Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:13
sizden91
Abone

Rapor alıp işe gitmemek caiz mi

Rapor alıp işe gitmemek caiz mi

Baybro
Merhabalar , kafamı kurcalayan bir soru var. Bir devlet memuru işlerini aksatmayacak şekilde,senelik izni olmadığı / yetmediği durumlarda,hasta olmadığı halde sağlık raporu alıp şehir dışında işlerini halletmek için çıkarsa (üniversite sınavları vs ) , bunun ne gibi bir vebali olur . Keyfi bir durum yok lakin.hastalık durumu da yok . Cevaplarınızı merakla bekliyorum. Selamün aleyküm.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken ezan okunmaya başladı (YARDIM)

Yorum: Rapor alıp işe gitmemek caiz mi

imam
Rapor nedir_? Kısaca
Bir doktorca ya da doktorlar kurulunca verilen ve hastalığın tanısını, hastanın durumunu, dinlenmesi gerekip gerekmediğini vb.yi belirten yazıdır.

Hasta olmadığı halde doktor yalan söyleyip bir hastasına rapor vermesi bir hiledir/aldatmadır. Aldatmak ise caiz değildir, kazanç haramdır.

Bu kategoride yer alan Zariyat 56 ayeti müteşabih midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rapor alıp işe gitmemek caiz mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.