Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:15
sizden91
Abone

Allah put mu?

Allah put mu?

solarenergy
Ankebut25: Ve (İbrâhîm A.S): Muhakkak ki siz, dünya hayatında aranızda sevgi oluşan Allah’tan başka putlar edindiniz. Sonra kıyâmet günü, bir kısmınız bir kısmınızı inkâr edecek ve bir kısmınız da bir kısmınızı lânetleyecek. Sizin dönüş yeriniz ateştir. Ve sizin için bir yardımcı yoktur. dedi.

Okudunuz mu?  TOP oynamak günahmıdır

Bu meale göre Allah put mu oluyor?Allah’tan başka putlar edindiniz mi diyor orjinal ayette?Açıklayabilecek var mı?

Bu aralar sorgulamaya başladım kafam karışıyor. Allah put mu? Allah put değildir diyen kafir mi olur?


Yorum: Allah put mu?

Kayıtsız Üye
Böyle … sorular açmadan önce düşünün ne sorduğunuzu.

Okudunuz mu?  Namazda Sûre Ve Duaları Okurken, Öksürük Geliyor Ve Sûreler, Dualar Yarıda Kalıyor

Ve İbrahim onlara dedi ki: Siz Allah’ı bırakıp, dünya hayatında aranızda bir sevgi bağı olsun diye, putları ilahlar edindiniz. Daha sonra kıyamet gününde, birbirinizi tanımaz hale gelerek ve her biriniz diğerine lanet okuyarak, varıp barınacağınız cehenneme düşeceksiniz ve sizin için orada yardımcılardan bir kimse de bulunmayacaktır.

Okudunuz mu?  Namaz kılıyorum ama içimde gösteriş merakı var :(

Yorum: Allah put mu?

ixa
Meali bu şekilde varsayarsak bile Allah puttur demek anlamına gelmez,meale göre hz.ibrahimin onlara söyledikleri aktarılmış,Allah söylemiyor bunu..Ayrıca Allah kendisini ilah olarak tanımlıyor,burda kullanılan başka kelimesi iki farklı cümleyi birleştiriyor.İlk cümle sadece Allah,ikinci cümle edinilen putlar.Put genel anlamda insanların yarattığı ilah anlamını verir…Allah puttur denilemez…Bu yüzden ilk cümledeki Allah, isim ve sıfatlarıyla birlikte zaten kendini detaylı olarak açıklıyor.İkinci cümledeki edinilen putlar zaten kendini zerre açıklayamadıkları için noksanlardır.Allah puttur denilemez.Sana tavsiyem fantastik seviyelerdeki din ilgini çekiyorsa,bu merakını Allah’ın zatı yerine kıyamet alametlerine yoğunlaştır.İslamda önemli olan bilgiden ziyade faydalı bilgidir.

Bu kategoride yer alan Başka gezegenlerde yaşam var mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah put mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.