Anasayfa
20 Ekim 2022, 7:23
sizden91
Abone

Hocaların Kadınlara Bakması

Hocaların Kadınlara Bakması

Ad4m
Selamünaleyküm
Bazı hocalar TV programlarına çıkıyor ve kadınlara (açık olan) bakıyorlar,bakıyorlar.
Bunu siz nasıl yorumluyorsunuz ?


Yorum: Hocaların Kadınlara Bakması

vel Fecr
ekserisi oraya çıkıp harama bulaştığından fazlaca dini maalesef ifsad ediyor. bu böyle olur şu şöyle olur diyerek, islamın sınırlarını ortaya koymuyorlar ve akli olarak çok bakıyorlar. adam kafasına yatanları anlatıyor. böyle bir ortamdan dinimizi ne derece besleriz tartışılır. en azından bozmasak bari.

Okudunuz mu?  Kalben yemin etmek

Yorum: Hocaların Kadınlara Bakması

Omer Faruk
Din anlatırken caizdir. Düşünün kafir kadına din anlatacaksınız ama yüzüne bakmıyorsunuz. Ben Rasulullah’ın Mekkeli müşriklere dönük hitabeti esnasında içlerinde olan kadınların yüzlerine bakmaktan sakındığına dair bir hadis görmedim.

Kur’an’da zemmedilen bakış zinaya çağıran "takıntılı" bakıştır. Dolayısıyla bu din yalnızca müslümanlara değil, kafir, cahil gayrimüslimlere de anlatılacağından, onlara tesettüre girin öyle gelin diyemeyiz, vesselam! (Allah’u A’lem)

Okudunuz mu?  Kocam sürekli küsüyor

Yorum: Hocaların Kadınlara Bakması

Ad4m
Bahsettiğim kadın kafir değil diye biliyorum.
Çıkıyorlar TV’ye İslamı konuşuyorlar,Bilim falan konuşuyorlar.
Kafirler hakkında hükümle ilgili bir fikrim yok.
Ben bu konuyla ilgili yorumlarınızı merak ediyorum.


Kayıtsız Üye
Bakıyor derken?
Dini anlatmak için sadece o kişinin yüzüne bakıyorsa burda sorun göremiyorum.. Velev ki efendimizde hem kafir hemde islama yeni giren hanımların yüzüne bakarak islamı anlatmış.. Bu konular bazende özel konular, ilişki ile ilgili konular olduğu halde.. Ilim’de ayıp yoktur.. Tabiki daha sonra Ayşe validemize öğretip hanımların yanına yolluyor..

Okudunuz mu?  Nefsime Hakim Olamıyorum

Ad4m
Kaynak verin okuyayım.


Omer Faruk
İslamı temelden başlayarak öğrenmek isteyen birisi, Kur’an mealini, İslam Tarihi ile okumalı.

Meal olarak Diyanet İşleri Başkanlığının Mealini,
İslam Tarihi olarak da Muhammed Hamidullah’ın İslam Peygamberini tercih edebilirsin. Günde bir saat okursan, 2 ay sonra bugün burada sorduğun pek çok soru için ne kadar basitmiş diyeceksin, İnşAllah!

Okudunuz mu?  Mürted olanın hükmü nedir?

bbgbbg
Kayıtsız üye kardeşim sunucu kadına tebliğ yapmıyorlar ki.Programda açık bir kadınla insanlara din anlatıyorlar.Birde kadınlar öyle bir süsleniyor ki bakamıyorsunuz ekrana.Hadi diyelim açık kadına tebliğ yapmak caiz olsun.Yanına bir erkeklerin beğeneceği derecede güzel bir kadın alıp başkalarına tebliğ yapmak neye göre caiz olabilir ki ? Biz kadına bakmamaya mı uğraşalım yoksa programı izlemeye mi ? Allahu alem.Bu tarz şeyler bize normal gelmemeli.

