Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:35
missa0
Abone

Gereksiz merhamet / Merhamet duygusunu yanlıs yere kullanmak

Gereksiz merhamet / Merhamet duygusunu yanlıs yere kullanmak

Kayıtsız Üye
Eskiden böyle bir problemim kesinlikle yoktu taki bir ramazan gecesi gözüme cehennem sahnesi gelene kadar. Bu zamanlarda İslamın içinde boğuluyordum cehennem sonsuzdu bunu biliyordum fakat içinde biranda kendimi hissettim daracık bir tünel kafamı kaldıracak kadar bile boşluk olmayacak bir tünel gözüme geldi içinde yaratıklar . Nedense oanda aklıma firavun geldi . Bu nasıl dayanacak diye düşünmeye başladım sonrasında vesveseler devam etti madem cehenneme gidiceksek biz neden varız vsvs sorular artışa geçti bu sorularla iyice boğuldum. Sürekli bu sefer o Müslüman kardesime kurşun sıkan pis yahudiye bile acımaya başladım dikkat buyurun. Kin tuttuğum kavme acımaya başladım onlar cehenneme gidiyor diye değil Haşa Allah neden bu insanları yarattı cehenneme gidicekler diye ama elimde degildi bu halimden şikayetciydim neden boyleyim hocam diyordum hocama .sordum dediki bu merhametin dogal fakat firavun Ben tanrıyım demiş bir zahmet yansın bu zata acımakta imanı tehlikeye sokar dedi. Ama ben ne bileyim beynim kitlenmişti hani bir aralar 2 ufacık yavrucağa tecavüz edildi ya onlara değilde o pislik şerefsizlere acıyordum resmen ama nedenini bilmiyorum simdi ise bu pislik hal geçti üzerimden kalbim mikrop kapmıştı sorum şudurki ben Allah teala’ya olan haddimi aştım mı ama ben bunu isyan ederek Allah’ım neden bu insaları cehenneme atıyosun diyerek değil sebebinide bilmiyorum ben bu hallere nasıl düştüm .

Okudunuz mu?  Cünüp Halinde Ölen Cehenneme Mi Gider?

Yorum: Gereksiz merhamet / Merhamet duygusunu yanlıs yere kullanmak

Kayıtsız Üye
Bence biraz dikkatli ol .O şerefsizlere acımak saçma.Ama sende hatan olduğunu anlıyosun.Acımamaya çalış empati kur belki o zmn acımazsın.Ama hala acırsan oölelerine bol bol dua et ibadetlerini yerine getirmeni tavsiye ederim

Okudunuz mu?  Kristal Met. (Metamfetamin) içmek haram mıdır ?

Yorum: Gereksiz merhamet / Merhamet duygusunu yanlıs yere kullanmak

bbgbbg
Bu tarz vesveseler geldiğinde şeytandan Allah’a sığının.Siz istemeden içinizden bu sorular geldiyse ve tövbe de ettiyseniz inşaAllah Rabbim sizi affeder.Cehennemliklerin kendileri bile Allah’ı suçlayamıyacak.Rabbimiz Kur’an’da cehennemliklerin kendine kızacaklarını söylüyor.Çünkü Allahu Teala kimseye haksızlık yapmaz.Allahu Teala adildir.Cehenneme gidenler bile suçlu olanın kendisi olduğunu anlayacağına göre bizim haşa Allah bunlara fazla mı azap veriyor vs. gibi düşüncelere girmemize gerek yok.Rabbim herşeyi yerli yerince yapandır.Allah(azze ve celle) bizleri cehennem azabından korusun.

Okudunuz mu?  Nafile orucu tutarken unutarak yemek orucu bozar mı

Yorum: Gereksiz merhamet / Merhamet duygusunu yanlıs yere kullanmak

Kayıtsız Üye
Sevgili din kardeşim.
Hissettiğin duygu ve düşüncede hiç bir kusur yoktur. Ameli olmayan bu duygularınızda, sorumluluk yoktur. Hatta ki makbuldür.
Merhamet hissi tamamen Rahmanidir. Allah kullarına çok merhamet duyar. Allah bu sebeple pişmanlık yaşa, af dile, ben affedeceğim der. Allah çok merhamet sahibidir. Yaptığı zalimliklerle kendisine ve başkalarına zülüm eden kişiye ancak acınır. Cehennem; içindekilere acınacak, merhamet duyulacak korkunçluktadır. Insan olarak bizler merhamet duyarız fakat merhamet ile adalet olmaz. Hakîm olan kişinin merhametle yargılama yapması mazluma bir kat daha zulüm olur.
Sevgili kardeşim bu yüzden biz adalet makamı olmadığımızdan merhamet duyabiliriz. Her kimki cehennemi görse içindekilere acır ve kendi nefsi için korkuya kapılır. Cehennem ehli, kendi kendilerine de acırlar. Ben Allah’ın azabından ve adaletinden korkuyorum. Sevgili kardeşim biz kendi akibetimizden eminmiyiz ki kendimizi bırakıp başkasının haline bakalım. Peygamberimizi (sav) görmüş, dinleme fırsatı bulmuş insanlardan, cehenneme gidecekler var. Dinden dönenler.
Kimse halinden emin degildir. Ananın bebeğini atıp kaçacağı ve azabın korkutuculugundan dolayı kimsenin kimseye acimayacagi güne hazır ol. O gün nefsim nefsim diyerek ne anamızı ne evladimizi gözümüz gormeyecek..
Dünyada zulüm edenler ancak kendi nefislerine zulüm ederler.. Her günah kişinin kendine zulmüdür… Vesselam

Bu kategoride yer alan Psikolojisi bozuk olan bir insan işlediği günahlardan sorumlu mudur ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gereksiz merhamet / Merhamet duygusunu yanlıs yere kullanmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.