Anasayfa
6 Nisan 2023, 18:16
sizden91
Abone

Youtube dan ateist videoları izlemek

Youtube dan ateist videoları izlemek

cvallkzs67
Selamun aleyküm ben youtube dan bazı ateist kanalları izliyorum İslam’ı kötüleyen videolar çekiyorlar ancak amacım onlara para kazandırmak vs. değil (para kazanıyorlarmı bilmiyorum)cevap vermek cahilliklerini görmek vs. izlenmeden veya yorumdan dolayı para kazanıyorlarsa günah mıdır ?

Okudunuz mu?  Kopya çekerek indirim kazanmak

Yorum: Youtube dan ateist videoları izlemek

Omer Faruk
Sevgili kardeşim,

İslam hiçbir düşünceyi yasaklamaz "dinde zorlama yoktur" ayeti bunun en belirgin ifadesidir.

Ancak Kur’an’ın ve Rasulullah’ın bir tartışma metodu vardır:

1- Delile dayalı
2- Nezaket
3- İkna olmak yerine polemik yapan (lafkalabalığı) bilgisiz insanlara "selam" deyip geçip onlarla aynı seviyeye inmemek.

Okudunuz mu?  Göz yaşarması namazı bozarmı?

Bu vasıflara sahip olmak için öncelikle sağlam bir İslam Tarihi bilgisi ve kafanızda canlandıracağınız bir Kur’an bilgisine ihtiyacınız var. Aksi takdirde bu tür tartışmalar hem size zarar verir hem de o gruplarda olup da iki arada bir derede olan ve hidayet bekleyen insanlara zarar verir.

Okudunuz mu?  Müslüman olarak doğan birisiyle gayri müslim olarak doğan biri eşit şartlara mı sahip?

Ben de bu tür tartışma ortamlarını görüyor ve müslüman kimliği ile orada tartıştığını iddia eden bir sürü bilgisiz ve küfürbazla karşılaşıyorum. İslam herşeyden önce "ahlak"tır. Ahlakı olmayanın islamı plastik elma gibidir. Görüntüsü elma ama gerisi fasafiso…

Burada ve sosyal medyada karşılaştığım müslümanlara hep tavsiyem: "donanımlı olunuz, aklınızı Rasulullah ve Kur’an’a emanet ediniz. Ama bunun için de EMEK veriniz. İslam’a emek ise öncelikle OKU emrine uymaktan geçer.

Okudunuz mu?  Oynağım online oyunda bir haç işareti var

Okulunda, işinde, kültüründe başarılı olmayan bir müslümanın attığı sloganlar hem kendisine zarar verir hem de müslüman topluma…

Selametle kalın, Allah hepimize hakkıyla OKU emrinden istifade etmeyi nasip etsin.


ateist

Bu kategoride yer alan Çiftleşen hayvanlara bakmakta islamda bir sakınca varmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Youtube dan ateist videoları izlemek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.