Anasayfa
3 Ekim 2022, 1:25
sizden95
Abone

Haç işareti olan araba almak caiz mi

Haç işareti olan araba almak caiz mi

gizlikullacı
Selamun aleyküm. Cevrolet marka arabanın önünde + işareti var bir otelin papyon şirketinden esinlendiği söyleniyor ama haç işaretine de benziyor. Alınır mı bu araba günahı var mıdır?


Yorum: Haç işareti olan araba almak caiz mi

Kayıtsız Üye
Birkaç hafta önce ülkemizden yurt dışına giden bir futbolcu forması hac şeklinde olan bir takıma gittiği için eleştirilmişti ki, Müslüman birisinin bariz olarak Hristiyanların hacı şeklinde bir şey giymesi hoş karşılanmaz dinimizde.Araba da elbise olmasa bile bir binektir nihayetinde ve kişinin dini ile ilgili dışarıya ipucu verebilir.mesela bugün hiç bir mümin kaputunda çarmağa gerilmiş bir hz İsa figürlü araba almak istemez. Chevrolet marka arabaya gelince oradaki hac bazılarına göre matematikteki + işareti gibi de gelebilir, bence markayı araştırın o işaretin tam olarak ne oldu günü öğrenin , eğer o işaret oraya Hristiyanlık sembolü değil de başka bir nedenden konmuşsa ,sorana açıklarsınız.Allah bineğinizle hayırlı işlere gitmeye nasip etsin

Okudunuz mu?  İçimdeki kaygı ve şüpheden nasıl kurtulabilirim

Ürünlerde Başka Dinin Sembolü Olması

Kayıtsız Üye
Merhaba, benim kardeşim bir markanın makyaj ürünlerini alıyor. Tamamen bitkisel ve helal olan ürünler. Ama markanın logosunda logosu haç işareti ve ismi de Hristiyan şeysi. O ürünleri alıp kullanması caiz mi evde eşi için?

Okudunuz mu?  Üniversitede namaz kılmak

Yorum: Haç işareti olan araba almak caiz mi

muvaffak
Haç işareti olmasının özel bir anlamı vardır. Onun yanında Ingilizce olarak "plus" olarak + işareti benimsenmiştir. Bahsedilen bu şirket hristiyanlığı yaymak amacıyla, fayda sağlamak ve hristiyanlığı tanıtmak amacıyla bu işareti kullanıyorsa o markayı kullanmak caiz olmaz. Sadece ‘özel, ekstra’ anlamında + sembolü basılmışsa kullanmakta bir beis yoktur.

Okudunuz mu?  Böle yaparsam günah mi olur?

chevrolet almak caiz mi, Forma giymek caiz mi, üründe hristiyan sembolü

Bu kategoride yer alan Şafii mezhebine göre istibra nın hükmü nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Haç işareti olan araba almak caiz mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.