Anasayfa
10 Nisan 2023, 14:43
sizden91
Abone

Başkasının Eşyalarını İzinsiz Karıştırmak

Başkasının Eşyalarını İzinsiz Karıştırmak

Trkrabia
Selamün aleyküm hocalarım, benim bir tane ablam bir sebepten dolayı bana kustu ve bir gün bilgisayardan benim mesajlarım gizli gizli okumuş ve okuduklarını evdekilere söyledi söylenmeyecek laflar etti. Bende sinirlendim onun bilgisayarını açtım ve biraz şeyler okudum. Ben pişman oldum bu yaptığımdan, amacım intikam almaktı ben böyle şeyler yapmazdım o bana yaptı diye bende aynısını o da hissetsin diye yaptım ama kimseye bir şey anlatmadım okuduklarımı kimseye de demedim böyle bir şey yaptığımı çünkü utandım çok. Bunun kul hakkına girmekle bir ilgisi var mıdır sorum bu? Çünkü o benimle konuşmuyor bende onunla konuşmuyorum nasıl helallik isteyeceğim bilmiyorum.

Okudunuz mu?  Müslüman bir kadın müslüman olamayan bir erkekle görüşürse veya evlenirse kadın dinden çıkar mı?

Yorum: Başkasının bilgisayarını izinsiz karıştırmak

Karanlık
Ve aleyküm selam ve rahmetullah
Başkalarından izinsiz onların özeline bakmak,özel mesajlarına bakmak kul hakkına girer.Ablanızın yaptığı hatalıdır,ancak sizin intikam almak için yaptığınız da hatalıdır.Okuduklarınızı kimseye aktarmamanız ve ablanızla konuşup helalleşmeniz gerekmetedir.
Selametle…


Yorum: Başkasının bilgisayarını izinsiz karıştırmak

Gizlii
Merhabalar. Ablamın bana verdiği genel izin var, onun dolabındaki giysilerini giymeme bir şey demiyor genelde. İzin almadan dolabından kıyafetler alıyorum. Fakat bugün yine onun dolabından kıyafet alırkene arasında bie tane zarf buldum. Üzerinde adres ve yollayan kişinin adını falan okudum. İçinde ne var diye zarfın ağzını açtım mektup vardı, zarfın içinden çıkarıp okumadım. Okumadan hemen geri kapattım zarfın ağzını. Başkasının mektubunu okumanın caiz olmadığını ve kul hakkı olduğunu bildiğim için. İstemeyerek bu durumla karşı karşıya geldim. Amacım özel eşyalarını karıştırıp araştırmak değildi. Tesadüfen buldum içinde yazan özel mektubu okumadım. Sadece zarfın üstünde yazılan adres ve yollayan kişinin adına baktım. Buda kül hakkına girer mi içim hiç rahat değil.

Okudunuz mu?  Aids ve Hıv'in Bulaşma yolları nelerdir?

Yorum: Başkasının bilgisayarını izinsiz karıştırmak

Habib
Önce okuduklarını burada paylaşarak intikamını tamamla. "Göze göz dişe diş" Allah’tandır. Bizim dinimizde öbür yanak dönme olayı yoktur. Sonra helallık istersin. Yine de en doğrusunu O bilir!


Alettin ve
Benim telefonumda, bilgisayarımda başkası gördüğü zaman utanacağım hiçbir şey olmamalı.

Okudunuz mu?  Yatırım sitesinden gelen para

Alnım açık, başım dik olmalı.

Ben gayri meşru ilişki yaşayacağım sen bunu benim bilgisayarımda göreceksin. Lakin " başkasına ait olan bir şeyi izinsiz okumamalıyım" düsturunu savunacaksın. Gayri meşru ilişki yaşamam hiç umurunda olmayacak.

Bundan ahlak olmaz. Kızlarımızda maşAllah(!) daha evlenmeden babalarına, erkek kardeşlerine geyik gibi boynoz takıyorlar.

Okudunuz mu?  Korsan Oyun kullanmak caiz mi?

Ya yarin elin kapısına gidince! Öz babasına ve kardeşine acımayan elin adamına acır mı ki?

Sanmam.


aea
Ben şu an sevdiğim ciddi düşündüğüm kişiden annesinin böyle bir düşüncesizlil yapıp özel mesajlarımızı okumasından dolayı ayrıyım.Kimsenin özeline el uzatmayın.Bu kul hakkına girer zaten.

Okudunuz mu?  Vücutta Bir Yer Kanıyorken Gusül Abdesti Alınırmı

Kayıtsız Üye
Arkadaşımın kıyafet dolabını ondan izinsiz karıştırdım ama hiçbir şey çalmadım günah işledim mi?


Ensar
Başkasının malını, dolabı, cüzdanı, telefonu ve arkadaşınıza ait olan şey ne olursa olsun izni dışında karıştırmanız kul hakkına girer. Çalmanız hiç önemli değildir, eğer izni varsa sorun yok ancak izinsiz kurcalama hakkına sahip değilsiniz. Helallik alın ve Allah’a istiğfar edin.

Okudunuz mu?  Çalgıları dinlemek günah, fısk ve küfür müdür?

Baskasinin bilgiysayarini

Bu kategoride yer alan Ramazanda vesvese başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Başkasının Eşyalarını İzinsiz Karıştırmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.