düşünmemiz gerekiyor. biz ne hazırladık kendi kıyametimize. ? >

Cevaplarınız için sağolun 🙂

Bu kategoride yer alan Duayı uç kere tekrarlamak acil başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yecüc Mecüc Tarafından Öldürülen Şehit Olur Mu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.