Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:14
sizden91
Abone

Perşembeyi Cumaya bağlayan gece edilen dua kabul olur mu?

Perşembeyi Cumaya bağlayan gece edilen dua kabul olur mu?

kastamonu37
Selamünaleyküm,

Çok kötü durumdayım ağlamamak için kendimi zor tutuyorum ve çaresizim eve gidip sabaha kadar ağlayasım var. Allah’a ellerimi açıp bu gece sabaha kadar ağlamak dua etmek istiyorum başım çatlarcasına ağrıyor burnum çok acıyor ve çok kötü görünüyor hiç iyi değilim bu gece edilen dua makbul müdür sormak istedim hayırlı günler


Yorum: Perşembeyi Cumaya bağlayan gece edilen dua kabul olur mu?

Kayıtsız Üye
Içten edilen her dua kabul olabilir ama perşembe cuma geceleri bazı dini gecelerde kandillerde vs duanın kabule sayan olduğunu duymuştum. Sen her gece her an her zaman her farz namazdan sonra duanı hiç bırakma belli gün ve geceleri bekleme dua etmek için her anında dua edebilirsin. Ama canın bu şekilde istiyorsa kıl namazlarını yatsı namazından sonra da istediğine göre rekat nafile namaz kıl anlat Allah’a şüphesiz ki o herşeyi bilendir seni senden daha iyi biliyor ama ser seccadeni anlat kendini Rabbime için rahatlycak inşAllah. Rabbim seninde benimde herkesinde içini ferah eylesin dualarımızı kabul buyursun bu mübarek gecede. Merak ettiğin şu ise evet perşembe gecesi ve cuma günü makbuldür

Okudunuz mu?  Namaz dualarının okunuş sırası?

Yorum: Perşembeyi Cumaya bağlayan gece edilen dua kabul olur mu?

Omer Faruk
Sevgili kardeşim,

Allah’a dua etmek için ihtiyacınız zaman veya mekan değil O’na kendinizi yakın hissetmen gerekiyor. Allah bana dua edin icabet edeyim diyor. Ama en etkili dua "bedeni duadır" dil ile yapılan dua en zayıf duadır.

Okudunuz mu?  Sevabı daha çok olan cennete girer mi

Sorununuz ne ise fiili olarak bütün önlemlerinizi aldınız, müslümanlarla istaşere ettiniz mi? en doğruyu bulmak için bütün çabanızı sarfettiniz mi? Bütün bunları yaptınız da, Hz. Peygamberin Bedir savaşına hazırlanıp da en son dua ettiği gibi iş duaya kaldıysa, şimdi dua zamanıdır.

Okudunuz mu?  Necaset Sıçraması

Allah’tan emin olun, Allah’a emanet olun…


Yorum: Perşembeyi Cumaya bağlayan gece edilen dua kabul olur mu?

Zorunluyolcu
Ölmeyi dua ediyorum bir türlü kabul olmadı sürekli dua ediyorum ısrarla bu lanet dünya cehenneminde yaşıyorum cidden çok sıkıldım, kabir azabından hallice bir mekan bu lanet dünya.

Okudunuz mu?  Riya Ve Kibir Anlama

Omer Faruk
Kardeşim,

Anlaşılan çok üzgünsünüz, haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsunuz! Dolayısıyla bu dünyada kalmanın anlamlı olmadığına karar vermişsiniz…


Ebû Mansur
Kardeşlerim Allah’ın Peygamberi ne buyurdu okuyun:
Mü’mine bir diken ve daha da küçüğü bile isabet etse, Allah onunla mutlaka bir derecesini artırır, bir günahını ise düşürür."( Müslim, IV, 1991.)

Okudunuz mu?  Saat gece 10 da yatsı namazı kılınır mı ?

"Mü’min kişiye bir ağrı, bir yorgunluk, bir hastalık bir üzüntü hatta bir ufak tasa isabet edecek olsa, Allah bu sebeple onun günahından bir kısmını mağfiret buyurur."( Buharı, Marda, 1.)

"Mü’min erkek ve kadının kendisinde, çocuğunda, malında bela eksik olmaz. Ta ki günahsız olarak Allah’a kavuşsun."( Muvatta, Cenaiz, 40.)

Okudunuz mu?  Allah Teala bütün peygamberleri israilogullarına mı göndermiştir ?

"Mü’min kişiye hiçbir yorgunluk, rahatsızlık, kaygı, üzüntü, keder, sıkıntı isabet etmez ki; hatta ayağına batan bir diken bile yoktur ki, onunla günahları silinmesin."( İbn Hibban, VII, 166.)
"Mü’minin hastalığı bir silkelenmedir. Günahlarını döker."( Bezzar, Müsned, IV, 111.)
Mü’min kulun çoktur cefası Ahirette olur zevk u safası…
İmtihan dünyasında dertsiz ve tasasız yaşamı beklemek yersizdir

Okudunuz mu?  Türkiye ne zaman refaha erecek

"Dünya, mü’minin zindanı, kâfirin ise cennetidir."( Müslim, IV, 2272.)

"Dünya, mü’minin zindanı ve kıtlık yıllarıdır. Dünyadan ayrıldığında zindandan ve yokluktan kurtulur."( ‘el-Müstedrek, IV, 351.)


Zorunluyolcu
Hocam, hayırlı olan dualar kabul olur bence, ilk yazdığıma bakma böyle ara ara geriliyorum sonra geçiyor.


kastamonu37
Hepinizden Allah razı olsun ve bu mübarek gece de bütün hastalara şifa dertlilere deva versin Rabbim. Ne duanız varsa o şekilde kabul etsin duanızı inşAllah.

Okudunuz mu?  Neden Sık sık ihtilam olunur?

Kayıtsız Üye
Zorunluyolcu
Dunyanın hakkını yeme. Kabir azabı ve cehennem azabını dunya ile kıyaslayınca cennet gibi yerdir dünya. Dünya geniş ve nimeti boldur. Bir leyleğin dünyası genişler iken bir ağaç kurdunun dunyasi pek dardır.
Nimetleri ara çok sıkıntıdaysan gerekirse hicret et.

Okudunuz mu?  Oruçluydum ama şehvetime yenik düştüm ne yapmalıyım

Kayıtsız Üye
Diyanet gerçeği belgeseli diye bir video var. Izledim icime bir huzursuzluk çöktü. Ilmihalini tefsirini okuyoruz. Imamlarin arkasinda namaza duruyoruz. Bunlar gercek mi.. ilmi bilgisi olan Allah rızası için cevap yazsın? Ne diyor bunlar? Gercek mi o izlediklerim?


arifselim
Rastgele ve kimin hazırladığı belli olmayan videoları izlemeyin. Diyanetin eserlerini okuyabilirsiniz ve güvenebilirsiniz.


aglarken yapilan dua kabul olurmu, ağlayarak edilen dua kabul olur mu, persembe aksami aglayarak dua etmek kabul olurmu

Bu kategoride yer alan İhtilam olma yaşı nedir? Nasıl ihtilam olunur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Perşembeyi Cumaya bağlayan gece edilen dua kabul olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.