Anasayfa
5 Ağustos 2023, 13:21
sizden91
Abone

Aileden ayrı eve çıkmak günah mı?

Aileden ayrı eve çıkmak günah mı?

sour
Annem babam yıllardır ayrı. Ben annemle yaşıyorum. Bayanım. Annem istemediği bir evlilik yapmış, yıllardır istenmeyen evlat muamelesi görüyorum. Hem razıyım senden diyor, hem de en ufak bir tartışmada yükmüşüm gibi davranıyor. Yük de değilim ayrıca. Yıllardır hem evi çekip çeviriyorum hem çalışıyorum evi geçindirmeye yardım ediyorum. Elimden geleni yapıyorum iyi evlat olmak için. Ama memnun edemiyorum demekki.

Okudunuz mu?  Niyette Önce Besleme mi yoksa sonra mı ?

Babam da sorumsuz. Bu sefer tartıştık diye annem babamı aramış bir ay onda kalmamı istemiş. Babam da zar zor kabul etmiş.

Evlenmeye çalıştım nasip olmadı bir türlü. 28 yaşındayım. Ayrı eve çıkmayı düşünüyorum. Yük muamelesi görmeyi artık gururum kaldırmıyor. Ailemin bana bu şekilde zulmetmesi doğru mu? Ben ayrı eve çıkarsam annemi terk etmiş olacağım için günaha girer miyim? Yine arayıp sorsam sorun olur mu?

Okudunuz mu?  İnsanlar Kimden Üstün? Sahabeler mi üstün evliyalar mı?

Yorum: Aileden ayrı eve çıkmak günah mı?

imam
Annenizi babanızı razı ederseniz ayrı eve çıkabilirsiniz dini hükmü budur.
Şayet anne baba ayrılmanıza razı değillerse bu caiz olmaz.

Bu kategoride yer alan Perşembeyi Cumaya bağlayan gece edilen dua kabul olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aileden ayrı eve çıkmak günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.