Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:44
kadin
Yönetici

Yapılan Makyaj Tamamen Silinemiyorsa?

Yapılan Makyaj Tamamen Silinemiyorsa?

Yassıada
Öncelikle merhaba,
Abdest ve makyajla ilgili soru sormak istiyorum. Yüze yapılan makyaj birkaç defa silinmeye uğraşıldıysa lakin hala çıkmıyorsa ne yapmak gerekiyor? Görünürde bir şey yok gibi görünebiliyor ancak pamukla bir siliyorum,pamukta hafif bir renk görünüyor. Bu renk bazen de yapışırcasına dudakta kalıyor,silmek için uğraşırken kanattığımda oldu. Böyle bir durumda en iyi seçenek makyaj yapmamak olabilir tabii ancak yaptıysak ve böyle bir durumla karşı karşıyaysak abdest alabilir miyiz?

Okudunuz mu?  Adetliyken büyü bozma duaları okuyabilirmiyim

Yorum: Yapılan Makyaj Tamamen Silinemiyorsa?

Kayıtsız Üye
Makyaj malzemesi tabaka oluşturuyorsa ve su geçirmiyorsa abdestiniz de olmaz bu durumda. Makyaj yapıyorsak çıkartabilmesini de bilmemiz lazım iyice kardeşim 🙂
Önce bir pamuk ve makyaj çıkartıcı ile sil iyice, ondan sonra sabunla 3 defa ayrı ayrı yıka ve ılık su ile durula. Sıcak su daha çabuk çıkmasını sağlayacaktır. Yüzünü kuruladığında hala makyaj varsa yeniden pamuk ve krem ile sil ve tekrar yıka hiçbir şey kalmaz inşAllah.

Okudunuz mu?  Görüntülü sohbet ile günah işlemek

Yorum: Yapılan Makyaj Tamamen Silinemiyorsa?

Yassıada
Teşekkürler, siz böyle mi çıkarıyorsunuz?


Yorum: Yapılan Makyaj Tamamen Silinemiyorsa?

Kayıtsız Üye
Evet canım her ne kadar günah olduğunu bilsem de nefsime yenik düşüp makyaj yapıyorum maalesef 🙁
Sana bir tavsiye, yeni başladıysan hiç kendini alıştırma bile bence çünkü sonradan bırakması daha zor oluyor.
Ben genelde 2 – 3 defa sıvı sabunla (iyice köpürt) ve ılık su ile ayrı ayrı yıkadığımda hiçbir şey kalmıyor. Emin olmak için de pamuk kullanıyorum, bir şey kalmışsa onu da sütlü krem ile çıkarıp tekrar yıkıyorum. Bu arada sıcak su demiyorum çünkü sıcak su cilde kötü sanırım onun için ılık yapmaya özen göster, soğuk da demiyorum çünkü bu seferde temizlenmiyor gibi hissediyorum 🙂

Okudunuz mu?  Hayız günü hakkında iki adet arası temizlik süresi

Yassıada
Teşekkür ediyorum. 🙂

Bu kategoride yer alan Adetliyken tövbe istiğfar edilir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yapılan Makyaj Tamamen Silinemiyorsa? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.