Anasayfa
10 Nisan 2023, 10:01
sizden4
Abone

Göz zinasından korunmak

Göz zinasından korunmak

cvallkzs67
Selamun aleyküm ben istemedende olsa göz zinası yapıyorum mesela dışarıda yürüken sağa baksam haram sola baksam haram önüme baksam haram arkama baksam haram nasıl kurtulabilirim hiçbir şansım yok neredeyse gözümü kapatsam yürüyemem ne zaman dışarı çıksam istemeden göz zinası yapıyorum nasıl kurtulabilirim ?
Allah razı olsun..

Okudunuz mu?  İstimna Günah mıdır?

Yorum: Göz zinasından korunmak

Müptezel
Gözün çarpmasıyla bir şey olmaz ama isteyerek bakmak sorun olur kardeşim.


Yorum: Göz zinasından korunmak

cvallkzs67
Öncelikle yanıtladığın için Allah razı olsun . yukarıda yazdığım gibi her taraf haram kaynıyor ister istemez istekli bir şekilde bakıyorum kafamı biryere çevirmek zorundayım sonuçta

Okudunuz mu?  Kaçak su ile abdest alınırmı ?

Yorum: Göz zinasından korunmak

Kayıtsız Üye
Kardeşim karşı cinsten alabileceğin lezzetlerden çok daha fazlasıni daim olarak sana verecek bir yol var.Bu da iman yolu bu yolda sana yardım edecek bir kutsi hadis:
" Harama bakmak, şeytanın oklarından zehirli bir oktur. Bu sebeple, Allah’tan korktuğu için harama bakmayı terk eden kimseye, mükâfat olarak Allah öyle bir iman verir ki, onun tadını kalbinde hisseder.

Okudunuz mu?  Hz Muhammedin eşlerinin yaşları

cvallkzs67
Bakmayı ben istemiyorum yazdım zaten kardeşim ya harama düşücem yada harama düşücem başka çarem yok bu hadisi biliyorum ancak ister istemez oluyor heryerde açık saçık giyinen kadınlar var elimde değil kafamı sağa çevirsem haram sola çevirsem haram önüme baksam haram günaha mı giriyorum bilmiyorum ancak kötü hissediyorum

Okudunuz mu?  Kötü biri miyim

duzgunomer
Tam önüne değilde, havaya yada yere meğelli bak. Gözleri bulanıklaştır(bir yere odaklanır gibi yap ama o baktığın yeri düşünme güzel taktiktir :))

Ben namahremi buçak gibi görüyorum.
Sen namahrem bakarsan veya dokunursan intihardan yargılanırsın.
Sen istemeden o sana haberli yada habersiz dokunursa yara alırsın.

Okudunuz mu?  Kul hakkı küçükken bakkaldan arkadaşlarımızla cips sakız filan çalmak

cvallkzs67
Allah razı olsun deneyeceğim 🙂


duzgunomer
gözlerini bir yere odakladığında yan taraflar bulanıklaşır ya, sen o bulanık yeri görmeye çalış. (böyle daha açıklayıcı oldu)

odak noktasını 90 derece kabul edersek, 60-90 ve 90-120 ideal 🙂

Bu kategoride yer alan Zulme uğramış birisi önceden hakkını helal etmişse beddua ederse ne olur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Göz zinasından korunmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.