Anasayfa
28 Ekim 2022, 3:12
sizden91
Abone

Kur an’a göre ergenliğe giren birisi çocuk mudur ?

Kur an’a göre ergenliğe giren birisi çocuk mudur ?

cvallkzs67
Kur an’a göre ergenliğe giren birisi çocuk mudur ? yoksa yetişkin mi sayılır ? bu kişinin sorumluluğu kanunlardaki gibi anne baba damıdır ?


Yorum: Kur an’a göre ergenliğe giren birisi çocuk mudur ?

Omer Faruk
Selamün Aleyküm Kardeşim

Okudunuz mu?  Büyü bozan hocalar güvenilir mi ?

İslam’da ceza, eda ve mükellefiyet ehliyeti’nde akil baliğ olmak genel ölçüdür. Yani ergenliğe girmiş olmak. Bunların her türlü dünyevi ve uhrevi cezaları şahıslarına aittir. Anne-babalarının ise uhrevi sorumluluğu vermekle sorumlu oldukları islami terbiye ile sınırlıdır.

Vücut bakımından akil baliğ (ergen) olmamış, olması gerekip de rahatsızlıktan dolayı olamamışlar için ise İslam alimleri genellikle 15 yaşını akil baliğ olmada son sınır olarak belirlemişlerdir.

Okudunuz mu?  Banyo yapmam yasak nasıl gusül alabilirim

Selametle kalın…

Bu kategoride yer alan Doğmamış çocuğun üzerine yemin etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kur an’a göre ergenliğe giren birisi çocuk mudur ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.