Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:26
sizden2
Abone

Aşk belasından kurtulmanın yolları var mı?

Aşk belasından kurtulmanın yolları var mı?

cakarta
S.aleyküm. Yaklaşık 12 yıllık bir derdim var. Lise 2de sınıf arkadaşım olan bir kıza istemeden temiz duygular beslemiştim. Aramızda sadece bir kez konuşma geçmişti. Aklımda hiç böyle bir şey yokken kendimi ona aşık olmuş halde buldum adeta. Ergenlik döneminin duygusallığına, saflığına kurban gittim. Lise bitene kadar söylemedim sakladım. Lise bitince açıldım, olumsuz yanıt verdi. Çünkü ona aşık olduğum sıralarda o da bir tanıdığı erkeğe aşık olmuştu ve tıpkı benim gibi platonikti. Ondan karşılık bulamayacağını anlayınca bana yeşil ışık yaktı ama uzun sürmedi. Kalbinden onu atamamıştı, bana karşı herhangi bir şey hissedemiyordu. Sonlandırdık. Ahlaka aykırı herhangi bir şey yaşamadık, evlenmek için konuşuyorduk. Artık onu unutmaya çalışıyordum. Derken okuldan mezun oldu, bir işe başladı. Yeni tanıştığı birisiyle evlenmek üzere olduğunu öğrendim. Yıkılmıştım. Bir şekilde ulaştım ve adeta yapmaması için yalvardım. Beni kaale bile almadı, sanki serseri bir yabancıymışım gibi davrandı ve birkaç ay sonra evlendi. Evlenecek olması kadar beni muhatap alış biçimi de yıkmıştı. Yıllardır onu karşılıksız seviyordum. Sevgimden çok daha fazlasını da hak edecek kadar iyi biri olduğunu düşünüyordum. Gerçekten iyi biridir, beni çok üzdü, hayatımı mahvetti diye onu kötü biri olarak görecek değilim. Tek zararı bana dokundu diyebilirim. Bu üzüntü ve acıyla ona evliliğini yaşayamasın, yuvası yıkılsın diye beddua ettim. Bir süre sonra malum olaylardan dolayı eşi işinden atıldı. Eşinden dolayı onu da işinden attılar. O zamandan beri ikisi de kendi ailesinin yanında yaşıyor. Eşinin iftiraya kurban gittiğini biliyorum, öyle bir şey yaşamalarını istemezdim. Ama hala acım taze. Ne kadar unutmak istediysem de unutamadım. Zamanla unutulur, geçer dedim geçmedi. Ben de bir yuva kurmak istiyorum. Onun yüzünden kuramıyorum. Ne kavuşabiliyorum ne unutabiliyorum. Onu unutamayınca başka bir insanı hayatıma alamıyorum. Beni bu hale koyup onun mutlu mesut yaşamasına razı değilim. Allah’ın adaletinden şüphem yok, burada olmazsa ötede hesabımız görülür. Ben ilahi adaletin burada tecelli etmesini istiyorum. Ahirete kalıp da daha ağır bedeller ödemesin kimse. Böyle bir derde sahip olmak bile bana utanç veriyor. İnsanlar türlü çilelerle boğuşurken ben saçma bir sebepten dolayı yıllardır üzüntü yaşıyorum. Yıllardır dua ediyorum ama ne aklımdan ne kalbimden atamadım. Bir ara sınavlara çalıştığımdan çok yoğundum. Onun acısını yaşayacak zamanım pek olmuyordu. Yavaş yavaş unutuyorum sanmıştım. Hayatıma biri girerse hem evlenirim hem de bu acıdan temelli kurtulurum diye düşündüm. Biriyle tanıştım, ailesi o dönemde henüz işsiz olduğum için olumsuz baktı ve onunla da ayrıldık. O dönemde pek aklıma gelmiyordu. Ayrıldıktan sonra o yine aklıma gelmeye başladı. Bir gün onu eşiyle beraber gördüm. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Haftalarca kendime gelemedim. Bundan kurtuluşun bir yolu yok mu? Ne önerirsiniz?

Okudunuz mu?  Cinsel istismara uğramak

Yorum: Aşk belasından kurtulmanın yolları var mı?

