Anasayfa
30 Eylül 2022, 12:17
missa08
Abone

Öfke anında söylenen sözler

Öfke anında söylenen sözler

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm.
İnsan sinirlenince ne dediğini bilemeyebiliyor. Ağzından ne çıktığını seçemiyorsun maalesef.

Peki öfkelenince aniden/istemsizce söylenen sözlerden sorumlu muyuz sonrasında her ne kadar pişman olsak da ?

Ben her seferinde bir daha şunu bunu yapmayacağım diyorum siniflenirsem bile, ama insanın elinde olmuyor ve karşıdakini üzebiliyor o an 🙁

Okudunuz mu?  Kuranda akraba ilişkileri ile ilgili ayetler

Yorum: Öfke anında söylenen sözler

mum
Sinirli olmanın da belirli bir sinir var mesela sinir anında ne diyeceğini ne dediğinin farkında olmayan aşırı sinir anında söylenen sözlerden sorumlu değiliz.
Bu durumda nikah da düşmez yani kişi karısını boşarsa nikaha düşmüyor.
PİŞMAN OLMAMAKİÇİN
Öfke ateştir, ateşi su söndürür, bu durumda abdest alın, şeytandan Allah’a sığının ve mümkünse ortamdan uzaklaşıp az dinlenin.

Okudunuz mu?  Kerem diye bir isim var mı? islamda geçiyor mu ne ifade ediyor Kerem ve Kerim aynı anlamda mı?

Yorum: Öfke anında söylenen sözler

Kayıtsız Üye
Hocam bugün kaç kere şunu unutmayın dedim sonunda yine unuttular ben de annemle konuşurken bağırarak b.ktan mı anlıyosunuz dedim ve bağırarak konuşıyodum. Çok sinirlendim ya çileden çıktım unutacaklarını biliyodum resmen. Sinirlerims hakim olamıyorum bazen. Günaha mı girdim ?

Okudunuz mu?  Kafirlerin kitaplarını okumak

Bugün yüzüme maske yapmıştım sonra yatağa döküldü, "b.k gibi" dedim bir anda. Sonra hemen tövbe estağfirullah dedim çünkü içinde süt ve pirinç unu da vardı ama o an tamamen unutmuştum nimet olduğunu yoksa der miyim… İstemeden böyle söylediğim için günaha girer miyim ?

Okudunuz mu?  Hz. Davud'un duası

Yorum: Öfke anında söylenen sözler

Şem’a
Konuştuğunuz her kelimeyi melekler kaydeder, tövbe ederseniz siliniz, tövbe etmezseniz Allah Teâlâ ahirette karşınıza çıkarır ve hesabını ister.
Sövgü ve argo kelimeler başkasına söylendiğinde kul hakkı da olur Allah hakkı da.
Hem helallik gerekir hem tövbe.

Okudunuz mu?  Kuşluk namazına nasıl niyet edip kaç rekatta selam verilecek

muro
Allah teala şunu buyurmuş ben size bu bedeni niye verdim beyni niye verdim onu yönetin öfkenize sayip cıkın anayı babayı üzen cennet yüzü görürmü sizce neden cennet ana baba nın kanatların altın da hiç düşün dünüz mü yok Allah bu bedeni verdi evet bedenide yönetmesinide verdi akıl bizde fikir bizde bedenide yönetmek bizde öfke bir bahane sizler de öfkenize sayipcıka bilirsiniz nası duyar gibiyim sitres siniri tetikler kimseyi kıramadın için anayı babayı kırabiliyon cün kü osana yakın hırsını onlardan cıkara biliyon ben ce kafanı boşat kimseyi üzmeden kimseyı kırmadan namaza başladerim huzur mutluluk onda rat olacanı umuyorum arkadaş

Okudunuz mu?  Esmaül Hüsna hadisleri

Bi anlık sinirle söylenen sözler

Bu kategoride yer alan Evli bir erkeğin,imam nikahı ile dul bir bayanla evlenmesi uygunmudur.? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Öfke anında söylenen sözler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.