Anasayfa
2 Temmuz 2023, 23:27
missa
Abone

Ölümü gör demek?

Ölümü gör demek?

Kayıtsız Üye
Benim nişanlım biraz kıskanç ablamın bir ihtiyacı için bakkala gitmem gerekti bakkala gidiyorum dedim gidemezsin gidersen ölümü gör dedi bende tamam gitmicem dedim ama o an için gitmeliydim ve habersiz gittim de. Ölümü gör dediği için başına bir iş gelir mi ona bir şey olur mu ? Nolur yardım edin

Okudunuz mu?  Sahabe dilinden Peygamber efendimizin güzel ahlakı

Yorum: Ölümü gör demek?

imam
Ölümü gör sözü kendine edilmiş bir bedduadır, Allah canımı senden önce alsın demektir.
Allah Teala dilerse kabul eder dilerse bağışlar.


"Ölümü Gör" Sözü

tk_py_
Merhabalar; yıllar önce sigara içmeyi bırakmıştım. Kardeşim ile konuşuyorduk bir tane sigara içeceğim dedim içme dedi bende tamam bundan sonra içmeyeceğim dedim. Bunun üzerine kardeşim ölümü gör dedi bende tamam söz içmeyeceğim dedim. Ama konuşma çok ani oldu, aslında ben onun söylediği şeye söz vermedim sigara içmeyeceğime söz verdim. Sorum şu ki ailevi bir kavga neticesinde sigara içtim. Sözümü tutmadığım için 3 gün oruç tutmam gerektiğini biliyorum. Peki bu durumda ölümü gör sözü gerçekleşir mi? Araştırmalarıma göre söz vermek sadece Allah’ın adı ile olurmuş, diğerleri söz hükmünde olmazmış. Zaten kardeşimde bir ikna etme yöntemi olarak böyle söyledi normalde kendine beddua etmek gibi bir amacı yoktu. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Okudunuz mu?  Bayezid ne demek?

Yorum: Ölümü gör demek?

ACİLSERVİS
Amaç beddua etmek olmasa da bu bir bedduadır. Kabul edecek veya reddedecek olan Allahtır. Size düşen pişman isenin eğer tevbe edip af dilemektir. Ve herhangi bir oruç tutman gerekmiyor. Bu yemin değildir.


Kayıtsız Üye
Merhabalar bende küpe vardı annem bunu gördü ve şöyle dedi bir daha taktığını görürsem duyarsam ölümü gör dedi ve ben 1 kere taktım haberi olmadı bu kelime beni korkutuyor lütfen yardım edin.

Okudunuz mu?  Çok çirkinim ve sevdiğim kişi bunu dile getirdi

Ensar
Böyle kelimelerin söylenmesi elbette caiz değildir bu tür sözler geçersiz hükmündedir. Sizler yinede annenizi razı edin dediğinden çıkmayın. Korkmanıza gerek yoktur böyle söylemlere yol açacak hallerden uzak durun.

Bu kategoride yer alan Necaset nasıl temizlenir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölümü gör demek? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.