Anasayfa
3 Şubat 2024, 15:16
sizden4
Abone

Cennette Zenginlik/Fakirlik

Cennette Zenginlik/Fakirlik

BlackPearlXV
Selamın Aleyküm. Cennette bir kişinin diğerinden üstün olma durumu var mı?
İkinci sorumsa cennette zenginlik fakirlik var mı?
Teşekkür ederim.


Yorum: Cennette Zenginlik/Fakirlik

fth123
Cennette ameline göre elbette sahip olunanlar farklı olacaktır. Ama cennette kıskanma, haset ve üzüntüye dair hiç bir şey yoktur.

Okudunuz mu?  Domuz kılı kullanılan eşyalar hangileridir?

Cehennemde cezasını çekip cennete gidenlerin "cehennemi" lakabı olacağı ama bundan dolayı alınma ve üzülme olmayacağı rivayet ediliyor.

Bunun gibi düşün yani. Orada ki en küçük nimet, madde planında yaratılmış bütün nimetlerin toplamından çok daha güzel ve lezzetlidir. Yani senden ameli daha fazla olan bir kişi daha farklı ve belkide fazla nimetlere sahip oldu diye burada ki gibi haset edip kıslanıp üzülmeyeceksin. Zaten cennette ki en düşük seviyede ki kişi bile tarifi mümkün olmayacak nimetlerin içerisinde afiyette olacak.

Bu kategoride yer alan Hep cehenneme girme korkum var cennete nasıl girerim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennette Zenginlik/Fakirlik Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.