Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:17
missa06
Abone

Kurban’a üzülmek

Kurban’a üzülmek

Kayıtsız Üye
Merhabalar kesilen hayvanlar için sürekli üzülüyorum hayvanlarla ilgili ayetler acı çekip çekmedikleri ilgili ayetleri sürekli araştırıyorum bu şekilde kendimi rahatlatıyorum. Kesinlikle kurbana karşı değilim veganda değilim ne için kesildiğinin farkındayım lakin onların acı çektiğini düşünmek beni yıpratıyor ne yapmalıyım. Hayvanlar acı çekermi?

Okudunuz mu?  Sonradan günah olduğunu öğrendiğimiz günahlardan sorumlu muyuz?

Yorum: Kurban’a üzülmek

Ebû Mansur
Kardeşim Bediüzzaman Hazertleri bu konu hakkında şöyle buyuruyor:
İnsanın her gördüğü lezzetinde binler elem izi var. Geçmiş zamanın elemleri ve gelecek zamanın korkuları ve her bir lezzetin dahi zevâl elemi, onun zevklerini bozuyor ve lezzetinde bir iz bırakıyor.

Okudunuz mu?  Açık sevgilim var ayrılamıyorum da ne yapmalıyım?

Fakat hayvanlar öyle değil. Hayvanlar şuûr, akıl, idrâk sahibi olmadıklarından, hem kesilmelerinde, hem de dünyadan gitmelerinde acı hissetmezler. Elemsiz bir lezzet, kedersiz bir zevk alırlar. Ne geçmiş zamanın elemleri onları incitir, ne istikbal korkuları onları ürkütür; rahatla yaşar, yatar, Hâlıkına şükrederler.1

Okudunuz mu?  Kur-anda adı geçen peygamberlerin şema içinde gösterimi

Hattâ kesilmek için yatırılan bir hayvan, bir şey hissetmez. Yalnız bıçak kestiği vakit hissetmek ister; fakat, o his dahi gider, o elemden de kurtulur. Demek en büyük bir rahmet, bir şefkat-i İlâhiye, gaybı bildirmemektedir ve başa gelen şeyleri setretmektedir. Hususan mâsum hayvanlar hakkında daha mükemmeldir.2
Kaynaklar:
1. Sözler, s. 293.
2. Şuâlar, s. 182.

Bu kategoride yer alan Kapanmak istiyorum babam izin vermiyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kurban’a üzülmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.