Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:06
missa01
Abone

Peygmber Hüküm Koyar Mı?

Peygmber Hüküm Koyar Mı?

Kayıtsız Üye
Mesela Kuran’da haram/helal yazmayan bir şeyi peygamber efendimiz yasaklayabilir mi ?


Yorum: Peygmber Hüküm Koyar Mı?

Ebû Mansur
Hadislerden ve Ayetlerden deliller var bu konuyla ilgili ama bazı sözde ilahiyatçılar bunu kabul etmiyor.Bunu Efendimiz 1400 yıl önceden bu kişileri bize açıklıyor vereceğim hadiste salat ve selam olsun ona.
Ayetlerden Delil:Onlar ki, ellerindeki Tevrat ve İncil’de yazılı bulunan o elçiye, o ümmi peygambere uyarlar. O ki kendilerine iyiliği emreder, onları kötülükten men eder; onlara temiz ve hoş şeyleri helal, pis ve çirkin şeyleri haram kılar… (A’raf, 7/157)

Okudunuz mu?  Klozetli tuvalette taharet

Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve âhiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resulünün haram kıldığını haram saymayan ve hak dini din edinmeyenlerle, ezilip büzülüp kendi elleriyle cizye verinceye kadar savaşın. (Tevbe, 9/29)
Bu ayetlerde Peygamberimiz (a.s.m.)’in haram kılma yetkisi açıkça görülmektedir.

Okudunuz mu?  Annem Babam hiç namaz kılmamışlar

İkinci ayette "Allah’ın haram kıldığı…" denildikten sonra, Resülünün haram kıldığı da ayrıca belirtilmiştir.
Hadisten Delil:"Bana, Kur’ân-ı Kerim ve onun bir misli (hüccet olmada eş değer bir benzeri) daha verilmiştir. Karnı tok vaziyette koltuğunda oturarak, ‘Sadece şu Kur’ân’a sarılınız; içinde helal olarak gördüğünüz şeyleri helal sayın, haram olarak gördüğünüzü de haram kabul edin.’ diyecek bazı kimselerin gelmesi yakınlaşmıştır. Şüphesiz Allah Resûlünün haram kıldığı şey, Allah’ın haram kılması demektir." (Musned:4/130-133, Tirmizi, İlm, 2660 nolu hadis.)

Bu kategoride yer alan İstiklal marşında geçen kelimelerin anlamları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygmber Hüküm Koyar Mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.