Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:16
missa06
Abone

Namaz kılmıyorum gusül almam gerekir mi

Namaz kılmıyorum gusül almam gerekir mi

Kayıtsız Üye
Merhaba 14 yaşındayım bugün cünüp oldum.Şu anda gidip abdest alamam neden diye sorucaksanız utanıyorum ailemin bunu anlıcak demesinden dolayı ölsem diyemem çok utanırım.ben namazda kılmıyorum cuma günleri tek kılıyorum.ben şimdi yarına kadar cünüp kalırsam sıkıntı olur mu.namaz kılmıyorum sonuçta şimdi buraya gelipte bugün içinde abdest al yazsanız bile alamam onun yerine bana bunu açıklayın lütfen.gusül abdesti ibadet için yapılıyor.fakat ben namaz kılmıyorum.yarına kadar cünüp kalıp yarın abdestimi alıcam.

Okudunuz mu?  En güvenilir diş macunu?

Yorum: Namaz kılmıyorum gusül almam gerekir mi

Ebû Mansur
Merhaba,neyi anlayacak demesinden çok korkuyorsun adam mı öldürdün 🙂 Cünüpsün namaz vaktine kadar cünüp kalabilirsin bundan sonra caiz degildir.Sana gusül farz olduğu gibi namazda farzdır ne de olsa namaz kılmıyom cünüp gezeyim anlayışı çok yanlış. Ayrıca kimseden utanma Rabbimiz "cünüpseniz gusledin" (Maide-6)buyurmuş o kadar.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken takıntılar

Yorum: Namaz kılmıyorum gusül almam gerekir mi

bbgbbg
Kardeşim kendini neden öyle şartlandırıyorsun ? Ben zaten gusül alamam hiç yazmayın demek yerine inşaAllah daha cesaretli olacağım,Allah’ın(azze ve celle) emrini yerine getirmek içni uğraşacağım demen daha doğru olmaz mı ? Yapamasanda niyetin belli olsun ki umarız Rabbim sana katından rahmet olarak cesaret verir.Ancak böyle yok ben yapamam,zaten namazda kılmıyorum vs. dersen şeytanı sevindirecek bir amel işlemiş olursun Allahu Teala muhafaza.

Okudunuz mu?  İçimdeki Kin, Nefret ve Öfkeyi atamıyorum bana yardım edin ne olur!

Yorum: Namaz kılmıyorum gusül almam gerekir mi

Kayıtsız Üye
O zaman tuvalette iken şeyini de silme kardeşim, ne de olsa tekrar kirlenecek

Bu kategoride yer alan FAllahu hayrun hafizen ve hüve erhamür rahimin duası ne demektir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılmıyorum gusül almam gerekir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.