Omer Faruk
Aşk acısının tek çaresi, mümkünse şehir değiştirmek, O’nu hatırlatacak herşeyi hayatından çıkarmak ve asla facebook’da veya internette izini takip etmemektir.

Unutma, karşılığı olmayan aşk yaban meyvesidir tadı olmadığı gibi seni zehirler. Hayatını senin de söylediğin gibi yoğun yaşarsan bunları unutursun. Daha da önemlisi dinini doğru dürüst öğren ve namazlarını kıl. Emin ol ki; Allah kalbindeki bu yabani aşkı alacak ve sana yeni bir hayat hediye edecektir. Unutma Allah herşeye kadirdir.

Okudunuz mu?  İsrail'e yardım eden siteler

Allah’a emanet ol, Allah’tan emin ol!


Yorum: Aşk belasından kurtulmanın yolları var mı?

omeross123
kardeşim yorumunu okumadan çözümü buldum dua etmek derdini Allah’a anlatmak


Yorum: Aşk belasından kurtulmanın yolları var mı?

cakarta
Dinden uzak değilim 5 vakit namazımı kılarım, dinimi doğru dürüst öğrenmekle bunun ne alakası var anlamadım. Yine de teşekkürler.

Okudunuz mu?  İstimna Günah mıdır?

Omer Faruk
Selamün Aleyküm

Kardeşim, bilgi her zaman, hele hele islami bilgi, kişinin problemlerini çözmede çok önemli bir araçtır. Dolayısıyla sorununuzla ilgili çözüm bilgi noksanlığınızdan ve Allah’ı yeterince tanımadığnızdan kaynaklanıyor. Eğer Allah’ı yeterince tanısanız ve bu konuda kanaatleriniz tam yerli yerine oturmuş olsaydı böyle bir imtihanı kolayca geçerdiniz. Bilgisiz İslam, taklitten öteye geçmez, taklit ise kişiye asıl tadı vermez, problemlerini çözmeye yardımcı olmaz. Onun için Allah zül-celal Kur’an’da "hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" diyor. Kur’an’ın ilk ayeti tesadüfi Oku! ayetiyle başlamıyor.

Okudunuz mu?  İmanda Şüphenin Durumu

Ben bu alanda danışmanlık hizmeti veren bir abinizim. Sizin gibi yüzlerce gençlerle ve yaşça büyük ailelerle bu tür sorunlarla karşılaştım. Ailede ve bireyde islami bilgi oturmuşsa bu tür problemleri daha rahat aşıyorlar.

Unutmayın bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır. Onun için tavsiyelerim tecrübelerime dayanır, diler kabul edersiniz diler kabul etmezsiniz, siz bilirsiniz.

Allah’a emanet olunuz.


fth123
Bu ne yıkıklık yahu silkelen kendine gel!


hayhuyhay
Eğer ki yaşanılan şeyler unutulmasaydı. İnsan devamlı mutsuz, huzursuz olurdu. Sürekli aynı acıyı yaşardı. Lakin Allahuteala insana unutturuyor. Fakat unutmayıp taze tutan sensin. Bunu takıntı haline getirmişsin. Sen birini sevdin diye karşındaki de seni sevecek değil. Gönül işi ayrıdır. Şuan ki tavrın çok yanlış. başkasının helaline yan gözle bakman, onu düşünmen çok ahlaksızca. Bu dünya gelip geçicidir. Allah için yaşamak lazım. Allah için ibadet etmek lazım. Kalbi Allah sevgisi ile doldurmak lazım. bence bir an önce silkelen kendine gel!


cakarta
çok sağolun siz söyleyince hemen silkelenip kendime geldim sorun kalmadı!
arkadaşlar ben size neyin doğru veya yanlış olduğunu sormadım, yaşadığım sorun için yapabileceğim neler olduğunu sordum. ben ahlaka aykırı bir şey yapmıyorum, kimsenin helaline yan gözle bakmıyorum. kalbimi derinden yaralayan birisini unutmaya çalışıyorum. unutmaya çalışmak ahlaka uygun bir davranıştır. unutamamak, unutmayı başaramamak ahlaksızlık değildir. ahlak konusunda aile büyüklerim dışında kimseden öğreneceğim bir şey yok çok şükür. sizin ahlakınız belki farklı çalışıyordur bilmiyorum. ben büyüklerimden ahlakımı aldım, yaşadığım duygusal olaylara rağmen kimsenin kızının elini dahi tutmadım, kimseye karşı niyet bozmadım.

