Anasayfa
17 Mayıs 2022, 23:21
missa0
Abone

Psikolojisi bozuk olan bir insan işlediği günahlardan sorumlu mudur ?

Psikolojisi bozuk olan bir insan işlediği günahlardan sorumlu mudur ?

Kayıtsız Üye
Selâmün Aleyküm,
Bir insanın psikolojisi bozuk olsa veya depresyonda olsa, o an ki ruh haliyle işlediği günahlardan sorumlu mudur ? Sorumluysa, sağlıklı düşünen bir insanın işlediği günah kadar mı günahkar olur ?

Okudunuz mu?  Camiye sağ ayakla girmek sünnetmi? sol ayakla girmek mekruhmu?

Yorum: Psikolojisi bozuk olan bir insan işlediği günahlardan sorumlu mudur ?

arifselim
Aleykum selam. Aklı başında ve şuuru yerinde olan bir kimse yaptıklarından sorumludur. Eğer şuurunu kaybedecek durumda ise zaten aklı o an başında değildir ve mazur görülebilir. Hangi günahın cezası ne kadardır bunu ancak Allah bilir.

Okudunuz mu?  Kuranı Kerim hatim duası nasıl yapılır?

Yorum: Psikolojisi bozuk olan bir insan işlediği günahlardan sorumlu mudur ?

Kendinibulanadam
Psikolojik rahatsızlığı olan kişi kendisi rahatsız olduğunun farkında ise kasıtlı günah işlememelidir.Tedavisi ve çözüm yolu olan bir hastalık ise tedavi olmazsa zaten imanı bile gidebilir.Doktora gidip ilaç kullanan biri izin almadan ilacı bırakırsa büyük günah olabilir ve imanı gidebilir.İlacın yan etkisinden rahatsız olan kişi ilacı bırakınca, eskiye göre üç kat ciddi sorun ile karşı karşıya kalır.Kısmeti kapanır.Bu nedenle ilaç kullanan yan etkisi olsa bile kullanmalıdır.İslam dini açısından tedavi tövbe isiğfar yada tövbe namazı ile olur.Ama bu çok güçlü bir irade gerektirir.Her kez başaramaz.Ama işin doğrusu hep beraber tövbe gereklidir.Az bir Müslüman insanın olduğu bir toplumda tövbe namazının şartları yerine gelmez.

Okudunuz mu?  Allah'a ulu denir mi ?

psikolojisi bozuk hastanin günahı olurmu, hastalık kefaret mi, psikolojim bozuk

Bu kategoride yer alan Cin musallatı tedavisini yarıda bırakmanın zararı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Psikolojisi bozuk olan bir insan işlediği günahlardan sorumlu mudur ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.