Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:46
Gusul
Yönetici

Yağ lekesi abdeste engel olur mu

Yağ lekesi abdeste engel olur mu

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm. Sabah namazına kalktım ve abdest almaya gittiğimde oturduğum sırada elimde bisiklet zincirinin yağı olduğunu gördüm. O yağ nasıl bulaştı. Şöyle; ben annemin işyerine alışveriş yapmak için bisikletle gittim ve alışverişi yaptıktan sonra torbaları bisiklete asarak geldim ama bisikletin ilk başta zinciri attı ve onu düzelttim. Elime bolca yağ bulaştı, simsiyah oldu. Yağın türünü de bilmiyorum ve oradaki tahta paletlerden bir tanesine fazlalık ve temizlenebilecek olan yağı sildim ve anneanneme uğradık ve orada da elimi 2 defa bolca sabun ve bastırarak yıkadım. Birçoğu çıktı ama çıkmayan yani, çıkabilecek olan ama çıkartmadığım birkaç yağ damlası daha vardı. Çıkarmamamın sebepi ise anneannemin yemeğe çağırıyor oluşuydu ve bende saygısızlık etmemek amacıyla çıkartmadım. Neyse eve geldim ve yattım ama aklıma daha önceden hiç gelmemişti elimi yıkayacağım. Yani unuttum ve sabah namazına kalktığımda da böyle bir olayla karşılaştım. Bisiklet zincirinin bu yağı elimizde kaldığında ve abdest aldığımızda abdest kabul olur mu? Yani bisiklet zinciri yağı unutarak elimizde kaldığında ve temizlenmeyecek derecede küçük veya gerçekten çıkmayan yağlarla abdest alırsak yine de kabul olur mu? Teşekkürler.

Okudunuz mu?  Ayağım alçıda gusül abdestini nasıl alabilirim?

Yorum: Yağ lekesi abdeste engel olur mu

arifselim
Aleykum selam. Burda önemli olan şey derinin üstündeki madde suyun deriye ulaşmasına engel olup olmadığıdır. Eğer su ulaşıyorsa abdestine zararı olmaz ama suya engel olacak kadar kalın bir tabaka ise o zaman hem abdeste hemde gusle engel olur.

Okudunuz mu?  Kızların masturmasyon yapması günah mı? Bu yüzden yıkanmak gerekir mi?

Yorum: Yağ lekesi abdeste engel olur mu

Kayıtsız Üye
Ya şimdi ben anlamadım benimde elimde aynı yağ lekesi var ama çok ince çıkmsasıda zor bunun altına su girip girmiceni nereden anlıcam


el deki yag lekesi abdest

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti en fazla kaç dakikada alınır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yağ lekesi abdeste engel olur mu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.