Okudunuz mu?  Aklıma Allaha peygamberlere küfür geliyor

sizden sadece çare sordum, ahlak dersi istemedim. herkes kendi ahlakını, kendi çoluk çocuğunun ahlakını düzeltsin lütfen. topluma bakınca imamın çocuğuyla bankacının çocuğu aynı haltları işliyor. okullarda ders aralarında çocuklar hap atıyor. gençler kız arkadaşlarını değişimli kullanıyor. bunlar sizlerin çocukları, benim değil. beni etrafınızdaki insanlarla ya da kendinizle karıştırmayın. bir ahlaksızlık yapsaydım kitabına uyduracak bir hoca arardım herhalde!

faydası olan bir esma zikri varsa, veyahut birilerine faydası dokunmuş olan psikolojik terapi merkezleri varsa tavsiye eden biri çıkar diye düşündüm ama boşa sormuşum yine de ilginiz için teşekkür.

Okudunuz mu?  Vesveseye aldırmamak günah mı?

Kayıtsız Üye
Çakarta
Sen zaten bişeyleri biliyosun bana onu anlatmayın diyorsun ama arkadaşların tavsiyeleri doğru
Bir gün Bir zat çölün ortasında çok ama çok güzel bir bayan görür bu bayana evlenme teklifi eder aşık olur, bayan der ki eğer Tam bir sene sonra buraya gelirsen seninle evlenirim, Tam bir sene sonra oraya gelir bir bakar ki kadın bir sene içinde resmen çökmüş aşık olduğu kadından eser kalmamış ve adam aşık olduğu hayalini kurduğu kadından kaçmış.
– bir de şöyle var Eğer nefsinin derinlerine inersen istenmediğin için bu kadar arzuladığını istediğini zannımca görürsün
. Sen dersen ki bunlarda bana işlemez ben bunların hepsini biliyorum ama işlemez o zaman tekrar tekrar bidaha oku
Ta ki işleyene nefsin ezilene kadar


cakarta
ben çok duygusal çok hassas cocuktum. istenmedigim için değil ilgi gördüğüm için dustum bu duruma. ilk kez birisi bana degisik bir ilgi gosteriyordu. ustelik çok da iyi biriydi simarik falan degildi ama cahilce yaptigi sey beni mahvetti. ne yapacagimi bilemiyordum. bu hale dustugumu de gec fark etmistim. psikolojik aciklamalari elbette var ama "haa ben o yuzden kapilmisim" diyerek kurtulamiyorum. bu tur basit yontemler care olsaydi yazmama gerek kalmazdi zaten. daha etkili yontemlere ihtiyacim var. Allah razı olsun tavsiyeler yazildi ama daha somut careler umuyordum. bir de ahlakin ne oldugunu sifirdan ogrenmesi gereken bir zati muhterem ahlaksizlik falan dedi sinirimi ziplatti iyice yazdigima pisman oldum. yine de yazan herkesten Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Gusulden hemen sonra etek traşı olursak sakınca olur mu

ixa
Genel olarak aşk islamda bela niteliğindedir.Kul aşk belasına düştüğü zaman sabretsin diye hadis okumuştum.Gerçekten bu aşk belasından harama bulaşmadan sabrederek kurtulursanız,mükemmel bir sevap kazanacağınıza eminim.Bunların dışında çaresi yoktur,tek çaresi sabırdır.Ancak taktiksel açıdan, bu merak ve sebepsizce isteme eğilimini; zikir ve ibadete yönlendirebilirseniz eğer çok daha kolay atlatabilirsiniz.En doğrusunu Allah bilir.Allah yardımcınız olsun.


Kayıtsız Üye
İbni Sina’dan
ACI ÇEKENİ HAMAMA GÖTÜRÜN
Aşktan hüzün, uykusuzluk, sayıklama meydana gelirse akli dengesini kaybetmesinden korkulur. Bu durumda çorba türü sıvı yiyeceklerle beden nemlendirilmelidir. Her gün hamama götürülür. Menekşe yağı koklatılır. Bu bedenin ilacıdır. Ruhun aşkına gelince bu bir psikolojik hastalık türüdür. Bu kişiye nasihat edilmelidir. Ta ki duyguları olabildiğince hafiflesin. Ya da daha başka işlerle düşüncesinin meşgul edilmesi gerekir.”