Okudunuz mu?  Borç Parayı Yalan İle Geri İstemek

Ad4m
bbgbbg ağzına sağlık.Çok güzel yazmışsınız.Kesinlikle katılıyorum.Bence bir hocanın böyle bir programa katılması bile yanlış.


Omer Faruk
Kıymetli kardeşlerim,

Bu din sizin takvanıza göre değil Rasulullah’a göre şekillenir. O’nun için böyle kısıtlı düşünen kardeşlerime sık sık iyi bir İslam Tarihi okumalarını öneriyorum. İyi bir İslam tarihi fikirlerinizi oldukça değiştirecektir.

Okudunuz mu?  Şehvetsiz çıkan meni gusül gerektirir mi ?

Genellikle İslam Tarihi okumayanlar Peygamberimiz döneminde yaşayan sahabeleri (r.anhum) melek zannediyorlar.

Meşhur bir söz vardır: "Bir zincirin gücü en zayıf halkasının gücüne bağlıdır!" Bu söz aynı zamanda İslam hukuku için de geçerlidir. İslam hukuku da iman etmiş ama iradesi en zayıf olanları dahi içinde tutacak şekilde hükümler koymuştur. Televizyonda bilgisini satan (tabiri caizse-teşbih yapıyorum) hoca ile, askılı giymiş hanımefendiye satış yapan müttaki kardeşimiz aynı şeyi yapıyorlar. Eğer niyetiniz günah (!) ise zina’ya gidecek gözlerinize izin verirsiniz. Niyetiniz günah değilse (kadınları toplum dışına atamayacağımıza göre) gözlerinizi korumayı bilirsiniz.

Okudunuz mu?  Koltuk altı ve Etek altı kıllarının uzun olması Gusle Manimidir

Kaldı ki niyetlerinden emin olduğum ilim ehli insanların bunu daha çok kitlelere ulaşmak için yaptıklarını biliyorum. Allah hepsinden de razı olsun…


Ad4m
Hayır,hepiniz iyi söylüyorsunuz.Ama bbgbbg’nin bahsettiği şey doğru.Sen Islamı anlatacaksın,yanında süslenmiş,püslenmiş bir kadın.
O hoca bakabilir diyorsunuz da izleyenler de mi bakacak.
Ister istemez insan tahrik oluyor.
Ekranın yarısını yastıkla kapatıp mı dinleyelim 🙂

Okudunuz mu?  Oturmak ile ilgili takıntım

Omer Faruk
Güzel kardeşim bence sen bu konuları tartışmadan dediğimi dinle ve güzel bir İslam Tarihi ve Kur’an meali oku… Hem bilgim yok diyorsun hem de bu tartışmalar giriyorsun.


Ad4m
Hocam 🙂
O zaman Islamı dinlerken tahrik olmak caizdir.Lafını anlıyorum bundan.
Bu konu hakkında bilgim yok.
Ama bence kurduğunuz cümle yanlış.
Nasıl düz matematikte 2+2:4 olduğunu bilene matematik profesörü "cahil diyemez" ise de;
Bazı din ile ilgili konuda bildiğini konuşana bilgisi olan bir insan "sen bilmiyorsun konuşma" diyemez.
Hatası varsa düzeltir.keşke bana her defa mükallid demek yerine sorumu cevaplasanız.Sizin dediğinizi mantıklı bulmuyorum.

Okudunuz mu?  Dudak kremi tadı orucu bozar mı ?

Kırıcı bir laf kullandıysam affola.


Omer Faruk
Söylemek istediklerimi tam olarak yazdım ve anlattım diye düşünüyorum. Nasıl anlayacağın sana kalmış, benden bu kadar sevgili kardeşim…


Ad4m
Dediğim gibi kırıcı bir şey dediysem affola.

Bu kategoride yer alan Denemek amaçlı niyet edilmeyen orucu bozmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hocaların Kadınlara Bakması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.