Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:35
missa0
Abone

Hissizlik kalp kayması için dua ve tavsiyeler

Hissizlik kalp kayması için dua ve tavsiyeler

Kayıtsız Üye
Hani insan olur dosdoğru yolda olurya herşeyden emin Rabbine sığınmış ona tevekkül edip yoluna girer huzurlu bir maneviyata ulaşır . Herseye razı gelir sikayet etmez sağır dilsiz olur adeta . Böyle bir haldeyken şimdi hissizleştim Namaz kılarken sevinirken huşu dolarken bazen hiçbişey hissetmiyorum mezarlığa bakıp aklıma ölüm gelirken şimdi olmuyor taş gibi oluyorum sabah Namazına kalkarken husuluyken şimdi olmuyor sürekli kalbim kayıyor bazen çok iyi bazen çok kötü oluyorum kendi içimde çok değişik manevi haller yasıyorum bazen öyle bir hissizlik yaşıyorumki haşa iman etmiyormuşum gibiyim çok vesveseliyim aşırı derecede vesvese bu kalp katılığı hissizlikten nasıl kurtulurum dua ediyorum ayetleri okuyorum ama hep kalbim kayıyor bazen sınıftaki ateist arkadaşım var haşa kendimi onun gibi hissedip namaz kılıyorum kendimi değişik hissediyorum . Namaz ehline soruyorum birtek bendemi var bunlar yahu siz yasamadiniz mi hiç bunları seytanmı ugrasiyor benimle bu yollardan gecen varmı varsa söylesinde icim rahatlasın sürekli bunları gündem edip Allah katında değerimin eksilmesini istemiyorum kendime yakiştıramıyorum bunları. Bunları sürekli sürekli soylerek günahamı giriyorum ? Hep sikayet ettigim içinmi daha kötüye gidiyorum acaba. Ama elimde değil ters giden biseyler var cunki.

Okudunuz mu?  Adak Kurbanın Bir Kısmıyla Mevlüt Okutulup Gelen Misafirlere İkramda Bulunulabilir Mi?

Yorum: Hissizlik kalp kayması için dua ve tavsiyeler

Kayıtsız Üye
Bu arada hep küfür şirk vesvese bütün günüm bunlardan ibaret olmaya başladı imanlımıyım değilmiyim bunları takmıycam diye söz verip bozdum her seferinde bunları bu foruma 50bin kere yazdım beynim artık kitlenmiş robot gibiyim beynim kilitli gibi düsünmekten yoruldu artık taş gibi artık bunları yaza yaza düşune düsüne hem sıkıldım hemde artık yoruldum klasikleşti gibi bir durum hocalarım bunların içinde boğuluyorum tevbe edip vesveseyi takmıycam diyip dayanamıyip yine takıyorum

Okudunuz mu?  Hacda neden beyaz giyilir

Yorum: Hissizlik kalp kayması için dua ve tavsiyeler

arifselim
Selamun aleykum. Bir hırsız nasıl boş bir eve ve çok fakir olan bir eve girmiyorsa aynı şekilde içinde iman olmayan bir kalbe de girmeye ve rahatsız etmeye çalışmaz. Şeytanın sana verdiği bu tür düşüncelerin ve vesveseleri asla önemsemene gerek yoktur. Zaman zaman benzeri durumları yaşamak normaldir. Sen yoluna devam et ve asla bundan dolayı ibadetlerini ihmal etme. Sana düşen budur. Allah kullarına gelen vesveselerden dolayı onları sorumlu tutmamıştır.

Okudunuz mu?  Ben kapalıyım fakat eşim açılmamı istiyor. yoksa başkalarına bakıyor ne yapmalıyım

Yorum: Hissizlik kalp kayması için dua ve tavsiyeler

Kayıtsız Üye
Hocam Allah razı olsun sizlerden bu gün içindeki küfre duştüm hallerine girip cıkıp girp cıkıp kıldığım namazları riske sokarmıyım vesveselerden dolayı


BillyBall
Kardeşim aynı durum benim başıma da gelmişti eğer gerçekten sevdiğin biri varsa onu düşün ve elinden geldiği kadar mutlu olmaya çalış. Ben şuanda iyiyim Allah’a şükür. Yüce Mevla yardımcımız olsun.

Okudunuz mu?  Sünnet düğünü nasıl yapılır?

Kayıtsız Üye
Hocam birde sabah namazını kıldıktan sonra bu sefer kalbim yumusacıktı kafamda sakindi fakat yine hissizlik yaşadım böyle imansız gibi bir hal oldu normalde kalbim tepki veriyordu oda olmadı sonra dua edip yattım ama o hissizliklerden vebal olurmu o an hiç tepki vermiyorum sanki ateistmişim gibi ama sonradan biseyler oluyor kendime geliyorum çok korkuyorum ben münafıkmıyım diye bir ateist gibi bir müslüman gibi oluyorum haşa

Okudunuz mu?  Cüz-i irade ve külli iradenin anlamları

Kayıtsız Üye
Hocam birde nedense araçla yolculuk yaparken insanlara bakıp keşke imanım olsaydı diye şeyler geçiyor içimden neden böyle oluyor imanım yokmuş gibi hissedip tepki veremiyorum sanki kabullenir gibi sonra zikir çekiyorum bazen kendime geliyorum bu seferde o tepki veremediğim zamanlardaki değişik hallerden geriliyorum sürekli ulan o zaman neden boşluğa düşüyorsun diye kendimi sorguluyorum bunlar normalmi ?

Bu kategoride yer alan Yazı tura atmak / taş kağıt makas oynamak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hissizlik kalp kayması için dua ve tavsiyeler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.