Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:17
Namaz
Abone

Namazı erken kıldım ne yapmalıyım?

Namazı erken kıldım ne yapmalıyım?

gizlikullanıc
Selamun Aleyküm ben Samsun’da oturuyorum. İmsak vakti 04.46ydı internetten baktın 4.55 gece namazımı kıldım sonra yola çıktım. Sonra 05.15 gece falan ezan okunmaya başladı. Şimdi ne yapmalıyım namazı tekrar mı kılmalıyım yoksa kabul olur mu?

Okudunuz mu?  Namazda söylenen Rabbena lekel hamd ne zaman söylenir ?

Yorum: Namazı erken kıldım ne yapmalıyım?

vel Fecr
ve aleyküm selam. sabah vakti girmiş oluyor. sen vakit içinde kılmışsın bir problem yok.
Türkiyede bazı konular garip. diğer 4 vakit girdiğinde ezan direk okunurken sabah namazında imsaktan 30 dakika kadar sonra ezan okunuyor.
yani namazın kabul inş.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken erkeklerin başına fes, takke, sarık gibi şeyleri takmasının, dinen hükmü nedir?

Yorum: Namazı erken kıldım ne yapmalıyım?

gizlikullanıc
Teşekkür ederim. Allah razı olsun.


Yorum: Namazı erken kıldım ne yapmalıyım?

Ebû Mansur
Vel Fecr kardeş,
Hanefilere göre hafif ışıyıncaya kadar bırakmak, Şafiilere göre ise erken, karanlık iken kılmak faziletli olduğundan camilerde ezan güneşin doğmasına 1 saat kala falan okunuyor türkiyede doğu ilerimizde şafiiler çoğunlukta olduğu için imsak vaktinde okunan ezanlarda vardır.

Okudunuz mu?  Teravih namazı müezzinliği nasıl yapılır ?

vel Fecr
ebu mansur kardeş. namazın ne zaman kılınacağından ziyade ben daha çok vakitin girdiği zamandan yaklaşık 30 dakika sonra okunan ezana anlam veremediğimi belirttim. gerçek vakti Allah teala bilir orası ayrı. mesela ramazan ayında ezan tam vaktinde okunuyor. bazı kardeşlerde ezan geç okununca kıldığı namazdan şüphe edebiliyor buraya dikkat çekmek lazım.

Bu kategoride yer alan Niçin namaz kılmıyorsunuz? Namaz kılmayanlar neden kılmazlar? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazı erken kıldım ne yapmalıyım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.