Okudunuz mu?  Kırmızı reçeteli ilaçlar

cakarta
bir güncelleme yapmak istiyorum. yukarıda bahsettiğim aşk belasından bu yılın başlarında kurtuldum. çok uzun sürdü ama şükür bu imtihanı atlattım. bu imtihanda bir ağacın iki dalı gibi çok önemli iki husus olduğuna kanaat getirdim. birincisi, ne kadar zora düşülürse düşülsün Allah’tan umut kesmemek, ikincisi duayı sürekli hale getirmek ve bırakmamak. 2,5 yıldır her gün sabah evden çıkarken ve gece uyurken ettiğim dualar var. bu süreçte kabul olan başka dualarım da oldu.


sultan_147
Kardeşim aynı duyguları bende yaşadım ama benim ki benden yaşça büyük hemcinsime ama temiz duygular gönül vermiştim çünkü oda aynı senin gibi bana ilgi gösterdi ve bende aynı acıyı yaşadım. Ve o bir evli idi. Yanlıştı zaten ama ben şimdi namaz kılmaya başladım ve psikiyatrist ilaçlarının da yardımıyla onu unutuyorum ama bana yaptığı haksızlıkları unutmadım ama ben yine de şükür ettim çünkü benim haysiyetimi şerefimi iki paralık etmişti ve ben iyi ki olmamış diye şükrettim. Ama psikolojik ilaçların faydası oldu biraz bana. Senin için dua edicem kardeşim senin onu unutman ve daha iyi bir evliliğin mutluluğun için. Sen onu unut kardeşim bedduan için de tövbe et. Kimse kimseyi üzmemeli zulüm olmadıktan sonra kimse kimseye beddua etmemeli. Ben bunu senin iyiliğin için söyledim. Bak sonra iyi ki olmamış diyeceksin. Rabbim sana bu imtihanında yardım etsin. Allah’a emanet ol bakalım.

Okudunuz mu?  Vakitsiz (gaipten) ezan sesi duyan var mı?

sultan_147
Senin için dua edicem kardeşim inşAllah senin de bir mutluluğun olur. Dünya ve ahirette inşAllah cümlemiz mutlu oluruz.


Kuldurdileyen
Derdin olsam, ağlasan sızlasan çare arasan, ağladı sızladı deva aradı derler. Acım yüreklerine varmadıysa her şeyi derler ama ne derdin bilir ne devamı bilirler. Sen adımı tanırsın ama gün gelir ne bana ağladığını ne de benden çare aradığını hatırlamaz sevmediğini bir daha anmazsın. Hem ağır, hem acı, biçare kimsesizim, kim ister çaresizi? Sahibimi bilseler ama bilmezler kötü nedir, iyi nerde saklanmıştır? Çaresizi ortada bırakmayıp, aşikar etmeyip, utandırmayıp, taşıyıp götüren de var, kaldırıp gücü yetirilirse yerlere atan da var. Kadersizlik değilim, beni sahibimden dolayı sevenlere ayrı bir kaderim de var. Devayı veren de, beni veren de tekdir eşi benzeri yoktur, eş benzer ararlar. Ey aciz varlığımdan şikayet edenler, çaresizim, zaten çaresizi gördüler mi şikayet ederler, ellerinden gelse sokaklarına sokmazlar. Ama Yaradan öyle değildir işte. O çaresizin, hastanın, düşmüşün, muhtacın, yetimin yanındadır. Siz bir çareyi almayın gönlünüze, orda yerimiz olmasın bizim, bizi gönüllerinin en güzel yerine, sevgiyle alıp yanımızda olanın değerini bilenler var.

Okudunuz mu?  Bu yaptıklarım büyü müdür?

aşk belasından kurtulmak için dua, kuldurdileyen

Bu kategoride yer alan Hızlı Gusül Abdesti Alma başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aşk belasından kurtulmanın yolları var mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.