Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:15
sizden3
Abone

Cuma günü duaların kabul olduğu vakti bilen varmı?

Cuma günü duaların kabul olduğu vakti bilen varmı?

kastamonu37
Merhaba cuma günü duaların aynen istendiği gibi kabul olduğunu bildiren hadisi şerifler mevcut fakat hangi vakit olduğu belli değil çok az bir süre olduğu söyleniyor.

Ben bir cuma günü Perşembeden Cumaya giren saniyelerden başlayarak cuma gününün bitimine kadar secde etsem ve hiç kalkmasam vakit namazları girdiğinde tekrar namaz bitiminde secde de oturmaya devam etsem yani 24 saat secde den hiçbir şekilde kalkmasam bu vakti yakalamış olmaz mıyım ve hadisi şerife göre edeceğim dua ne olursa olsun kabul olmaz mı?

Okudunuz mu?  Yardım Vesveseler İmanımı kaybetmiş gibiyim

Yorum: Cuma günü duaların kabul olduğu vakti bilen varmı?

Acenath000
Bende bilmiyorum fakat ikidni vakitlerinde olduğu söylenen hadis olduğunu duymuştum yanlış değilse eşref vakti yani kerahat vakti gibi dar vekitler birde hadiste kamet ile ezan arası deniliyor yanlış olmasın böyleydi snaırım yani cuma namazı vakitlerinde diye düşündüm çünkü kamet ezandan önce geliyor.
Vakti bilemeyiz fakat huzuru hissederiz hadislerde arayın diyor.
ben cuma namazı vakitleri yada dar vakitler diye adlandırdım Allah bilir gecede olabilir. eşref vaktinde ağzından ne çıkarsa gerçekleşirmiş.
Duanın kabul olduğu vakti bilemeyiz. Fakat cumaya özel ismi azamlar var.
Birde Hadisi şerifte Cumanın 12 saat olduğu söyleniliyor 24 saat değil.Allah bilir İnşaAllah yakalrsın İnşaAllah hacetin duan hayırla kabul olunurda için ferahlar

Okudunuz mu?  Tuvalette abdest alınabilir mi

Yorum: Cuma günü duaların kabul olduğu vakti bilen varmı?

kastamonu37
Amin inşAllah sizin de dünya ve ahirette Allah yardımcınız olsun.

Ben gündüzün son saatleri diye okudum bir hadisi şerifte bu yüzden aklıma ikindi ile akşam namazı arasında bir vakit olabilir diye geliyor.

Okudunuz mu?  Dinimizde Zikrullah(zikr çekmek) varmıdır ? Sevabı nedir ?

Öğlen olsaydı cuma namazı anında çok kişi namaz kılıyor ve dua ediyor hepsinin duaları kabul olurdu diye düşünüyorum Allah bilir ama bugün sabah öğle ikindi akşam ve yatsı namazlarını kıldıktan sonra seccade üzerinde uzun süre oturdum ve dua ettim umarım o vakti yakalamış olurum 🙂

Okudunuz mu?  Rüyalanınca gusül gerekir mi

Yorum: Cuma günü duaların kabul olduğu vakti bilen varmı?

Acenath000
İnşaAllah ben genelde geceye ayırıyorum perşembeden cumaya gece girdimi başlıyorum hacet namazlarına sabaha kadar sonra öğleden sonrasında akşama kadar devam ediyorum iyisini yapmışsın inşaaAllah karşılığını bulursun


ixa
Edilen her dua kabul olmuyor,o ana denk gelen ve hayır,iyilikten yana ise kesinlikle kabul olur.Ayrıca kabul olması demek hemen olacağı anlamına gelmez,yine dua eden için en hayırlı vakitte gerçekleşir hayır ve iyilikten yana istediği şey.Belki 1 ay belki 1 yıl sonra.Zaten hayırdan yana hangi vakitte dua edersen et,eğer şartlara uyup kulluk görevlerine yerine getirirsen zaten kabul oluyor.Ancak ettiğimiz duaların bizim için hayırlı olup olmadığını bilemeyiz,Allah bilir.Dua konusunda bakış açımız bir maddeyi ya da nesneyi istemek yerine genel geçer olan; ”Dünya’da,ahirette ve Dinde af ve afiyet,hayır ve iyilik ” istemek olmalı.Böylelikle hiç bir anımız zararda geçmez.

Bu kategoride yer alan Şirke girmekten korkuyorum :( başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cuma günü duaların kabul olduğu vakti bilen varmı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.